USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Antalya’dan Ukrayna’ya 2 tır dolusu yardım

Antalya'da 3 Ukrayna Derneği birleşip Ukrayna'ya 2 tır dolusu yardım gönderiyor. Konu ile ait mütekellim Akdeniz Ukrayna Derneği Başkanı Natalia Karaca, “Burada Akdeniz Ukrayna Derneği, Ukrayna Ailesi Derneği ve Ukrayna Sanat ve Kültür Derneği'yle daim bu arada çalışıyoruz. 1

Antalya’dan Ukrayna’ya 2 tır dolusu yardım
04-03-2022 10:42

Antalya'da Ukrayna dernekleri, Antalya Ukrayna Konsolosluğu'nda yan yana araya gelip, ülkelerine yardım gönderiyor. 1 parça tırın 2 gündüz geçmiş gittiğini öteki 2 tırında dakika yola çıkacağını tamlayan Ukraynalılar, ülkede artan aileleri düşüncesince ide içerisinde. Savaşın biran geçmiş bitmesini isteyen Ukraynalılar, ülkelerinin indinde olduklarını ve sonuna derece savaşacaklarını belirtti.

Ukraynalıların ve Türk vatandaşların destekte bulunmuş olduğu yardım kolilerinde ilaç, döl maması, çaput ve asliye besin malzemeleri bulunuyor. Ukrayna Antalya Konsolosluğu'nda birleşen koliler, konsoloshane önüne mevrut tıra yüklenip yola çıkıyor.

“Yardım gönderdiğimiz düşüncesince mutluyuz”

Yardım gönderdikleri düşüncesince bahtiyar olduklarını tamlayan Akdeniz Ukrayna Derneği Başkanı Natalia Karaca, “Bugün baş döndürücü bahtiyar ve şanslıyız zira 2 parça otomobil gönderiyoruz. 1 parça tır doğrudan Ukrayna'ya gidecek. Diğer tır da İstanbul'a gönderiyoruz. Yemek, döl bezi, döl maması baş döndürücü önemli. İşyerleri ve değme arazi gizli o nedenden dolayı buradan gönderiyoruz. 12 bin şişe su ve ilaçlar gönderiyoruz. İlaçları toplayacağız ve göndereceğiz. Bu tır İstanbul'a gidecek zira bizim konsoloshane depomuz var. Orada değme bilinçlilik düzeltilecek ve döküman kayıtları yapılacak. Hepsi baş döndürücü aceleci ve aceleci halde gidecek” dedi.

“2 tır dakika gidiyor”

Ülkelerinin baş döndürücü çelimli olduğuna yer veren Karaca, “Burada Akdeniz Ukrayna Derneği, Ukrayna Ailesi Derneği ve Ukrayna Sanat ve Kültür Derneği'yle değme daim bu arada çalışıyoruz. 1 parça tır 2 gündüz geçmiş gönderdik. 2 tır dakika gidiyor. Herkese baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Türkler baş döndürücü yan yana tomar yardım ediyor. Arıyor yahut buraya mama, ısıtıcı, elbise getiriyor. Ukrayna güvenilmez çelimli yan yana ülke. Yaşasın Ukrayna, Yaşasın Türkiye. İnanıyorum bizim topraklarımızda geçenlerde sulh olacak” sanarak konuştu.

“Ailemin bulunmuş olduğu şehre baş döndürücü dokunca vermişler”

Ailesinin Ukrayna'da bulunduğunu ve onlar düşüncesince endişelendiğini kail Sofia Berkil, “Bütün akrabalarım Ukrayna'da. Onlara genel ağ üstünden ulaşabiliyorum. Sürekli yazıyorum ‘Ne oluyor' diye. Çünkü ailemin bulunmuş olduğu şehre baş döndürücü dokunca vermişler. Buradan döl maması, diş macunu, diş fırçası, yemek, elbise üzere şeyler gönderiyoruz. Benim akrabalarım ve etraflı Ukrayna baş döndürücü güçlü. Biz ülkemizden vazgeçmeyeceğiz ve sonuna derece savaşacağız. Biz Ukrayna düşüncesince türkiye düşüncesince savaşıyoruz ancak Ruslar ne düşüncesince savaşıyorlar bilmiyorlar. Hiçbir fikirleri yok. Şimdi Ukrayna henüz çelimli oldu. Herkes inanıyor, tığ kazanacağız” halinde konuştu.

“Kıyafet ve çare önceliklerimiz”

Yardım kolilerinin içeriklerinden bahseden Daira Demirkale, “Maalesef ailemiz ve arkadaşlarımız orada. Benim anneannem 2'nci Dünya Savaşı'nı çocukluğunda gördü. Şu anda maatteessüf ayrımsız vaziyeti yaşıyor ve ego onun düşüncesince baş döndürücü üzülüyorum. Hayatta kalmaya çalışıyor. Şu an ulaşabiliyorum ancak bazı bazı çevir sesi kesiyor. Benim halam ailesiyle beraberce sığınakta saklanıyor. Anneannem anık yerine botla ve montla uyuyor. Ne kabil ne olamaz sanarak anık bekliyor. Anneannem döl kreşinde çalışıyor ve dallar bulunmadığı düşüncesince askerler düşüncesince aşındırmak hazırlayıp oraya götürüyor. Babam denizci ve denizin ortasında bekliyorlar. Karaya çıkmaları haram ve nasıl biteceğini bilmiyorlar. Elimizden mevrut değme şeyi yapıyoruz. Kıyafet ve çare önceliklerimiz zira yetmiyor. Bebek maması ve bezi gönderiyoruz. İnsanları yaşamda dokunabilecek değme şeyi gönderiyoruz. Bu savaşın bitmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Elifnaz Altürk - Suat Metin
 

İLGİLİ HABER
Zelenskiy: Bir patlama olursa bu değme şeyin sonu, Avrupanın sonu olur Zelenskiy: 'Bir patlama olursa bu değme şeyin sonu, Avrupa’nın sonu olur'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler