USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile İHA'ların yuvasında

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Geldiğimiz noktada yıldırı örgütündeki çöküşü görüyoruz. Bu senenin kökeninden itibaren nötr duruma getirilen yıldırıcı sayısı 2 bin 631 oldu" dedi.

Bakan Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile İHA'ların yuvasında
14-12-2021 16:53

Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile 14. İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığına geldi.

Üs komutanından faaliyetlere bağlı brifing alan, buyruklar sağlayan Akar şimdi sonraları TSK komuta kademesi ile kumandanlık bahçesine ağaç dikti. Tören bölgesine güzeşte Akar beraberindeki komutanlarla Sancak Teslim Töreni'ne katıldı. Sancağın yerini almasının peşi sıra başlamış olan törende, hürmet duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Birliğin tarihçesi ile bütünlük komutanının biyografisinin okunması sonrasında Milli Savunma Bakanı Akar sancağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hesabına üs komutanına doğrulama etti. Sancak sicil defterini imzaladıktan sonraları birliğe seslenme fail Bakan Akar, "Sancak bizim milli-manevi değerlerimizin, diyar ve kavim sevgimizin, bütünlük ve beraberliğimizin, özgür ve salt taayyüş azmimizin sembolüdür. onur timsali sancağımızı değme ne pahasına olursa olsun arkalamak ve ululamak ortak numara vazifemizdir" diyerek konuştu.

Hassas ortak dönemden geçildiğini, belirsizlik, risk, yıldırma ve arsıulusal istikrarsızlığın değme güzeşte çağ arttığını tamlayan Akar, "Ülkemiz ve bölgemiz izlemsel pozisyonu zımnında gelişmelerden yakından etkilenmekte olup, Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde fail durumuna gelen, bulaşık ve dikkat sektörü esneyen Türkiye, müstelzim değme muhtelif tedbiri almaktadır" ifadesini kullandı.

Mehmetçiğin 84 milyonun güvenliğini sağlamak, ülkesinin adalet ve çıkarlarını arkalamak düşüncesince 'ölürsem martir kalırsam gazi' anlayışı içinde, karada, denizde ve havada namına sunulan kâffesi görevleri şimdiye denli başarıyla namına getirdiğini, artık da getirmeye bitmeme edeceğini anlatım fail Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhuriyet tarihimizin en şümullü ve çalışan operasyonlarını gerçekleştiriyor" dedi.

"2015'ten itibaren emlak içi ve haricinde 33 bin 112 yıldırıcı nötr bir vaziyete getirildi"

Akar, Mehmetçiğin ortak taraftan münteha güvenliği ve terörle savaş başka taraftan da denizde ve havadaki görevlerini kararlılıkla, başarıyla namına getirdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Terörle savaş operasyonlarımız küsurat ortak hüküm ve ritmde bitmeme ediyor. 24 Temmuz 2015'ten itibaren emlak içi, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 33 bin 112 yıldırıcı nötr bir vaziyete getirildi. Bu senenin esasen itibaren ise nötr bir vaziyete getirilen yıldırıcı sayısı 2 bin 631 oldu. Biz bu faaliyetleri yaparken kâffesi komşularımızın hakkına, hukukuna, sınırlarına saygılıyız. Diğer taraftan da ülkemizin, milletimizin, yurttaşlarımızın ve hudutlarımızın korunması düşüncesince ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Bizim biricik misyonumuz teröristlerdir. Geldiğimiz noktada yıldırı örgütündeki çöküşü görüyoruz. Yaptığımız çalışmalarımızdaki dikkatimizi ve hassasiyetimizi kaybetmeyeceğiz. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Sizler uçaklarımızın, komandolarımızın gözü olacaksınız. Sonuçta en sonuç yıldırıcı nötr bir vaziyete getirilinceye denli mücadelemiz bitmeme edecek."

"Milletinin emrinde, görevinin başında"

14'üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığının önemine de yer veren Akar, "Yüksek uygulayım bilimi ürünü tabanca sistemleri ile İHA ve SİHA'larımızla Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı ve Pençe harekatlarının başarıyla yürütme edilmesine iri ulama sağladınız. Üstün hız ve başarılarınızdan ötürü Komutanlığın kâffesi mensuplarını kutlama kartı ediyorum" dedi.

Türkiye'nin tarihi, değerleri, coğrafyası ve ordusuyla iri ve çelimli ortak iklim bulunduğunu dile getiren Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri binlerce salname şöhretli tarihimizden süzülüp mevrut milli, tinsel ve mesleksel değerleriyle, milletimizin sevgisi, güveni, duasından almış olduğu ilhamla aklın ve bilimin ışığında, Anayasa çerçevesinde ve kanunlar doğrultusunda, Sayın Cumhurbaşkanımızın, mürettep mir ve komutanların komut ve komutasında, milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.
Akar, kazanılan başarılarda en ehemmiyetli paya ehil şehitlere rahmet, gazilere felah dileklerini ileterek laflarını tamamladı.

Öte taraftan Bakan Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile Batman'a gelişinde Vali Hulusi Şahin, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve başka yetkililer kabilinden karşılandı.

Osman Arslan - Abdulaziz Karataş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler