USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Akar: Bu yıl 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, '24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar; ülke içinde, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde mecmu 33 bin 259, bu senenin kökeninden itibaren ise 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirilmiştir' dedi.

Bakan Akar: Bu yıl 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirildi
31-12-2021 16:03
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar; taşınmazlar içinde, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde mecmu 33 bin 259, bu senenin esasen itibaren ise 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.

Bakan Akar, acemi yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, görevlerini başarıyla hesabına getirdikleri yanında yılı geride bıraktıklarını, bakma namına kalan yanında motivasyonla 2022 yılına hazırlandıklarını belirtti. Bakanlığın fariza ve sorumluluklarının arttığını tamlayan Akar, "Bu kapsamda cumhuriyet tarihimizin en yoğun, en sansasyonel tedbirleriyle ve 'hudut namustur' anlayışıyla masun hudutlarımızda 01 Ocak 2021'den itibaren 308 bin 716 göçmenin geçişi engellenmiş; yakalanan 99 bin 546 ağır aksak muhacir ile 480 terörist manşet kuvvetlerine konfirmasyon edilmiştir. Terörle mücadelemiz ise özellikle FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ peyda etmek az daha topu topu terör örgütlerine huzur kalan yanında hüküm ve gidişatta gece gündüz bitmeme etmektedir. 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar; taşınmazlar içinde, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde mecmu 33 bin 259, bu senenin esasen itibaren ise 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.

'TERÖR KORİDORU ENGELLENDİ'

Bakan Akar, en sonuç terörist etkisiz hale getirilinceye denli 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla terör örgütlerine huzur savaş etmeye, 84 milyon yurttaşı terör belasından kurtarmaya azimli olduklarını vurgulayarak, "Bu kararlılıkla Suriye'nin kuzeyinde yürütme ettiğimiz operasyonlarla sınırlarımızda kasılmak maksut terör koridoru engellenmiş, yırtık ve hudutlarımızın güvenliği sağlanmıştır. Bu harekatlar sonrası tahminî 470 bini İdlib'e peyda etmek az daha 1 milyondan yanında tomar Suriyeli evlerine ve topraklarına gönüllü, emniyetli ve itibarlı yanında halde dönebilmiştir. Güvenli hale getirilen alanlarda acemi yanında muhaceret dalgasının olmaması ve yaşamın normalleşmesi düşüncesince de ait bakanlık, büyüklenme ve firmalar ile koordineli namına faaliyetlerimiz bitmeme etmektedir. Suriye'de istikrarın yanında an ilk sağlanması, insancasına trajedilerin de sonuç bulması düşüncesince gelişigüzel kabil çaba gösterilmektedir" niteleyerek konuştu.

'KIBRIS BİZİM MİLLİ MESELEMİZDİR'

Akar, terörle mücadelenin yanı esna denizlerdeki ve semalardaki faaliyetlere de gece gündüz bitmeme edildiğini, hak, ilişik ve menfaatlerin azim ve kararlılıkla korunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye namına topu topu problemlerin bulunduğu kabil Ege ve Doğu Akdeniz'deki problemlerin da arsıulusal hukuka uygun, barışçıl yöntemlerle, dobra komşuluk ilişkileri çerçevesinde ve diyalog ile çözülmesinden yanayız. Sorunların bu halde çözülmesi düşüncesince bugüne denli iri çaba gösterdik. Türk ve Yunan halklarının semt zenginliklerinden de adaletli yanında halde yararlanma ederek barış, bolluk ve emniyet ortamında yaşaması, Ege Denizi’nin Türkiye ve Yunanistan ortada yanında hukuk denizi olması düşüncesince gelişigüzel kabil gayreti göstermeye bundan böyle da bitmeme edeceğiz. Aynı halde Kıbrıs'ta da problemlerin eşit, egemen, özgür dü mevki bağlamında çözümü düşüncesince gayretlerimizi sürdürüyoruz. Kıbrıs, bizim ulusal meselemizdir. Garanti ve uyuşma antlaşmaları doğrultusunda eskiden bulunduğu kabil çağ de Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız. Ege'de ve Doğu Akdeniz’de hem kendimizin aynı zamanda Kıbrıslı kardeşlerimizin hak, ilişik ve kendilerini korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna muktediriz."

Bakan Akar, FETÖ ile mücadelenin elde edilmiş acemi bilgi, doküman ve verilerle bitmeme edildiğini belirterek, "Kahraman ordumuz FETÖ'den temizlendikçe elan da güçlenmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tanınmış üniformasını tek hainin taşımasına katiyen izin etmedik, etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'TSK'NIN İMKANLARI HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTMAKTA'

Bakan Akar, Türkiye'nin tarihiyle, değerleriyle, coğrafyasıyla, ordusuyla iri ve çelimli yanında memleket bulunduğunu belirterek, şu halde bitmeme etti:

"Bu coğrafyada mevcut peyda etmek düşüncesince ordumuzun etkin, caydırıcı ve itibarlı özelliklerini elan da tasarruf etmek zorundayız. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliği, teşviki ve desteği ile yerel ve millilik oranını yüzdelik 80'ler seviyesine benzeyen defans sanayimizi elan encam seviyelere geçirmek düşüncesince çalışmalarımızı da gece gündüz sürdürmekteyiz. Hayata geçirilen projelerle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olanak ve yetenekleri gelişigüzel sabık gündüz elan da artmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı ailesi namına topu topu personelimizin bütünlük ve el birliği içerisinde fiilen gösterdiği yüksek gayretler, yerel ve ulusal defans sanayimizin alp ordumuza kazandırdığı ve bundan böyle kazandıracağı olanak ve yetenekler ile önümüzdeki devirde aşırı elan iri başarılar elde edeceğimize içten inanıyorum. Bu kalp ve düşüncelerle, Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e denli bin senedir bizlere diyar bulunan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emeği geçen, yardım sağlayıcı halis muhlis mevki büyüklerimizi ve komutanlarımızı nazikâne anıyorum. Aziz şehitlerimizi; ebediyete geçiş fail alp gazilerimizi yanında kere elan yağmur ve gönül borcuyla yad ediyor, yaşamda bulunan alp gazilerimize, martir ve gazilerimizin zikıymet ailelerine hürmet ve şükranlarımı sunuyorum. Şu anda karada, denizde ve havada; taşınmazlar içinde, hudut ötesinde ve dünyanın muhtelif coğrafyalarında kızgın hava ve toprak şartlarında yiğitlik ve fedakarlıkla fariza karşılayıcı altın tabanca arkadaşlarıma kazasız, belasız, hayırlı, kalburüstü görevler dilek ediyor; gelişigüzel birisini alınlarından öpüyorum. Tüm personelimize, gazilerimize, emeklilerimize, asayiş güçlerimize ve onların aileleri ile beraberce şehitlerimizin zikıymet ailelerine acemi yılda en içtenlikli duygularla sağlık, kut ve esenlikler diliyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler