USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Babadağ'dan bu sene kısaca 200 bin yamaç paraşütü uçuşu bekleniyor

Dünyanın önde mevrut yamaç paraşütü merkezleri ortada yayınlanan Muğla'nın Fethiye ilçesindeki 1965 rakımlı Babadağ'dan, bu sene kestirmece 200 bin yamaç paraşütü uçuşu bekleniyor.

Babadağ'dan bu sene kısaca 200 bin yamaç paraşütü uçuşu bekleniyor
01-05-2022 11:56
Muğla

Muğla'nın Fethiye ilçesine tatile gelen serüven tutkunları, kişmiri yolu yada teleferikle yolculuğun arkası sıra Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ'a ulaşıyor.

Babadağ'dan yamaç paraşütleriyle havalanan tatilciler, Ölüdeniz manzarasını kuş bakışı strateji fırsatı buluyor. Adrenalin tutkunları, pilotların icra ettiği düzenbazlık halleriyle yerden kestirmece 2 bin m. yükseklikte cümbüş mahmul dakikalar yaşıyor. Babadağ, rastgele sene pervaz oranlarını artırarak semt ekonomisine ehemmiyetli yardım sağlıyor.

Babadağ Teleferik Genel Müdürü Cengiz Koçak, AA muhabirine, Babadağ'da 1200 ve 1700 metredeki pistlerin kullanıma açıkça olduğunu, 1800 ile 1900 m. pistlerinin kar eriyince kullanılabileceğini söyledi.

Babadağ'da şita süresince 1200 metredeki pistten uçuşların gerçekleştiğini özetleyen Koçak, "Sezon beklediğimizden hâlâ aceleci geldi. Geçen sene meydana getirilen 167 bin uçuşa bakarak ve yaptığımız gözlemler kararı Babadağ'dan bu sene kestirmece 200 bin yamaç paraşütü uçuşu gerçekleşmesini bekliyoruz. Teleferikle ise bu sene minimum 1 milyon geçici taşımayı hedefliyoruz." dedi.

"Sportif gayeli tekli pervaz yapanların sayısında da artma öngörüyoruz"

Babadağ'dan yamaç paraşütü yapanların dünyanın en dobra manzarasıyla karşılaşacağını tamlayan Koçak, şu şekilde konuştu:

"Tatilciler, dünyanın denize en benzeyen ve en efdal kalkış bölgesinden maceraya aşama atacaklar. Dünyada öteki yerlerde yüzlerce defa uçuk olsalar bile, onları burada alelacayip pervaz eleştiri edecekleri biricik birlikte birikim bekliyor. 226 metrede kabin bindikleri civar andan 1960 metreye derece bulunan teleferik ve telesiyej tesisinde ise sağda Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, aşağıda ise dünyanın en dobra manzaralarından Ölüdeniz Plajı'nı strateji fırsatı buluyorlar."

Babadağ'dan ağırlıklı yerine koşa nefis uçuşların yapıldığını özetleyen Koçak, "Bu sene sportif gayeli tekli pervaz yapanların sayısında da artma olmasını öngörüyoruz. Babadağ'da, önceki yıllara gereğince birlikte tane başına pervaz yapanların sayısı da artıyor. Babadağ pozisyonu ve havası bakımından düzenbazlık pilotları düşüncesince de nadir birlikte alan. Yaz ve şita aylarında buranın imkanlarından yararlanmak bu sporu yapanların menfaatlerini geliştirmeleri açısından da aşırı önemli. Biz de pres yerine bu sporu yapanlara korumak düşüncesince elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler