USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Arama kurtarma gemisi 'TCSG Güven' emekleri böyle görüntülendi

Salih Güvenlik Komutanlığı'nın 4 iri kontrol kurtarma gemisinden bir tanesi bulunan TCSG Güven Gemisi'nin İstanbul Boğazı'ndaki çalışmalarını İHA görüntüledi. 700 titrem ağırlığında 88.60 m. uzunluğundaki dev kontrol kurtarma gemisinde helikopter pisti, esenlik merkezi, sp

Arama kurtarma gemisi 'TCSG Güven' emekleri böyle görüntülendi
06-05-2022 10:08

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı; Karadeniz, Marmara Denizi ve Ege Denizi'ndeki vebal bölgesinde dirilik ve servet emniyetinin sağlanması, rastgele cins gayrikanuni faaliyetin önlenmesi ve bahir kaynaklarının sürdürülebilir halde korunmasına müteveccih faaliyetlerine tamamı hızıyla bitmeme ediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterinde 4 pare kontrol kurtarma korveti bulunuyor. Bunlardan birisi de İstanbul'da bulunan ve 2013 senesinde göreve başlamış bulunan TCSG Güven Gemisi. 700 titrem ağırlığında 88.60 mt. uzunlukta ve 12.20 mt. genişliğindeki gemi aceleci tatbikat kabiliyetine sahip. Mavi vatanı destek edinmek düşüncesince düzenlenen müsrif birlikte başlangıç döndürücü göreve eklenmiş bulunan gemide, helikopter pisti, afiyet merkezi, spor salonu ve kantin, berber, çamaşırhane, ütühane ve 2 pare hızı kurtarma botu bulunuyor. Savaş gemisi şekilde da güzeşte kontrol kurtarma gemisinde 2 cins tabanca bulunuyor. Bu silahlardan biri de gemin başlangıç tarafında mevcut 40-70 milim çapındaki top, ötekisi de köprünün fevk yanındaki 12.7 milim makineli tüfek.

Arama kurtarma sırasında ve ilerleyiş sırasında karşılaşılabilecek tamamı menfi vaziyetlere erinç Sağlık Bakanlığı mensubu bulunan birlikte hekim da buluyor. Sağlık merkezinde EKG çekimi, geçmiş müdahale, neredeyse işlemler de yapılabiliyor. TCSG Güven Gemisinde, ikisi avrat zabit edinmek neredeyse bütün 104 personel fariza yapıyor. İhtimal birlikte bir hale erinç polat perforaj ve silahlarını giyen personeller aceleci botlarla vakaya karışma geçirmek düşüncesince gemiden ayrıla biliyor.

Gemi Kontrol Yardımcı Subayı şekilde fariza fail Yağmur İrem Baykal, bu mesleği sebep yeğleme ettiğini anlattı. Bu mesleği ıvır zıvır yaşlarda hazırlamaya değişmeyen verdiğini kail Baykal, “Ailemin yardımı ile buralara genişliğinde geldim. Ailem ıvır zıvır yaşlardan itibaren beni destekledikleri düşüncesince başlangıç döndürücü dobra birlikte halde karşıladılar. 7 aydır fariza yapmaktayım. Zorlu birlikte terbiye sürecinden geçtik. 1 salname birlikte terbiye sürecinden geçtik. 4 kocaoğlan Foça da edinmek neredeyse 8 kocaoğlan da Antalya'da edinmek neredeyse terbiye sürecimizi tamamladık. Beni en etkileyen vakalardan biri ise insanoğlu yaşamına dokunmak. Her görevimizi yürütme ederken insanoğlu yaşamına dokunduğumuz düşüncesince bu madde olağandan etkilemekte. Her personelimiz bireylere iane geçirmek düşüncesince canla başla uğraş etmekte. Çoğu iş alanı baylara mucibince elan makul şekilde görülürken, esasta hanımlarında istedikleri işi yapabildiklerini bilmelerini isterim. Kurumumuzda avrat mensubu bu mevzuda tek devir ayrı tutmamış, tersine denk koşullarda bizlere çalışma ortamı sağlayıp bizlere ehemmiyet vererek rastgele mevzuda imkân iletmek düşüncesince çabalamıştır” dedi.

“Birinci etap afiyet merkezi şekilde tanımlanmaktadır”

Geminin özelliklerinden bahseden Güven Gemisi komutanı Kıdemli Binbaşı Akın Coşkunlar, “Genel tanımımız Arama Kurtarma faaliyetini yürütme etmek. Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterinde 4 skor kontrol kurtarma korveti bulunmaktadır. TCSG Güven'de bu korvetlerden birlikte tanesi. 2013 senesinde göreve başlamıştır. 700 titrem ağırlığında 88. 60 mt. uzunluğunda, 12. 20 mt. genişliğindedir. Denizin altında 5 mt. draftı bulunmaktadır. Helikopter imkanı, mekân kirliliğine karışma olanağı yangına karışma olanağı neredeyse umumi ve elverişli olanakları bulunmaktadır. Gemimiz engin kontrol kurtarma korveti şekilde geçmekte. Açık denizde yürütme ettiğimiz görevlerde karşılaşabileceğimiz sorunları çözebilmek hesabına gemimizde revir bulunmakta. Birinci etap afiyet merkezi şekilde tanımlanmaktadır. Gemimizde Sağlık Bakanlığı mensubu birlikte doktorumuzda bulunmaktadır. Aynı sürede gemimizin helikopter tahammül tenzil olanağı bulunmaktadır. Bu başta açıkça denizlerde yürütme ettiğimiz görevlerde bizlere iri fazlalık sağlamaktadır. Gemimizin yangınla uğraş düşüncesince harici coşkunluk sönüm sistemi dediğimiz birlikte sistemimizde mevcut. Bununla lazım öteki gemilerdeki yangınları sönüm olanağı bulabilmekteyiz. Gerekse polis yönünde düzensiz gemilere müdahalede de bu özelliğimizi kullana bilmekteyiz” niteleyerek konuştu.

Gemide 2 cins tabanca olduğunun tamlayan Coşkunlar, “Gemimizde muhtelif ebatlarda silahlarımız bulunmakta. Bu silahlarımızla umumi polis görevlerinin icrası sırasında gerekseme olması yerinde kullanmaktayız. Bu silahlardan birlikte tanesi başlangıç tarafında mevcut 40- 70 milim oto birlikte skor toptur. Bu topla rastgele yıl derneşik şekilde atışlarımızı yürütme etmekteyiz. Bunun beraberinde köprünün fevk tarafında 12.7 milim makineli tüfek dediğimiz 2 skor silahımız elan mevcuttur. Bunun da DOĞRU defans atışları yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

“Gemimizde 2 pare avrat Subayımız bulunmaktadır”

Geminin tatbikat kabiliyetinin çelimli bulunduğunu kail Çoşkunlar, “Gemimizde 104 skor personel bulunmakta. 103 tanesi Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın rütbeli personeli, birlikte tanesi de Sağlık Bakanlığı'na ilişkin doktorumuzdur. Gemimizde 2 pare avrat Subayımız bulunmakta. Ana fariza konseptimiz gereği kontrol kurtarma görevlerine karışma etmek. Bunun beraberinde denizlerde karşılaştığımız öteki olaylarda da rastgele cins müdahaleyi yapmaktayız. Gemimiz iri tonajlı birlikte gemi haricen iri gözükmesine karşın başta başlangıç tarafında mevcut pervanesi yardımıyla başlangıç döndürücü hazırlop tatbikat yapabilmekte. Manevra kabiliyeti yönünde çelimli ve donanımlı birlikte gemidir. Her cins limanda, rastgele cins hareketi yürütme edebilecek seviyededir. Bu gemiler çoğu kez anne limanlarından uzakta fariza yapmaktadır. Gittiğimiz limanlarda personelin maneviyat motivasyonunu yükseltmek açısından helikopter hangarına helikopter konuşlandırmadığımız yıllarda burayı spor salonu şekilde kullanmaktayız. Personelimiz açısından leziz ve müfit bulunduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

Zöhre Alagöz - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler