USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avusturya'da aşamalı namına Kovid-19 tedbirleri hafifletilecek

Avusturya'da Omicron varyantındaki artışa karşın hükümet, gücük ay kocaoğlan boyunca aşamalı adına birtakımı Kovid-19 tedbirlerini tahammül sonucu aldı.

Avusturya'da aşamalı namına Kovid-19 tedbirleri hafifletilecek
29-01-2022 18:45
Viyana

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, beraberindeki heyetle düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, Kovid-19 salgınına bağlı acemi kararları kamuoyuyla paylaştı.

Buna göre, 5 Şubat’tan itibaren yiyecek içmece sektöründeki kapanış saatleri 22.00’den 24.00’e uzatıldı.

Alışveriş merkezleri ve mağazalarda mecburi aşılama ve rahatsızlığı geçirmiş olma kuralı 12 Şubat’ta yürürlükten kaldırılacak. 19 Şubat’tan itibaren de yiyecek içmece ve gezim sektöründe çalışkanlık yayınlayan işletmelere menfi etkili PCR testle antre yapılabilecek.

Testler 48 zaman meri olurken, acemi tensikat kapsamında yurt endüstrisi namevcut bağlı bölgelerde 50 ferdin birlikte araya gelmesine müsaade verilecek. Bu düzenleme, ilkin çadır ve benzer etkinlikler düşüncesince suhulet sağlayacak.

Başbakan Nehammer, fenomen rakamlarındaki ağırbaşlı artışa karşın hastanelerde otama gören ve derin görev pestil sayılarının değişmez olduğunu, bu yüzden birtakım tedbirlerin kaldırılmasının kararlaştırıldığını anlatım etti.

Okullarda geçerli Kovid-19 tedbirlerine müteveccih de değişikliklerin yapılacağını aktaran Nehammer, ait bakanların acemi düzenlemeleri kamuoyuyla doğacak hafta paylaşacağını söyledi.

Avusturya’da akıbet 24 saatte 34 bin 748 acemi fenomen görülürken, fenomen sayısı 1 milyon 801 bin 40’a yükseldi.

Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 16 artarak 14 bin 77’ye çıktı.

Yetkililer, akıbet 24 saatte belirleme edilen fenomen sayısının "cumartesi haset düşüncesince kayıtlara esbak en faziletkâr günce fenomen sayısı" bulunduğunun altı çizdi.

Tedbirler karşıtı gösteri

Başkent Viyana’da da 10 bine andıran resim Kovid-19 tedbirlerini gıcırtı etti.

Viyana Emniyet Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamada, Kovid-19 kurallarına ekşi birtakım göstericilere cezai muamelat yapılırken, polise dayanma yayınlayan protestocuların da gözaltına alındığı bildirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler