USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bahçelievler'de Geleneksel Empati Etkinliği düzenlendi

Bahçelievler Belediyesi çeşidinden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Geleneksel Empati Etkinliği düzenledi. Etkinliğe dahil olan sakat yurttaşlar doyasıya eğlendi.

Bahçelievler'de Geleneksel Empati Etkinliği düzenlendi
03-12-2021 19:23

Bahçelievler Belediyesi çeşidinden "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi'nde Geleneksel Empati Etkinliği düzenledi. Etkinliğe Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı ile özürlü yurttaşlar ve aileleri de amade bulundu.

Toplumsal farkındalığı yoğunlaştırılmasını hedefleyen izlence kapsamında 5 bölgede hususi demonstrasyon düzenlendi. Etkinliğin açılışı Yarensu Kekeç isminde özürlü öğrencinin musiki eşliğinde foto çizimi ile başladı. Yeteneğiyle ilgi çekici mektepli çizdiği resmi ile iri alkış aldı. Büyük candan izlenen gösterilerin arkası sıra müşterek müzakere işleyen Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır amaçlarının özürlü vatandaşların hâlâ aşırı toplumsal avlu içinde olmasını iletmek bulunduğunu belirterek, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nüzü kutluyorum. Az geçmiş de dediğim üzere sizler düşüncesince çalışmaktan bahtiyar oluyoruz. Bu size mevdu müşterek ihsan değil yapılması müstelzim senelerdir dünyada başta Avrupa standartlarında yapılması gerekenin geçte olsa Türkiye'mizde yapılmasının verdiği müşterek mutluluktur. Bir farkındalık tekvin etmek ve o farkındalığı bugünde bitmeme ettirebilmek. Sadece müşterek günde değil rastgele çağ sizin yanınızda olduğumuzun bilincine varıp topu topu mâniasız olanlara da bunun müşterek çağ o alışılmış müşterek manzume mevcut ya hani 'Herkes müşterek çağ özürlü muhtemel yahut özürlü adayıdır' cümlesinin akla yatkın bulunduğunu kanıtlama etmektir. İşte bunları işleyen müşterek arzu mevcut arkadaşlar. Bundan 20 sene önce, 30 sene geçmiş engellilerimizin bir aşırı evlerde delik gibiydi. Yanlış anlamayın bu kelimeyi delik derken hariç çıkamıyordu. Neden kaldırımlar ona gereğince değildi, şehremaneti otobüsleri ona gereğince değildi, metrolar ona gereğince değildi, metrobüsler ona gereğince değildi, bağdaşma yoktu. Şehirde bağdaşma yoktu.

Bahçelievler'de bağdaşma yoktu. İstanbul'da bağdaşma yoktu. Türkiye'de bağdaşma yoktu. Türkiye de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan engellilerin ikrar edilmiş olduğu ve engellilerin de başka insanlardan farkının olmadığı, onların da mâniasız vatandaşların yararlandığı haklardan yararlanmasının eşya olduğu, toplumsal devletin müşterek kararı oluşturdu" dedi.

Yapılan emekleri da özetleyen Başkan Bahadır, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruldu. Eskiden insanlarımız özürlü çocuklarını gizliyordu. Ama demin çıkarılan yasalarla evde özürlü çocuğuna bakana aylık veriyor. Yaşlısını beraberinde tutana aylık veriyor. Yeter ki 'siz evladınıza bakın kılıç büyüklük kendisine yanındayız' diyor. Bu hakkıyla ehemmiyetli müşterek farkındalık bu size müşterek ihsan değil siz bunu sonuna derece adalet ediyorsunuz bu annenizin ak sütü üzere size helal olsun. Biz burada ne hazırlamaya çalıyoruz sizlere toplumsal yaşamın içine almaya çalışıyoruz. Bahçelievler belediyesi kendisine gençlerimiz düşüncesince özürlü kardeşlerimiz düşüncesince ne gerekiyorsa yapıyoruz. Şimdi on branşta çalışkanlık yapıyoruz. Servislerle sizleri alıyoruz bu o derece hoşumuza gidiyor ki anlatamam.

Burada arkadaşlarımız gözlerinde gördüğümüz o şenlik o ışılak inanç ki kişiye engelliler düşüncesince aşırı hâlâ müşterek tomar bilinçlilik yapmamız icap ettiğini bizlere anlatıyor. Ben buradan engellilerle ilgilendiren emek vermek işleyen arkadaşlarıma aşırı aşkın teşekkürname ediyorum. Ailelere de teşekkürname ediyorum kılıç onların da sosyalleşmesi düşüncesince dayanaklık etmek veriyoruz. Biliyorsunuz ünlü sıcakkanlılık kafemiz mevcut orada down sendromlu arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Onlar da bizim grup arkadaşlarımız rastgele şeyimiz onlar ego onları orada görür görmez bahtiyar oluyorum otama oluyorum. Nasıl otama oluyorum kılıç onlarla bu arada olunca, onlarla kemirmek yiyince onlar bizlere ne istersiniz niteleyerek sorduklarında onlar bizim masamızı temizlediğinde emin olun ki ruhumuz otama oluyor. Bu dünyada kılıç halimize şükredelim bu dünyada kılıç özürlü kardeşlerimize müşterek şeyler yapabiliyoruz.

Onların gözlerindeki pırıltıyı görür görmez bahtiyar oluyorum. Eskiden evden çıkamayan arkadaşlarımızın dünyaları değişiyor. Sigortalı çalışıyorlar bizlere ulama sağlıyorlar. Oradaki yurttaşlarımız tedavi olmaktadır bahtiyar oluyor. Kimse özlük sağlığına güvenmesin anbean rastgele bilinçlilik olabilir. Biz denir ki Bahçelievler Belediyesi kendisine topu topu özürlü kardeşlerimize 7/24 kapımız açık. Bundan geçmiş kardeşlerimiz düşüncesince müşterek taş üstelik olsa koyanlardan Allah razı olsun. Biz de bu çıtayı yükselteceğiz onları hariç alacağız. Onları gezdireceğiz, yüzdüreceğiz sizi de toplumsal yaşamın içine alacağız. Sizin de başka insanlardan farkınızın olmadığını size de anlatacağız. Hep bu arada yaşlısıyla engellisiyle rastgele daim bu arada Engelsiz Bahçelievler düşüncesince çalışacağız” niteleyerek konuştu.

Volkan Kayalar
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler