USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Almanya'da "Türk rüzgarı"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Türkiye, Avrupa ve Orta Asya'nın yel enerjisi merkezi olmaya hazır." dedi.

Almanya'da
27-09-2022 17:00
Hamburg

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, toptan parlak enerjiye geçişte yel enerjisinin asliye taş olacağını belirterek, "Türkiye, Avrupa ve Orta Asya'nın yel enerjisi merkezi olmaya hazır." dedi.

Varank, WindEnergy Hamburg Konferans ve Fuarı'nın açılışında, Türkiye'nin yel enerjisi alanındaki potansiyelini, istihsal enerjisini ve Türkiye'deki envestisman ortamını anlattı.

Fuarın açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile baş başa eklenen Varank, üretimin enerjisiz olmayacağını ve enerjinin doğacak 10 yılda en hamam özellik olmaya bitmeme edeceğini söyledi.

"Oldukça iyimserim"

Mustafa Varank, toptan erke tedbir zincirlerinin Kovid-19 pandemisi, politik krizler ve harpler zımnında şişman bası altında bulunduğunu ve bunun kararında dakika erke talebinin hem kütlesi bununla beraber yapısı bakımından ehemmiyetli seviyede değiştiğini tabir etti.

Varank, "Durum kötüye gidiyor kabil görünüyor fakat andıran gelecekte beklentilerin bilakis enikonu iyimserim. Çünkü muhtelif sektörlerde yenilenebilir enerji, erke verimliliği ve parlak erke teknolojilerine müteveccih nice yatırımın arttığını gözlemliyorum. Enerjinin toptan limonluk gazı emisyonlarının tahminî üçte ikisinden mesul bulunduğunu ortak kenara derece etmekle baş başa yenilenebilir enerjiler, dünyamız düşüncesince ortak depar belgesi yolu sağlıyor." halinde konuştu.

Avrupa'nın yegâne başına kalan yenilenebilir erke talebini karşılayabilecek halde olmadığını tamlayan Varank, hava hedeflerine iktiran etmek düşüncesince çeşitlendirilmiş teşrikimesai ve şimdi ortak tomar güç gösterilmesi icap ettiğini kaydetti.

Çin mesajı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, parlak enerjiye geçişte eleştiri minerallerin ve kaba maddelerin erke güvenliği düşüncesince dünkü müşkülat oluşturduğunu vurgulayarak, "Bugün toptan gün paneli istihsal kapasitesi 200 bin gigawatt civarında. Çin, toptan kapasitenin az şimdi yüzdelik 70'ini karşılayarak ortak numara tam arazi alıyor. Dolayısıyla dakika alan yağı ve doğal taş yağı lambası yağı piyasalarında bulunduğu kabil dünkü bağımlılıklar oluşturmaktan kaçınmalıyız." sanarak konuştu.

Bağımlılıklar oluşturmamak düşüncesince Türkiye yerine hem gün bununla beraber yel enerjisinde sığa artırarak konkre adımlar attıklarını aktaran Varank, Türkiye'nin 8 bin gigawatt sığa ile dünyada 4. şişman gün paneli üreticisi bulunduğunu ve benzeri şekilde, rüzgarda da kapasitesini sonuç 10 yılda 10 kıvrım artırdığını bildirdi.

Gümrük Birliği hatırlatması

Mustafa Varank, Türkiye'nin Gümrük Birliği'nde bulunduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin; toptan bedel zincirlerinde nice aşırı uluslu firmanın mevcudiyetiyle, desteklemesiyle elastik ortak aktör bulunduğunu kanıtladığını söyledi.

Türkiye'de istihsal eden firmaların yatırımlarının dikkati çektiğini tamlayan Varank, "Bağlantılılık, mazi hizmet altyapısı, şümullü teşvikler ve kalifiye iş gücü yardımıyla Türkiye, makul ortak çevreye sahip. Bunlar benim sözlerim değil, Enercon, Nordex, Vestas, GE, TPI, LW ve CS kabil ülkeme envestisman yapmış önde mevrut takım üreticilerinin (OEM) değerlendirmeleridir." dedi.

"Bu şişman görevdaşlık ile Avrupa'nın en şişman 5. yel enerjisi ekipmanı üreticisi biçimine geldik"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, mühendislik, imalat, bakım, arka inkılap ve müşavirlik sahalarında tamamı bu üreticilerle katılım eden nice Türk firması ve tedarikçisi bulunduğunu tabir ederek, "Bu şişman görevdaşlık ile Avrupa'nın en şişman 5. yel enerjisi ekipmanı üreticisi biçimine geldik. Türk şirketleri dakika 45 ülkeye türbin kanatları, bileşenleri ve kuleleri imal ederek ihraç ediyor. (Türkiye) Pazarlara yakınlığı ve şimdi az taşımalık süresi, kapasitesi ve esnekliği ile firmalar düşüncesince hesaplı ortak yerdir." sanarak konuştu.

Rüzgar düşüncesince dünkü destinasyon

Türkiye'nin, yatırımcılara ön maliyet yükünü en örgen dökmek düşüncesince en hayır isteklendirme programları sunduğunu aktaran Varank, andıran sürede isteklendirme mekanizmasını güncellediklerini ve yenilenebilir erke yatırımlarının kapsamını genişlettiklerini bildirdi.

Varank, Türkiye'nin karadaki yel enerjisinin yüzdelik 20'sine ev sahipliği eden İzmir'in yatırımcılar düşüncesince de ehemmiyetli fırsatlar sunduğunu tabir ederek, Avrupa'da yel enerjisi endüstrisi düşüncesince dünkü ortak destinasyon tekvin etmek düşüncesince "Çandarlı Limanı ile Entegre İzmir Temiz Enerji Sanayi Bölgesi" üstünde çalıştıklarını kaydetti.

Yenilenebilir enerjinin güvenli, elastik ve sürdürülebilir erke üretiminde eleştiri gösteriş oynadığını vurgulayan Varank, "Özellikle rüzgar, toptan parlak erke geçişinin asliye taşı olacak. Türkiye, Avrupa ve Orta Asya'nın yel enerjisi merkezi olmaya hazır. İş birliğimizin erke güvenliğini şimdi da güçlendirmemize, gelecekteki müşkülat ve fırsatlar ortada istikamet belirmemize araştırma görevlisi olabileceğine direnerek inanıyorum. Tüm ortaklarımızla baş başa çalışmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

Bakanlar, "Invest in Türkiye" pavilyonunun açılışını yaptı

Açılış konuşmalarının arkası sıra Varank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, WindEnergy Hamburg Konferans ve Fuarı'nda Türk şirketlerinin arazi almış bulunduğu "Invest in Türkiye" pavilyonunun açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Komisyon üyeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz da katıldı.

Yeni iş bağlantıları

WindEnergy Hamburg Konferans ve Fuarı'nda, Türkiye'nin yel enerjisi potansiyeli ve istihsal gücü sergileniyor.

Fuara, Türkiye'den 40'ın üstünde şirket katılıyor. Türk firmaları, fuarda, hem Türkiye'ye envestisman tefriş etmek bununla beraber sonuç senelerde yenilenebilir erke dalında gerçekleşen yatırımları bildirmek düşüncesince arazi alıyor.

30 Eylül'e derece bitmeme edecek fuarda firmalar, yel teknolojisi alanındaki ürünlerini sergileyecek ve dünkü iş linkleri kuracak.

Aynı tarihlerde planlı ikinci aktiflik bulunan H2 Expo Hidrojen Fuarı ve Kongresi'nde de gelecekte yel enerjisiyle bütünleşmiş olacak müvellidülma üretim, ambarlama ve nakil teknolojileri ele alınacak. Kongrede, yenilenebilir erke açısından ensesi kalın bulunan Türkiye'nin müvellidülma alanındaki imalat ve istihsal potansiyeli de anlatılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler