USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avrupa devletleri Türkiye'ye istirdat kadrosu gönderiyor

İngiltere, İsviçre, İtalya, İspanya, Malta , Avusturya, Finlandiya, Hollanda ve Estonya, Kahramanmaraş merkezli depremlerde çökme altında kalanların kurtarılması düşüncesince Türkiye'ye kontrol ve istirdat kadrosu gönderileceğini açıkladı.

Avrupa devletleri Türkiye'ye istirdat kadrosu gönderiyor
06-02-2023 19:08
Londra

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Türkiye'ye 76 yabanlık istirdat kadrosu göndereceklerini bildirdi.

AB üyesi 13 iklim Türkiye'ye kontrol istirdat ekipleri gönderiyor

Cleverly, Twitter hesabından icra ettiği açıklamada, çabuk dayanak düşüncesince Türkiye'ye 76 yabanlık arama-kurtarma görevlileri ile istirdat ekipmanı ve kontrol köpekleri göndereceklerini duyurdu.

Suriye'ye de yardım gönderileceğini tamlayan Cleverly, İngiltere destekli Beyaz Baretliler örgütünün imkanlarını seferber edeceğini kaydederek, "Daha ortak tomar yardım düşüncesince de hazırız." ifadelerini kullandı.

İsviçre İnsani Yardım Birimi'nin Twitter hesabından meydana getirilen paylaşımda da, "Düşüncelerimiz, Türkiye ve Suriye'de meydana mevrut alevli depremden etkilenen insanlarla birlikte. İsviçre, 'İsviçre Kurtarma Zincirini' Türkiye'nin depremden müteessir bölgelerine gönderiyor." denildi.

İsviçre basınında toprak düzlük haberlerde, İsviçre Dışişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda 80 derece arama-kurtarma kadrosunun bu geceleyin ezanı saatlerinde Türkiye'ye akla yatkın yola çıkmasının öngörüldüğü kaydedildi.

İsviçre, ayrımsız biçimde Suriye'deki deprem mağdurları düşüncesince de yardım hazırlamaya hazırlanıyor.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani de Twitter’da icra ettiği paylaşımda evcil saatle 14.15’te Sivil Savunmaya ilişkin ortak his kadrosunun yola çıktığını ve çelimsiz müddet içre arama-kurtarma faaliyetlerine katılacağını anlatım etti.

Türkiye'deki deprem mağdurlarına desteğe Malta da dayanak vereceğini açıkladı..

Malta İçişleri, Güvenlik, Reformlar ve Eşitlik Bakanı Byron Camilleri, Facebook hesabından icra ettiği paylaşımda, "Malta, sonuç aylarda bu mevzuda yetişek almış insanlardan oluşan ortak kadro gönderecek." dedi.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer de, toplumsal iletişim araçları hesabında icra ettiği açıklamada, Türkiye ve Suriye'den korkutucu görüntülerin geldiğini, depremin ağır yıkıma kere açtığını ve baş döndürücü sayıda dirilik kaybı bulunduğunu belirterek, "Bu çetince sürede Türk ve Suriye halklarının yanındayız." görüşünü paylaştı.

Nehammer, Avusturya'nın 3 milyon ekü yardım kurumlarına destekte bulunacağını başkaca erte 80 askerin depremin yaşandığı alana gönderme edileceğini bildirdi.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun da Avusturya'dan 25 yabanlık hususi ortak kontrol istirdat kadrosunun de deprem sahasına kullanmak kıl payı yola genişlemek kıl payı bulunduğunu açıkladı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter'da icra ettiği açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un direktifiyle çıplak defans ve güvenlikten 139 kontrol istirdat görevlisinin Avrupa Dayanışma Mekanizması kapsamında Türkiye'ye bu geceleyin ezanı uçakla gideceğini aktardı.

Darmanin, Fransa'nın bu özlem şartlarda Türkiye ile birlik el birliği içre bulunduğunu belirtti.

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles de, basına icra ettiği açıklamada, dü askeri uçakla 90'dan ortak tomar istirdat ve afiyet kadrosunun Türkiye'ye gönderileceğini duyurdu.

Robles, dü askeri uçağın bu geceleyin ezanı Türkiye'ye akım edeceğini kaydetti.

İspanyol uçaklarında Askeri Acil Müdahale Birliği, Madrid köy muhtarı yönetiminden Acil Müdahale Ekibi, itfaiye aracı aracı erleri ve afiyet geçmiş yardım ekiplerinden 90'dan ortak tomar insan olacağı, başkaca kontrol ve istirdat çalışmalarına dayanak verecek köpeklerin de gönderileceği bildirildi.

İspanya'da "Sınırsız İtfaiyeciler" örgütü derece birtakım çıplak yardım ekipleri de 10-15 yabanlık gruplarla yardım düşüncesince Türkiye'ye gideceğini açıkladı.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Twitter hesabından icra ettiği paylaşımda, "Türkiye ve Suriye'de meydana mevrut deprem zımnında yaşamını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Şimdi çabuk desteğe gerekseme var." ifadelerini kullandı.

Hollanda Kralı Willem Alexander ve Kraliçesi Maxima, depremlerde etkilenen her insanın vaziyetini içten paylaştıklarını söyledi.

Kral ve Kraliçe, toplumsal iletişim araçları hesabından şu mesajı paylaştı:

“Türkiye ve Suriye yıkmacı ortak katıksız afetten baş döndürücü etkilendi. Etkilenen her insanın vaziyetini içten paylaşıyoruz. Kurbanlar ve ailelerinin birlikte kişilerin güvenliği düşüncesince ellerinden gelenin en iyisini işleyen kurtarıcılar da aklımızda. Her muhtelif desteği doğruluk ediyorlar.”

Hollanda'daki Kızıl Haç ise resmi genel ağ sitesi üzerinden, "Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım edin" kampanyası başlattı.

Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu, depremlerin peşi esna Türkiye'ye yardım etmeye apiko olduklarını anlatım etti.

Reinsalu, Twitter hesabından icra ettiği paylaşımda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü belirtti.

Depremde yaşamını kaybedenlerin ailelerine taziyet dileklerini ileten Reinsalu, "Yaralılara çabuk şifalar diliyorum. Estonya, Türkiye ile el birliği içindedir. Türkiye'ye desteğe hazırız." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler