USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımını sürdürecek

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyonu ılımlı vadeli gaye bulunan yüzdelik 2 seviyesine düşürme dair azimli olduklarını, bunun düşüncesince faizleri henüz da artırmayı planladıklarını anlatım etti.

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımını sürdürecek
28-11-2022 19:05
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Parlamentosu (AP) Ekonomik ve Mali İşler Komitesi'nin "Parasal Diyalog" oturumunda konuştu.

ECB'nin sonuç 1 yılda servet politikasını normalleştirmeye müteveccih çabuk ve şümullü birlikte proses başlattığını tamlayan Lagarde, "Önce birlikte iki ay içre açık servet alımlarını sonlandırdık. Ardından, siyasa faizlerimizi şimdiye kadarki en çabuk biçimde artırmaya başladık." ifadesini kullandı.

Lagarde, Rusya-Ukrayna savaşının erke güvenliğini yıldırma ettiğini, tedbir zincirlerini kesintiye uğrattığını ve enflasyonu hedeflerinin aşırı üstüne yükselttiğini anlattı.

"Avrupa ilkin kaba birlikte biçimde etkilendi"

Savaşın yansımalarının çabucak Avrupa'da değil evren çapında hissedildiğine ayraç fail Christine Lagarde, bunun biçim bankalarının faiz rakamlarını yükseltmesine ve finansman koşullarının evren çapında çabucak sıkılaşmasına minval açtığını söyledi. Lagarde, "Savaşa bulunan yakınlığımız ve erke ithalatına bulunan bağımlılığımız menfez önüne alındığında, Avrupa bundan ilkin kaba birlikte biçimde etkilendi." niteleyerek konuştu..

Ekim ayında enflasyonun Avro Bölgesi'nin kuruluşundan buyana geçmiş el eş haneye çıktığını bunun asliye sebebinin de faziletli erke maliyetleri bulunduğunu hatırlatan Lagarde, erke krizi ve toptan darboğazların arzı kısıtlamasına karşın müstevli sonrası ekonominin baştan açılmasının talebi artırarak atom çekirdeği enflasyonu yükselttiğini anlatım etti.

Lagarde, "Enflasyondaki bu yükseliş herkesi etkiliyor ancak birileri bunu ötekilerden elan birlikte tomar hissediyor." ifadesini kullandı.

Özellikle maddi durumlarının elan iri birlikte tarafını gıda, elektrik, doğal doğal gürültü yağı lambası ve istinas üzere asliye ihtiyaçlara harcayan bağan gelirlilerin kalan ömür maliyetini karşılamakta zorlandığını tamlayan Lagarde, faziletli ve bağan gelirlilerin yaşadıkları pahalılık payı ortada iri birlikte ayırt bulunduğunu vurguladı.

"Büyüme çabucak yavaşlıyor"

Lagarde, Avro Bölgesi ülkelerindeki pahalılık oranlarında da ayrımlılık olduğunu, yaşanmış bulunan değişik şokların sadakatli hesaplı aktiviteyi menfi etkilediğini belirtti.

"Şimdi savaşın birlikte kararı adına çoğalma çabucak yavaşlıyor. Yüksek enflasyon, kişilerin asıl gelirlerini düşürerek ve şirketlerin maliyetlerini yükselterek, masrafları ve üretimi azaltıyor." diyen Lagarde, faziletli belirsizlikler, sıkılaşan nakdî şerait ve zayıflayan toptan talebin, bu senenin geriye kalanında ve doğacak senenin başlangıcında büyümeyi baskılayacağını anlattı.

Lagarde, anketlerde vatandaşların 3'te 1'inin kalan avlu pahalılığını AB'nin erinç karşıya bulunduğu en ehemmiyetli dava adına gördüğünü anımsattı.

ECB'nin değer istikrarını terazi vazifesini namına sağlamak düşüncesince çalıştığına ayraç fail Lagarde, orak ayı ayından buyana bütün adına 200 baz puanlık artışla sonuçlanan 3 siyasa faiz artışının enflasyonu arama dibine kabul etmek düşüncesince yapıldığını, başkaca derinliğine vadeli baştan finansman operasyonlarında da tadilat gerçekleştirildiğini anımsattı.

Lagarde, "Aralık ayında, servet alıntı programı portföyümüzdeki tahvillerin azaltılmasına müteveccih asliye prensipleri de belirleyeceğiz." dedi.

"Faiz artışlarının hissedilmesi az buçuk devir alacak"

Enflasyonla mücadelede anne arabanın faiz oranları olduğuna dikkati çekici Lagarde, faiz ayarlamaların ekonomide hissedilmesinin az buçuk devir alacağını anlattı.

Lagarde, bulunan faziletli pahalılık ortamında, enflasyonist baskıları artırmamak düşüncesince tetik maliye politikası izlenmesi gerektiğini, nakdî desteklerin hedefli, hususi ve iare olmasının önemine ayraç etti.

Enflasyonu ılımlı vadeli erek bulunan yüzdelik 2 seviyesine düşürme dair azimli olduklarını özetleyen Lagarde, bunun düşüncesince faizleri elan da artırmayı beklediklerini anlatım etti.

Lagarde, ECB Yönetim Konseyi'nin faziletli ipham ve komplike şoklar karşısında kararlarını verilere layıkıyla vereceğini belirterek, ne adımlar atacaklarını gündeş hesaplı görünüm, şokların durumu, ücretler ve pahalılık beklentilerini içeren değerlendirmelere layıkıyla belirleyeceklerini laflarına ekledi.

"Enflasyon elan da artacak"

ECB Başkanı Lagarde, Avro Bölgesi'nde enflasyonun elan da artmasını beklediğini vurguladı.

Avro Bölgesi enflasyonunun hâlâ zirveye ulaşmadığını özetleyen Lagarde, enflasyonun beklenenden elan faziletli çıkacak riski bulunduğunu belirtti.

Lagarde, ECB'deki iktisatçıların pahalılık riskini fevk taraflı nitelendirdiklerine dikkati çekerek, "Enflasyonda zirveye ulaştığımıza ve çelimsiz müddette düşeceğine inanmamızı sağlayacak unsurlar görmüyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler