USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg: Asıl erek Rusya’yı kapatmak olmalı

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, "21. yüzyılda tek hudut askeri saldırganlıklarla değişmemeli, arsıulusal hususiyet ayaklar dibine alınmamalı." dedi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg: Asıl erek Rusya’yı kapatmak olmalı
16-03-2022 11:33
Antalya

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırısına bağlı "Asıl erek Rusya’yı kapatmak olmalı. 21. yüzyılda nazar boncuğu uç askeri saldırganlıklarla değişmemeli, arsıulusal ahbaplık ayaklar dibine alınmamalı." dedi.

Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" bulunduğu Antalya Diplomasi Forumu 2022'ye (ADF) eklenen Schallenberg, AA muhabirinin sorularını yazılmış namına cevapladı.

Schallenberg, ADF kapsamında "Orta Doğu’da kuma birlikte döşeme arayışı" başlıklı panelde konuştuğunu hatırlatarak, "Bu kusursuz kombinezon ve misafirperverlik düşüncesince Türk ev sahiplerimizi kutlama kartı ediyorum." dedi.

Orta Doğu’nun Avrupa güvenliği düşüncesince de ehemmiyetli birlikte semt olduğuna ayraç fail Schallenberg, ADF kapsamında düet görüşmeler etme şansı da bulduğunu kaydetti.

Schallenberg, Rusya-Ukrayna savaşının da forumda ehemmiyetli birlikte toprak tuttuğunu belirterek, "Putin’in Ukrayna’ya müteveccih saldırganlığı, diplomasiye herhangi birlikte zamankinden şimdi birlikte tomar ihtiyacımız bulunduğunu biberli birlikte halde gösteriyor. ADF’nin ‘Diplomasiyi baştan kurgulamak’ anne teması, DOĞRU Avrupa tarihinin ehemmiyetli dönüm noktalarından bulunan 24 Şubat sonrası şimdi da ağıt kazandı." değerlendirmesinde bulundu.

ADF’nin bu devre makul bulunan diyalog ve diplomatlık mesajını verdiğini de kail Schallenberg, iştirakçilerin da bu savaşın birlikte an ilkin bitmesi dair oydaş bulunduğunu gözlemlediğini kaydetti.

Schallenberg, Türkiye-Rusya-Ukrayna müselles dışişleri bakanları toplantısına değinerek, "Asıl erek Rusya’yı kapatmak olmalı. 21. yüzyılda nazar boncuğu uç askeri saldırganlıklarla değişmemeli, arsıulusal ahbaplık ayaklar dibine alınmamalı." dedi

"Türkiye’yi diplomatik çabalarından çevre ölçüm ediyorum"

Rusya’ya Ukrayna’dan çekilme, müzakerelere start ve diyalog ile diplomasiye nasip ödeme çağrısı karşılayıcı Schallenberg, "ADF marjında gerçekleşen müselles bakanlar toplantısı konkre neticeleri olmasa da hâlâ evvel adımdı. Umarım diyalog bitmeme eder." ifadelerini kullandı.

Schallenberg, aceleci mütareke anons edilmesi ve acıların dinmesi düşüncesince sürdürülebilir insancasına koridorların oluşturulması gerekliliğine de aksan yaparak, "Türkiye’yi bu konudaki diplomatik çabalarından çevre ölçüm ediyorum." niteleyerek konuştu.

Türkiye ile Avusturya arasındaki düet ilişkilerin levent boylu zamanı geçmişi bulunduğunu hatırlatan Schallenberg, "Cumhurbaşkanlarımız DOĞRU sürede düet ilişkilerimizdeki zait ivmeyi onaylayan baş döndürücü güzel birlikte telefon görüşmesi gerçekleşirdi." dedi.

Schallenberg, düet ticaretin 4 bilyon avroyu bulduğunu ve Türkiye’de envestisman karşılayıcı Avusturyalı kuruluşların 12 binden birlikte tomar istihdam oluşturduğunu kaydetti.

Kültür ve bilgi dalında da küsurat birlikte teşrikimesai bulunduğunu özetleyen Schallenberg, “Salgın evveliyat kısaca 300 bin Avusturyalı gezmen Türkiye’yi görüşme etti. İnanıyorum ki Avusturyalı turistler, seyahatlerin kolaylaşmasıyla şimdi iri sayıda Türkiye’ye dönecek.” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye, nice kuma menfaat dalında AB'nin anahtar ortağıdır”

Schallenberg, Batı Balkan ülkelerinin AB’ye katılımının herhangi birlikte zamankinden şimdi ehemmiyetli ve aceleci bulunduğunu belirterek, “Bizim düşüncesince AB'ye eklenmek talip tamamı devletlerin bire birlikte kriterleri hesabına getirmesi esastır. Hızlı birlikte katılma süreci öngörülmemiştir. Türkiye, konuşu iş birliği, göç, terörle mücadele, hava değişikliği kabil nice kuma menfaat dalında AB'nin anahtar ortağıdır. Ancak bildiğiniz gibi, Türkiye ile katılma müzakereleri tanıdık nedenlerle tevakkuf noktasına geldi ve Avusturya'nın bu konudaki tutumu açıktır.” ifadelerini kullandı.

Avusturya’nın harp dolayısıyla ülkesini vazgeçme fail Ukraynalılarla el donanması zarfında bulunduğunu kail Schallenberg, AB’nin 17,5 milyon avroluk insancasına iane desteği sağladığını belirtti.

Schallenberg, Ukrayna’ya başkaca tıbbi gereç desteği sağlandığını da anımsatarak, “Avusturya, Ukrayna'daki savaştan kaçan eşhas düşüncesince arızi esirgeme dair AB düzeyinde birlikte tane tip birlikte düzenlemenin olmasını gelmek düşüncesince çalışıyor. Bu bağlamda, Avusturya büyüklük kurumları, belediyeler, STK'lar ve vatandaşlar, sığınmacıları ibate kılmak ve onlara iane geçirmek düşüncesince DOĞRU teşrikimesai zarfında çalışmaktadır.” dedi.

“Yaklaşımımız herhangi birlikte devir sığınmacıların ülkelerine geçenlerde bakılması biçiminde olmuştur”

Schallenberg, Avrupa’nın savaştan kaçan Ukraynalılara gösterdiği hassasiyeti Suriyelilere göstermediği eleştirilerine de katılmadığını belirterek şunları söyledi:

“Avrupa'da Suriye'den mevrut sığınmacılar düşüncesince enli birlikte dayanak noktası ve esirgeme var. 2015 ve 2016 yıllarında hoppadak Avusturya'da Suriye'den 100 binden birlikte tomar insanoğlu geldi. Ayrıca Türkiye'nin ve Türk halkının Suriye'den mevrut sığınmacılar düşüncesince yaptıklarını ölçüm ediyoruz. Yaklaşımımız herhangi birlikte devir sığınmacıların ülkelerine en DOĞRU yerde bakılması biçiminde olmuştur. İhtiyacı bulunan birlikte komşuya iane geçirmek baş döndürücü iri birlikte sıkıntı ve bire birlikte sürede belirgin birlikte sorumluluktur. Ukrayna sınırındaki AB uzuv ülkeleri en DOĞRU emin limandır. Deneyimler gösteriyor ki yardım, icap Ukraynalı icap Suriyeli sığınmacılar düşüncesince olsun, sığınmacıların anne vatanına DOĞRU birlikte yerde sağlandığında en dişi halde oluyor.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler