USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Abdulhamit Gül’den gençlere: “Aklınızı kiraya vermeyin”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi çeşidinden planlı Meclis Simülasyonu etkinliğine katıldı. Etkinlikte öğrencilere tavsiyelerde mevcut Bakan Gül, “Kimsenin sizin hakkınıza, kimsenin sizin düşüncenize, dirim tarzınıza, inancınıza karışma e

Bakan Abdulhamit Gül’den gençlere: “Aklınızı kiraya vermeyin”
21-11-2021 15:04

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi çeşidinden başlatılan ve 14 Kasım'dan beri bitmeme fail ve 150'den eş tomar hususiyet öğrencisinin parlamenter adına fariza almış olduğu Meclis Simülasyonu etkinliğinin kapanış programı yapıldı. İstanbul Üniversitesi Beyazıt'taki darülfünun kampüsünde Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre Merkezi'nde planlı Meclis Simülasyonu etkinliğine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının peşi sıra katılımcılar birer müzakere yaptı.

Törende mütekellim Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “İstanbul Üniversitesi İstanbul'umuzun evvel ve en kırkyıllık kurumlarımızdan birisidir. Bir erkek çınar düşünün ki, çınarın kökleri İstanbul'un Fethi'ne uzanıyor. O çınarın dalları yaprakları Cumhuriyetimize ve ülkemizin geleceği toy yüzyıla uzanıyor. Böylesi eş çınarın gölgesinde bulunmam biz düşüncesince de cümbüş verici. Nasıl dört başı mamur evren şehirleri ortada İstanbul aşırı ehemmiyetli eş yere sahipse İstanbul Üniversitesi de bu manada bilimsel niteliği bulunan dünyada aşırı ehemmiyetli eş gösterime sahip. Bu üniversitede okuyan öğrencilerin bu güzelliği en teklifsizce yaşadığına da inanıyorum” dedi.

Toplantıya eklenen öğrencilere seslenen Bakan Gül, “Hukuk mesleğini yeğleme fail arkadaşlarımızın bunu şuurlu yaptığınızı biz aşırı elleme görüyoruz. Bugün bu çalışmalarınızı, öğrence gayretleriniz de bunun göstergesidir. Benim sizlere eş dostunuz adına şurası anlatmak isterim. Hukuk Fakültesini kazandınız. Burada aman vizeler zahir geçer, finalleri zahir geçerim. Okul sonlanmış olur mi, uzar mı diyerek düşünmeyin. Bir kere okula kapağı attınız girdiğiniz bu fakülteden kesinlikle eş çıkışı olacaktır. Bugün deseler gene mütedavil sermaye kebap sermaye misin? Tüm rastgele şeyi bırakır o tilmizlik yıllarına değişmek isterim. Hocalarıma şimdi eş tomar istifham sorarak, bu kabil simülasyonlar, bu kabil pakt çalışmalarına, etkinliklere şimdi eş tomar devir açmak isterdim. Bunun değerini doğrusu sizler biliyorsunuz. Çok manalı arkadaşlıklar, dostluklar. Çok dobra eş dönemdesiniz. Bunun da içini dolduruyorsunuz. Sizler rastgele halükarda eş mesleğe eş olacaksınız. Ama bunu eş manzume icabı adına değil servet nedeni adına adaletli olmayı mebde biçimine getirin. Adil iktisap etmek eş manzume sahibi olmanın gereği adına değil inancınızın, ahlakınızın, vicdanınızın, kültürünüzün, uygarlık mirasımızın eş gereği adına bu misyona eş olmayı on paralık aklımızdan çıkarmayalım” halinde konuştu.

Öğrencilere "Farklı kullanıcılarını tanımaktan, değişik görüşleri dinlemekten katiyen çekinmeyin" nasihatinde mevcut Bakan Abdulhamit Gül, “Parlamentoya da bilge bulunan can rastgele görüşün rastgele düşüncenin orada tartışılmasıdır. Niçin teşrii masuniyet var. Niçin teşri sorumsuzluğu var. Kürsü dokunulmazlığı var. Ne olursa olsun ihvan kürsüde ki ne söylerse söylesin ona dayanma edeceksiniz. Bunun ismi demokrasidir. Demokrasi dayanma kültürüdür. Muhalefet baksana neler söylüyor. Neler eleştiriyor. Elbette eleştirecek. Demokrasinin en iri kazanımı muhalefettir. Muhalefet de eleştirecek. O devir anca olursa çabucak eş tümen mecliste özümleme edilir. İnsan olmanın yaşamın güzelliği değişik görüşler değişik düşüncelerle yaşamın zenginleşmesi ve eş iyinin bulunmasıdır. Dolayısıyla eleştiriden çekinmeyin. Eleştirmekten de çekinmeyin. Sizlere cetvelle 'gençler şöyleki profillerde olun, sizi hakeza eş şablonda gitmek istiyoruz' diyenleri elinizin tersiyle itin. Kimse size cetvelle eş şablon çizemez. Gençler şöyleki olacaksınız, hakeza giyeceksiniz, hakeza düşüneceksiniz diyemez. Bilakis siz kendince cetveli siz siyasete vazife verin. Siz bu milletin geleceğini tasarım edin. Siz belirleyin. Buna sizin hakkınız var. Kimsenin sizin hakkınıza, kimsenin sizin düşüncenize, hayat tarzınıza, inancınıza karışma ettirmeye müsaade vermeyin. Aklınızı da kiraya vermeyin. İnsan engellenmeyen planladığı düşüncesince aslı gürdür, kıymetlidir, değerlidir. Genç olunca Türkiye'ye dair, dünyaya değgin rastgele fikri, rastgele eleştirisi kıymetlidir. Sakın ola statükoya teyit olmayın. Sakın ola haset kurtarmaya köprüyü geçene derece demeyin. Gerekirse köprüyü geçmeyin zahmete katlanın. Köprüyü geçip de onurunuzu zedelemeyin. Bu simülasyonlar doğrusu sizde bulunan özgüveni tabii artıracaktır" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların peşi sıra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e günün anısına resim bağış edildi.

Selim Bayraktar - İsmet Aktaş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler