USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AP Başkanı Sassoli'nin ölümü Avrupa'da mahzunca karşılandı

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli'nin dü haftadır otama görmüş olduğu hastanede yaşamını kaybetmesi dolayısıyla Avrupalı liderler taziyet mesajları paylaştı.

AP Başkanı Sassoli'nin ölümü Avrupa'da mahzunca karşılandı
11-01-2022 14:02
Roma

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli'nin ölümü hasebiyle Avrupa genelinde dayanıklı aşırı lider, icra vekili ve arsıulusal kurum, toplumsal paylaşım platformu Twitter üstünden ve kayıtlı açıklamalarla taziyet mesajı gönderdi.

Ayrıca Brüksel'deki AB kuruluşlarında bayraklar yarıya indirildi.

AB Komisyonundan meydana getirilen açıklamada, "AB, Sassoli'nin yasını tutarken ailesinin ve İtalyan halkının yanındadır." denildi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Charles Michel, AP Başkanı Sassoli'nin ölümünden duyduğu üzüntüyü anlatım etti.

Michel, "samimi ve ihtiraslı ortak Avrupalı" adına tanımladığı Sassoli'nin sıcaklığını, cömertliğini, gülümsemesini şimdiden özlediklerini kaydederek, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de, mesajında, Sassoli'nin kaybının kendisini dikçe üzdüğünü belirterek "David Sassoli, ihtiraslı ortak gazeteciydi, yılgı ortak AP Başkanı’ydı, rastgele şeyden mavera canan ortak arkadaştı. Düşüncelerim ailesiyle." ifadelerini kullandı.

İtalya Başbakanı Mario Draghi de Sassoli'nin vefatı hasebiyle taziyelerini dile getirmiş olduğu mesajında, "Devlet adamı, ehliyetli ortak Avrupa yanlısı, ihtiraslı ortak gazeteci bulunan Sassoli, dengenin ve cömertliğin ortak simgesiydi. Bu nitelikleri rastgele politik konumdan ve rastgele Avrupa ülkesinden topu topu meslektaşları çeşidinden rastgele devir tanınmıştır. Zamansız ve anide ölümü bizi üzdü. Eşi Alessandra Vittorini'ye evlatları Livia ve Giulio'ya, topu topu sevdiklerine talih ve öz adıma başsağlığı diliyorum." ifadelerine toprak verdi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de Twitter'daki resmi hesabından meydana getirmiş olduğu açıklamada, "Başkan Sassoli'nin ölüm haberi ne denli üzücü. Pandemi sürecinde hâlâ toplumsal ve bütünlük ortak AB düşüncesince kararlılıkla çalışan, Avrupa değerlerinin şişman savunucusu, ati görüşlü ortak dost. Ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyorum." diyerek yazdı.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer da Sassoli’ninin vefatından duyduğu üzüntüyü anlatım ederek AP Başkanının Avrupa'ya rastgele yönüyle kani bir tanesi olduğunu, bu çetin sürede fasile ve yakınlarına taziyet dileklerinde olduğunu kaydetti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit marifetiyle Twitter'dan meydana getirmiş olduğu paylaşımda, David Sassoli'nin ahiret yolculuğu haberini "dehşet içinde" öğrendiğini belirterek "Avrupa azimli ortak Parlamento Başkanını, İtalya cin fikirli ortak politikacıyı ve Almanya dobra ortak dostu kaybetti. Düşüncelerimiz onun ailesiyle birlikte." ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Sassoli'nin ölümünün kendisini aşırı üzdüğünü belirterek "AP Başkanı olarak, defaatle anlaşmazlıkların üstesinden gelmeyi ve böylecene ortak halis muhlis adına Parlamentoyu güçlendirmeyi başardı. Bizler onun sığınmacılara insancasına muameleye bulunan sarsılmaz bağlılığını unutmayacağız." paylaşımında bulundu.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, AP Başkanı Sassoli'nin ölümü hesabına Twitter'da paylaşmış olduğu taziyet mesajında, "Hem öz ülkesine bununla birlikte Avrupa Birliği'ne şişman hizmetleri olmuş, kendini işine adamış ortak Avrupalıydı. Çok özlenecek." ifadesine toprak verdi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de Sassoli'nin yaşamını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Avrupa'yı dünyada ortak sulh ve el erki ışığı adına gören vizyonu, sonsuz ortak kalıt adına parlamaya bitmeme edecek." mesajını paylaştı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau da İtalyanca yazdığı Twitter iletisinde, "Büyük ortak İtalyan ve Avrupalı bulunan Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli’nin ölümünü yoğun mahzunca öğrendim. Düşüncelerim ailesi ve yurttaşlarıyla." ifadesini kullandı.

Malta Başbakanı Robert Abela da Sassoli'nin ölümünün kendisini dikçe üzdüğünü anlatım ederek "AP'ye hâlâ ortak tomar el birliği ve el erki düşüncesince meydana getirmiş olduğu ulama yaşamaya bitmeme edecek." dedi.

Sassoli, 2019'da AP Başkanı seçilmişti

Siyasete atılmadan evvela gazetecilik karşıcı ve önceki defa 2009'da AP’ye seçilen Sassoli, 2019'da riyaset konumuna getirilmişti. Sassoli, 17-20 Ocak'ta Strazburg'daki celsede yapılacak AP riyaset seçiminde baştan adaylığını koymamıştı.

AP'den hâlâ evvela meydana getirilen açıklamada 65 yaşındaki Sassoli'nin muafiyet sistemindeki bozukluktan meydana gelen ağır ortak yorgunluk hasebiyle hastaneye kaldırıldığı belirtilmişti.

26 Aralık'tan buyana tedavisi bitmeme fail Sassoli'nin resmi faaliyetleri bozma edilmişti.

Sassoli hâlâ evvela de batar hasebiyle ilkgüz ayında hastaneye kaldırılmış, AB zirveleri kabil fevk düzem toplantılara katılamamıştı.

Sassoli'nin sözcüsü Roberto Cuillo, Twitter'dan da meydana getirmiş olduğu açıklamayla AP Başkanı Sassoli’nin domestik saatle 01.15’te İtalya’nın kuzeydoğusundaki Aviano şehrinde kalmış olduğu hastanede yaşamını kaybettiğini duyurmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler