USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Akar: "Artık hiçbir yer teröristler düşüncesince güvenli değildir”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2014'ten itibaren yurtiçi ve uç ötesinde yürütme edilen harekatlar çerçevesinde bugüne derece 33 bin 889 terörist nötr bir vaziyete getirilmiştir. PKK, PYD, YPG terör örgütlerine erinç sürdürdüğümüz azimli savaşım sonucunda terö

Bakan Akar:
17-03-2022 19:29

Milli Savunma Bakanlığı Mustafa Kemal Atatürk Kültür Sitesi'nde 18 Mart Şehitler Günü Töreni düzenlendi. Tören, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in salona gelişi sonrasında, hürmet duruşunun peşi sıra İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonradan ise, 10 Kasım 2015 tarihinde Hakkari Yüksekova'da fariza meydana getirdiği esnada çıyan terör örgütünün silahlı saldırısı kararı martir bulunan Şehit İstihkam Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan'ın babası Mustafa Ertan merasim kapsamında bir musahabe yaptı. Şehit babası Ertan konuşmasında, “Oğlum Şehit İstihkam Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan memur bulunmuş olduğu Hakkari Yüksekova'da, şişman Türk milletinin huzurunu darmadağın etmek isteyen, çıyan orospu çocuğu bölen terör örgütünün 10 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirdiği silahlı atılım kararı martir olup Rabbimin iltifatına mahzar olmuştur. Şehitlerimizin yokluğuna hiçbir devir alışamasak da topu topu sevenlerin kalbi onların özlemi ve hasreti ile tutuşsa da oğlum Erdem Ertan'ın ve öbür topu topu şehitlerimizin Allah katında ulaştıkları makamlarını düşündükçe içimizi şamil erinç ve taşımış olduğu alım çalım bizi çelimli tutmaktadır. Milletimiz şehitlerin özverilerini hiçbir devir unutmayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, istiklal ve özgürlüğümüzün, ölümsüzleşen simgesi bulunan şehitlerimiz herhangi bir devir gönlümüzde yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlarımızın Covid-19 testleri pozitif”

Şehit yakının hitabı daha sonra kürsüye çıkan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlarımızın Covid-19 testleri artı çıkması zımnında maatteessüf aramızda değiller. Biraz evvel kendileri ile konuştuk, eksiksiz heyete, topu topu martir aileleri ve yakınlarına selamlarını ve saygılarını ilettiler. Biz de kendilerine çabuk şifalar diliyoruz. Devletimizin bekası, ülkemizin güvenliği, aristokrat milletimizin buyuru ve bağımsızlığı düşüncesince savaş ederken şahitlik makamına vasıl eren şehitlerimizi rahmet ve saygıyla yad ediyor, yiğitlik şerefine yetik bulunan topu topu kardeşlerime ve tabanca arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizi ailelerine siz değerli ziyaretçilerimizin şahsında saygılarımı sunuyor, martir ve gazilerimizin değerli evlatlarını gözlerinden, yanaklarından öpüyorum. Ayrıca siz değerli ziyaretçilerimizin ve aristokrat milletimizin Berat Gecesi'ni de bu okazyon ile kutluyorum. Yarın 107 sene evvel Mehmetçik'in yedi düvel karşısında yazdığı yiğitlik destanının şu demek oluyor ki Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümüdür. Her ne derece bir çokluk zaferi adına adlandırılsa da burada 24 Nisan 1915'ten 9 Ocak 1916'ya derece 8 kocaoğlan fazla müddet bitmeme fail karaca savaşlarını da unutmamak gerekir. Atatürk'ün buyuru ve komutasındaki Anafartalar'ı da unutmamak gerekir. Bu yengi Osmanlı coğrafyasının herhangi bir bir köşesinden mevrut kahramanlarımızın fedakarlıklarıyla, kargaşa ve milletin dal omuza mücadelesiyle ve ulusal bütünlük ruhuyla elde edilmiştir” niteleyerek konuştu.

"24 Temmuz 2014'ten itibaren yurtiçi ve uç ötesinde yürütme edilen harekatlar çerçevesinde bugüne derece 33 bin 889 terörist atıl duruma getirilmiştir"

İcra edilen terör operasyonlarına da yer veren Bakan Akar, operasyonların topu topu bitişik devletlerin buyuru ve arazi bütünlüğüne hürmet çerçevesinde gerçekleştiğini ve biricik hedefin sadece teröristler bulunduğunun altını çizerek, “FETÖ, PKK, PYD, YPG ve DEAŞ ilkin edinmek kıl payı topu topu terör örgütlerine hakkında yurtiçi ve uç ötesinde mücadelemizi mütebaki bir kuvvet ve ritmde sürdürmekteyiz. Bu kapsamda 24 Temmuz 2014'ten itibaren yurtiçi ve uç ötesinde yürütme edilen harekatlar çerçevesinde bugüne derece 33 bin 889 terörist atıl duruma getirilmiştir. PKK, PYD, YPG terör örgütlerine hakkında sürdürdüğümüz azimli savaş sonucunda terör örgütünde yıkılış hızlanmış ve elebaşları kabilinden da terör örgütünün yaşamış olduğu infisah ve yıkılış belirgin belirgin anlatım edilmeye başlanmıştır. Artık hiçbir yer teröristler düşüncesince güvenli değildir. Kahraman komandolarımızın polat yumruğu hainlerin başlarını ezmeye, inlerini yıkmaya bitmeme etmektedir, edecektir” gibi konuştu.

“Ukrayna'daki yurttaşlarımızın ve topu topu sivillerin bölgeden, hassaten Mariupol'den güvenli bir halde tahliyesi düşüncesince herhangi bir dü tarafla temaslarımızı geceli gündüzlü sürdürüyoruz"

Ukrayna'da mütebaki vatandaşların tahliyesi dair Rusya ve Ukrayna tarafları ile haberleşme gibi olduklarını vurgulayan Bakan Akar, “Ukrayna'daki yurttaşlarımızın ve topu topu sivillerin bölgeden, hassaten Mariupol'den güvenli bir halde tahliyesi düşüncesince herhangi bir dü tarafla temaslarımızı geceli gündüzlü sürdürüyoruz. Benzer biçimde alanımızda sulh ve istikrarın tesisi düşüncesince Montrö'nün ülkemize verdiği yetkilerin uygulanması da karışma üzerimize sakıt gayreti bugüne derece gösterdik. Gayretlerimiz bundan sonradan da bitmeme edecektir. Temennimiz alanda bir an evvel sağduyunun bilgili olması ve ateşkesin sağlanmasıdır” açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkaca Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ve uç ötesi operasyonlarda fariza karşıcı topu topu Türk Silahlı Kuvvetler personelini alkışladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ayrıca, Türk Savunma Sanayii'nde atılmış adımlara da değinerek, Türkiye'nin bundan sonradan üreten ve ihraç fail iklim pozisyonuna geçtiğini söyledi. Akar, FETÖ ile mücadeleye de değinerek, “FETÖ ile mücadelemiz geceli gündüzlü bitmeme ediyor. 15 Temmuz'dan itibaren 24 bin 373 isim ihraç edilmiş olup dünkü bilgi, doküman ve veriler ışığında lazım işlemler yapılmaktadır. FETÖ'den temizlendikçe güçlendiğimizin en belirgin işareti peş peşe gerçekleştirdiğimiz değerli operasyonlar ve derece derece mütebaki şişman tatbikatlardır” dedi.

Utku Şimşek - Yunus Özkan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler