USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Arnavutluk-Türkiye Fier Dostluk Hastanesi hakkında çıkan iddialar yalanladı

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, Arnavutluk-Türkiye Fier Dostluk Hastanesi hakkında bazısı muhalifler ve yıldırı örgütü FETÖ'ye DOĞRU iletişim araçları kuruluşları ve şahıslar çeşidinden ortaya atılmış temelsiz iddialar yalanlayarak, “Biz buradayız v

Arnavutluk-Türkiye Fier Dostluk Hastanesi hakkında çıkan iddialar yalanladı
12-07-2022 21:02

Türkiye'nin finansal yardımı ile Arnavutluk'un güneyindeki Fier ilinde nesir edilen ve geçtiğimiz sene hizmete verilen Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi hakkında geçtiğimiz günlerde bazısı muhalifler ve yıldırı örgütü FETÖ'ye benzeyen iletişim araçları kuruluşları ve şahıslar çeşidinden ortaya atılmış temelsiz iddiaların arkası sıra Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, hastaneyi görüşme ederek açıklamalarda bulundu.

Ziyareti esnasında Türkiye'den mevrut ve evcil personelle ortak araya mevrut Atay, personelin Kurban Bayramı'nı kutlayarak dolgun foto çektirdi. Hastane hakkında bilim alan Büyükelçi Atay, hastaneyi becerikli kadrosu ile bu arada gezdi.

Arnavutluk'ta göreve start vesilesi ile bu ziyareti gerçekleştirdiğini tabir fail Büyükelçi Atay, Türkiye-Arnavutluk ilişkilerinin yüzyıllara dayalı dü karındaş ülkenin, dü karındaş milletin hikayesi olduğuna uyanıklık çekerek, “Bu birlik hukuku çerçevesinde Arnavutluk'un talebi üstünde ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri bağlamında hastaneyi sabık sene açmış bulunmaktayız. Hastanede şuanda Türk ve Arnavut afiyet ekipleri ve etibba taraf yana çalışıyorlar. Bu sayrılarevi bire ortak vakitte yüzyıllara dayalı ilişkimizin de konkre ortak tezahürüdür, konkre ortak sonucudur. Biz herhangi ortak devir Arnavut kardeşlerimizin ağır günlerinde yanlarındaydık, olmaya da bitmeme edeceğiz” dedi.

“Türk doktorların erbap bulunduğu uzmanlığın nazarıitibar gördüğünü ve arzu edildiğini kıvançla öğrendik”

Hastanede etkin Türk çalışanı görüşme ettiğini aktaran Büyükelçi Atay, “Başhekim ve Başhekim Yardımcılarıyla geveze ettik. Bugünkü anne mesajımız bu taahhüdümüzün, Türkiye'nin bu hastaneyi işletilmesi ve Türk doktorlarının görevlendirilmesi bağlamındaki taahhüdünü konfirmasyon ettik. Bu desteğimiz bitmeme edecek. Açılışından itibaren 60 bin Arnavutluk vatandaşına fariza verdi, elden Fier'de değil, topu topu ülkeden de arzu olduğunu, başta Türk doktorların erbap bulunduğu uzmanlığın nazarıitibar gördüğünü ve arzu edildiğini kıvançla öğrendik” dedi.

“Bu sayrılarevi topu topu Arnavutluk'a fariza vermeye bitmeme edecek

Hastanenin 68 güneş kabilinden üstün dereceli ortak müddette yapıldığını hatırlatan Büyükelçi Atay, “Teknolojinin en sonuç örnekleriyle donattığımız bu sayrılarevi topu topu Arnavutluk'a fariza vermeye bitmeme edecek. Biz de sefirikebir yerine bugün bu mesajları özgülemek düşüncesince buradaydık” dedi.

Hastane ile ilişik evcil iletişim araçları ve toplumsal medyada menfi istihbarat çıktığına yer veren Büyükelçi Atay, bahis konusu haberlerin dikkate alınmaması icap ettiğini belirterek, “Sonuçta kılıç buradayız ve burada olmaya bitmeme edeceğiz. Doktorumuzla, ekipmanımızla ve uzmanlığımızla Arnavut toplumuna ve Arnavut afiyet yaşamına desteğimizi bitmeme ettireceğiz” dedi.

“Bugüne denli 60 bin vatandaşımıza 132 bin iş mamul durumda

Hastane Müdiresi Rudina Degjoni ise icra ettiği açıklamada, sayrılarevi ile ilişik evcil medyada çıkan haberlere kulak asılmaması icap ettiğini tabir ederek, “Gördüğünüz kabilinden burada düzentileme herhangi ortak güneş gece gündüz bitmeme ediyor. Buraya mevrut hastalar kendileri bu değerlendirmeyi yapıyor ve bizlere teşekkürname ediyor. Hastanenin açıldığından bugüne denli 60 bin vatandaşımıza 132 bin iş mamul durumda” dedi.

FETÖ destekçileri sayrılarevi hakkında temelsiz iddialar yaymıştı

Geçtiğimiz günlerde bazısı muhalifler ve yıldırı örgütü FETÖ'ye benzeyen iletişim araçları kuruluşları ile şahıslar toplumsal medyada, Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi'nde işyar Türk doktorların gittiği ve hastaneye getirilen cihazların arka götürüldüğüne müteallik yalan istihbarat yaymış, bunun üstünde sayrılarevi çeşidinden meydana getirilen resmi izah ile temelsiz iddialar yalanlamıştı.

Türkiye çeşidinden hediye yerine nesir edilen Arnavutluk-Türkiye Fier Dostluk Hastanesi pandemi devrinde 68 güneş süresince nesir edildi. 150 yataklı vagon vagon kapasiteli bulunan sayrılarevi ülkenin lodos dalında kısaca 500 bin vatandaşa fariza sunuyor. Son uygulayım bilimi cihazlarla donatılan sayrılarevi ülkenin başka afiyet müesseselerinde fariza göremeyen hastaları ikrar ediyor ve afiyet problemlerine iflah olmaya bitmeme ediyor.

Malik Hasa
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler