USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Akar: '61 terörist etkisiz hale getirildi'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Pençe Kilit Operasyonu değerli birlikte halde bitmeme ediyor. Şu anne derece 61 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlere ilgilendiren 82 mağara, melce tahrip, 413 el inşası patlayıcı imha edildi. Pençe Kilit Operasyonu bölgesindeki teröristleri

Bakan Akar: '61 terörist etkisiz hale getirildi'
02-05-2022 13:24

 

Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki Tersane Komutanlığı'nda işçilerle gerçekleştirdiği Ramazan'ın akıbet iftarının peşi sıra TSK kumanda kademesi ile Şanlıurfa'ya geldi.

Beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile GAP Havalimanı'nda Vali Abdullah Erin ve gayrı yetkililer çeşidinden karşılanan Akar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Müşterek Harekat Merkezi'ni görüşme etti. Yurt içinde, Suriye ile Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarda ve uç hattında işyar bütünlük komutanlarıyla videoteyp konuşma eliyle mülaki Bakan Akar, sahadaki akıbet hale bağlı bilgelik alarak, buyruklar verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin namına maruz görevleri şişman birlikte kahramanlık, fedakarlık ve başarıyla hesabına getirmeye bitmeme ettiğini anlatım fail Akar, “Zorlu iklim ve yer şartlarına karşın küsurat birlikte kuvvet ve ritmde taarruzi birlikte ruhla terörle mücadelemizi sürdürüyoruz” diyerek konuştu.

Terörle mücadelenin en akıbet terörist etkisiz hale getirilinceye genişliğinde bitmeme edeceğini vurgulayan Akar, “85 milyon vatandaşımız birdir, beraberdir, yegâne yumruk, yegâne yürektir. Bu mücadelede yegâne hedefimiz teröristlerdir. Teröristlerin haricinde birlikte hedefimiz yoktur. Faaliyetlerimizde dostumuz, komşumuz, kardeşimiz Irak'ın sınırlarına, ferman haklarına, bağımsızlığına, tarla bütünlüğüne akıbet basamak saygılıyız” ifadelerini kullandı.

Irak'ın kuzeyinde meydana mevrut terör saldırılarını giderilmiş kılmak ve uç güvenliğini gelmek özgü başlatılan Pençe Kilit Operasyonu'na da yer veren Akar, “Bugüne genişliğinde gayrı bölgelerde meydana getirilen icraat var. Bunların hepsinin tamamlanabilmesi düşüncesince bu kilidi bağlamalı, bunu kalburüstü birlikte halde sonuçlandırmamız gerekli. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Teröristlerde ağır birlikte korku, endişe, ürkü hakim. Terör örgütünde yıkılış alametleri var” diyerek konuştu.

Teröristler düşüncesince göz boncuğu içtima güvenliği olmadığını, korkunun dağları sardığını tamlayan Akar, “Pençe Kilit Operasyonu baş döndürücü kalburüstü birlikte halde bitmeme ediyor. Teröristlerin inlerine giriliyor, buralar alçakların başlarına yıkılıyor. Şu anne genişliğinde 61 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlere ilişik 82 mağara, barınak tahrip, 413 el inşası patlayıcı imha edildi. Arama tarama faaliyetlerimiz bitmeme ediyor. Bu sayılar gelecek günlerde hâlâ da artacak. Pençe Kilit Operasyonu bölgesindeki teröristlerin sonunu getirecek terör örgütüne şişman birlikte darbedir” ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK ve YPG ortada göz boncuğu ayırt olmadığını vurgulayan Akar, “Bazıları YPG ile teşrikimesai hazırlamaya kalkıyor. Arkasında ki olursa olsun mücadelemiz bitmeme edecek ve asilzade milletimizi bu terör belasından kurtaracağız. Suriye'nin kuzeyindeki gelişimleri yakından strateji ediyoruz. Bugüne genişliğinde bulunduğu denli bundan böyle da orada birlikte terör koridoru oluşmasına cevaz etmeyeceğiz. Teröristler orada bizlere maruz laflara karşın hala varlığını sürdürüyor. Biz de gözümüzü kırpmadan bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

“Yunanistan inatla provokatif eylemlerini sürdürüyor”

Türkiye'nin dobra komşuluk, arsıulusal münasebat ve diyalogdan yana tavrına dirlik Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'de inatla provokatif hareket ve söylemlerini sürdürdüğünü aktaran Akar, “Bizim, ‘problemlerimizi diyalogla çözelim' dememiz birlikte dermansızlık değil. Çünkü tığ ne oldubittiye cevaz verecek ne de bizim ve Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını çiğneteceğiz. Bu mevzuda azimli, kararlıyız ve buna da muktediriz. Yunanistan arsıulusal tatbikatlar engelleme değme seferinde bazısı girişimlerle memleketimiz aleyhine bir takım oldubittilere müteveccih icraat yapıyorlar, buna katiyen cevaz etmeyeceğiz” diyerek konuştu.

Yunanistan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Tiger Meet Tatbikatı'nın icrasına müteveccih hazırladığı belgeye Türkiye'yi maksat düzlük ve dü yurt arasındaki huzursuzluk mevzularını sömürme fail birlikte yaklaşımla ilaveler yaptığını hatırlatan Akar, “Tiger Meet Tatbikatı'ndan çekildik, bu tatbikata gelmiyoruz dedik. İstismara müteveccih girişimlere cevaz etmeyeceğimizi söyledik” dedi.

Yunanistan Hava Kuvvetleri'ne ilişik uçakların akıbet devirde Türk iklim bölgesine müteveccih ihlallerine de yer veren Akar, “Aleyhimize meydana getirilen değme muhtelif harekete dirlik kesinlikle tepkimizi göstereceğiz. Onların icra ettiği ihlallere dirlik Hava Kuvvetlerimiz lazım tepkiyi misliyle gösteriyor. Deniz Kuvvetlerimiz elhak uyanıklık halinde. Deniz mezuniyet alanlarımızın korunması ve kollanması düşüncesince yapılması müstelzim ne mevcut ise hesabına getiriyorlar” diyerek konuştu.
Sözlerinin böylecene şehitlere rahmet, gazilere iflah dileklerini ileten, görevlerinin başındaki Mehmetçiğe başarılar arzulayan Akar, tamamı personelin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Görüşme esnasında sahadaki akıbet hale bağlı bilgelik verici bütünlük komutanları ise, “Birliklerimizin morali yüksek, uğraş azim ve kararlılığımız tam. Verilecek değme muhtelif rolü hazırlamaya hazırız” ifadelerini kullandı.
 

Oğuzhan Halil Özbek
 

İLGİLİ HABER
Bakan Akar: Irak ve Suriyenin kuzeyinde yegâne maksadımız mevcut o da teröristle uğraş etmek Bakan Akar: 'Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yegâne maksadımız mevcut o da teröristle uğraş etmek'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler