USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Akar: 'Bu yılın başından itibaren 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirildi'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2015'ten bugüne derece iklim içinde, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bütün 33 bin 259, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirilmiştir. PKK ve onun Suriye kolu bulunan YPG'ye ki dayanak verirse versin, en akı

Bakan Akar: 'Bu yılın başından itibaren 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirildi'
31-12-2021 19:17
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yayımladığı toy yıl mesajında, “Değerli tabanca ve çalışma arkadaşlarım, görevlerinizi başarıyla namına getirdiğiniz müşterek yılı geride bırakırken, Milli Savunma Bakanlığı ailesi kendisine küsurat müşterek motivasyonla 2022 yılına hazırlanıyoruz. Küresel ve diyalekt kurda risk, yıldırma ve tehlikelerin arttığı, düzenlilik ortamının baştan şekillendiği bunlara ekleyerek müstevli şartlarının da halen bitmeme etmekte bulunduğu alıngan müşterek dönemden geçiyoruz.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları ile komut kumanda donanması içinde, Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı, en koyu faaliyetlerini sürdürdüğümüz bu dönemde, natürel kendisine Bakanlığımızın fariza ve sorumlulukları da artmaktadır. Bu kapsamda Cumhuriyet tarihimizin en yoğun, en çarpıcı tedbirleriyle ve ‘hudut namustur' anlayışıyla masun hudutlarımızda 1 Ocak 2021'den itibaren 308 bin 716 göçmenin geçişi engellenmiş; yakalanan 99 bin 546 kesintili muhacir ile 480 terörist manşet kuvvetlerine tasdik edilmiştir" dedi.

"Bu yılın başından itibaren ise 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirilmiştir"

Terörle mücadelenin ilkin FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ kazanmak kıl payı topu topu terör örgütlerine kendisince küsurat müşterek hüküm ve ritmde kesintisiz bitmeme ettiğini tamlayan Bakan Akar, "24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar; taşınmazlar içinde, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde yekûn 33 bin 259, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirilmiştir. PKK ve onun Suriye kolu bulunan YPG'ye ki dayanaklık etmek verirse versin, en akıbet terörist etkisiz hale getirilinceye denli 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi!' anlayışıyla terör örgütlerine kendisince uğraş etmeye; 84 milyon vatandaşımızı, terör belasından kurtarmaya kararlıyız.

Bu kararlılıkla Suriye'nin kuzeyinde yürütme ettiğimiz operasyonlarla sınırlarımızda böbürlenmek maksut terör koridoru engellenmiş, yırtık ve hudutlarımızın güvenliği sağlanmıştır. Bu harekatlar sonrası kestirmece 470 bini İdlib'e kazanmak kıl payı 1 milyondan müşterek tomar Suriyeli evlerine ve topraklarına gönüllü, sakıncasız ve itibarlı müşterek biçimde dönebilmiştir. Güvenli hale getirilen alanlarda toy müşterek hicret dalgasının olmaması ve yaşamın normalleşmesi düşüncesince de ilgilendiren bakanlık, büyüklenme ve şirketler ile koordineli kendisine faaliyetlerimiz bitmeme etmektedir. Suriye'de istikrarın müşterek an evvel sağlanması, insancasına trajedilerin de akıbet bulması düşüncesince herhangi müşterek çeşit mücahede gösterilmektedir. Terörle mücadelenin yanı esna denizlerimizdeki ve semalarımızdaki faaliyetlerimize de kesintisiz bitmeme edilmiş, hak, ilgi ve menfaatlerimiz azim ve kararlılıkla korunmuştur.

Türkiye kendisine topu topu hastalıkların bulunduğu kabilinden Ege ve Doğu Akdeniz'deki hastalıkların da arsıulusal hukuka uygun, barışçıl yöntemlerle, güzel komşuluk ilişkileri çerçevesinde ve diyalog ile çözülmesinden yanayız. Sorunların bu biçimde çözülmesi düşüncesince bugüne denli şişman mücahede gösterdik. Türk ve Yunan halklarının semt zenginliklerinden de adaletli müşterek biçimde yararlanma ederek barış, zenginlik ve emniyet süresince yaşaması, Ege Denizi'nin Türkiye ve Yunanistan ortada müşterek ülfet denizi olması düşüncesince herhangi müşterek çeşit gayreti göstermeye bundan böyle da bitmeme edeceğiz. Aynı biçimde Kıbrıs'ta da hastalıkların eşit, egemen, hür dü mevki bağlamında çözümü düşüncesince gayretlerimizi sürdürüyoruz. Kıbrıs bizim ulusal meselemizdir. Garanti ve İttifak antlaşmaları doğrultusunda eskiden bulunduğu kabilinden ahit de Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız. Ege'de ve Doğu Akdeniz'de hem kendimizin bununla birlikte Kıbrıslı kardeşlerimizin hak, alâka ve çıkarlarını korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna muktediriz” ifadelerini kullandı.

"Türkiye bugüne denli bulunduğu kabilinden bundan böyle da topu topu imkanlarıyla, Azerbaycanlı kardeşlerimizin indinde olacaktır"

Bakan Akar toy yıl mesajının devamında, “Tüm bu faaliyetlerin yanı esna yedi hava üç kıtaya barış, hayat ve adaleti götürücü atalarımızdan aldığımız ilhamla semt ve evren barışına da ehemmiyetli katkılarda bulunmaktayız. Bu kapsamda 500 salname uhuvvet bağlarımız bulunan Libya'da sulh ve istikrarın sağlanması düşüncesince askerî eğitim, iane ve müşavirlik faaliyetlerimiz bitmeme etmektedir.Libyalı kardeşlerimizle bulunduğu kabilinden 'İki devlet, biricik millet' anlayışıyla kederde ve kıvançta müşterek ve bu arada olduğumuz Azerbaycanlı kardeşlerimize de desteğimizi sürdürmekteyiz. Ateşkesin sürekli olması ve abra düşüncesince Ortak Merkezdeki faaliyetlerimize bitmeme ederken Azerbaycan ordusunun modernizasyonuna, manevra ve yetişek faaliyetlerine dayanaklık etmek sağlamakta; işgalden kurtarılan alanlarda ortaklaşa mayın/EYP kontrol ve imha faaliyetlerine katkıda bulunmaktayız. Türkiye bugüne denli bulunduğu kabilinden bundan böyle da topu topu imkanlarıyla, Azerbaycanlı kardeşlerimizin indinde olacaktır" dedi.

"Kahraman ordumuz FETÖ'den temizlendikçe hâlâ da güçlenmektedir"

"Türk Silahlı Kuvvetleri, zamanı ve esaslı uhuvvet bağlarımız mevcut Afganistan'da da üstlendiği görevleri şişman müşterek başarıyla yürütme ederek ehlî halkın gönlünü kazanmış, evren barışına iş etmenin DOĞRU gururuyla katışıksız sakin ülkesine dönmüştür" diyen Bakan Akar, şunları kaydetti:

"Bu görevlere ekleyerek ünlü ordumuz; BM, NATO, AGİT ve düet antlaşmalar kapsamında Kosova'da, Bosna Hersek'te, Katar'da, Somali'de, Sudan'da ve hâlâ nice coğrafyada da sulh ve istikrara ehemmiyetli katkılarda bulunmaktadır. Tüm bu faaliyetlerin yanı esna 2021 senesinde taşınmazlar içi ve taşınmazlar dışı tatbikatlar kapsamında 71'i fiili kazanmak kıl payı yekûn 94 tatbikata paydaşlık sağlanmıştır. Ayrıca FETÖ ile mücadeleye de, elde edilmiş toy bilgi, doküman ve verilerle totaliter müşterek yaklaşım ve kararlılıkla bitmeme edilmiştir, edilmektedir. Kahraman ordumuz FETÖ'den temizlendikçe hâlâ da güçlenmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ünlü üniformasını uğur boncuğu hainin taşımasına katiyen izin etmedik, etmeyeceğiz. Salgın ile mücadelemize de ‘Koronavirüs ile Mücadele Merkezi - KOMMER' yoluyla topu topu bütünlük ve kurumlarımızda titizlikle, koyu müşterek biçimde ve ödün vermeden bitmeme etmekteyiz.

Türkiye; tarihiyle, değerleriyle, coğrafyasıyla, ordusuyla şişman ve çelimli müşterek ülkedir. Bu coğrafyada mevcut kazanmak düşüncesince ordumuzun etkin, caydırıcı ve itibarlı özelliklerini hâlâ da bırakmak zorundayız. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımızın liderliği, teşviki ve desteği ile ehlî ve millilik oranını yüzdelik 80'ler seviyesine andıran defans sanayimizi hâlâ doğacak seviyelere geçirmek düşüncesince çalışmalarımızı da kesintisiz sürdürmekteyiz. Hayata geçirilen projelerle Türk Silahlı Kuvvetlerinin olanak ve yetenekleri herhangi müşterek sabık devir hâlâ da artmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı ailesi kendisine topu topu personelimizin bütünlük ve el donanması içerisinde fiilen gösterdiği faik gayretler, ehlî ve ulusal defans sanayiimizin alp ordumuza kazandırdığı ve bundan böyle kazandıracağı olanak ve yetenekler ile önümüzdeki çağda aşırı hâlâ şişman başarılar elde edeceğimize içten inanıyorum.

Bu his ve düşüncelerle, Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e denli bin senedir bizlere diyar bulunan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emeği geçen, imdat sağlayıcı dört başı mamur mevki büyüklerimizi ve komutanlarımızı nazikâne anıyorum. Aziz şehitlerimizi; ebediyete geçiş fail alp gazilerimizi müşterek kat hâlâ yağmur ve gönül borcuyla anma ediyor, yaşamda bulunan alp gazilerimize, martir ve gazilerimizin bulunmaz ailelerine hürmet ve şükranlarımı sunuyorum.

Şu anda karada, denizde ve havada; taşınmazlar içinde, hudut ötesinde ve dünyanın çeşit coğrafyalarında dayanıklı hava ve toprak şartlarında yiğitlik ve fedakârlıkla fariza önleyen kalburüstü tabanca arkadaşlarıma kazasız, belasız, hayırlı, kalburüstü görevler dilek ediyor; herhangi müşterek birtanesini alınlarından öpüyorum. Tüm personelimize, gazilerimize, emeklilerimize, düzenlilik güçlerimize ve onların aileleri ile beraberce şehitlerimizin bulunmaz ailelerine toy yılda en içten duygularla sağlık, bereket ve esenlikler diliyorum.”

Hidayet Türkyılmaz

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler