USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya'da polis şiddetine verilen küsurat Hamawi ailesi: Korku içindeyiz

Almanya'da dü polis memuru kabilinden ırkçılığa ve şiddete sunulan artan Suriyeli A. Hamawi, hala düşünce içre olduklarını söyledi.

Almanya'da polis şiddetine verilen küsurat Hamawi ailesi: Korku içindeyiz
17-09-2022 17:00
Berlin

Sol Parti Berlin saylav Ferat Koçak ile matbuat toplantısı düzenleyen Hamawi ailesi yaşadıkları şiddeti anlattı.

Polisin şiddet uygulayarak dar bilezik taktığı A. Hamawi yaşadıkları olayın hafızasından çıkmadığını belirterek, "Hala beklenmedik ve bulut içerisindeyiz. Yaşadığımız şiddetten ve verilen kaldığımız ırkçılıktan sonraları hala hab problemi yaşıyoruz. Çocuklarımız bap zili çaldığında huzursuz oluyorlar." dedi.

Tramvayda biletsiz yakalandığı düşüncesince ukubet yediğini ve cezayı ikrar ettiğini özetleyen Hamawi, "Ancak eve geldiklerinde dünyalık cezasını ödeyeceğimizi söylememize karşın şiddete uğradık." sanarak konuştu.

Çocuklarının başta vakadan aşırı ortak tomar etkilendiğine dikkati çekici Hamawi, "Çocuklarımız da beklenmedik içindeler hala. Hala yaşadıkları travmanın arkası sıra istifham soruyorlar. Çocuklarımız okula gidiyorlar. Çocuklarını koruması müstelzim ortak babanın, evlatlarının gözü uğrunda hakarete uğrayıp yere yatırılması ne ortak önsezi bunun dobra anlaşılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Olaydan sonraları savcılığa gidip şikayetçi olduğuna dikkati çekici Hamawi, "Şikayetçi olduğumda bile bizlere değme çağ polis kabilinden görüşme edilebileceğimiz söylendi. Sürecin böylecene polisin matematik vermesini istiyor ve görevinden alınmasını bekliyoruz." dedi.

A. Hamawi'nin uğramış olduğu şiddeti telefonla çekici benzeri de, görüntülerin mecmu 30 zaman bulunduğunu ve kâffesi görüntüleri savcılığa konfirmasyon ettiklerini kaydetti.

Polisin önceki başlangıçta telefonla tasrif yaptığını ayırt etmediğini dile getiren ana Hamawi, "Çekim yaptığımı erkeğimin ellerini kelepçeledikten sonraları yerdeyken anladılar. Üç çocuğumuz evdeydi ve değme nesne onların gözü uğrunda yaşandı. Görüntüleri ego çektim henüz sonraları ukubet miktarını yapmak düşüncesince telefonu oğluma verdim, o bitmeme etti çekmeye." dedi.

Sol Parti saylav Koçak da görüntüleri kendisinin içtimai medyada paylaştığını ve kestirmece 10 milyon bireyin izlediğini anlattı.

Kurumsal rasizm ile savaşım etmeye bitmeme edeceklerini tabir fail Koçak, bu sürecin peşini bırakmayacaklarını dile getirdi.

Sol Parti Berlin eyalet meclisi üyesi Elif Eralp ise yaşanmış olan olayın emsalsiz ortak halde rasizm olduğuna dikkati çekerek, "Her şeyden evvela ortak ana şekilde yaşananlardan çevre aşırı üzüldüm." dedi.

Eralp, Berlin polisinde kurumsal ortak rasizm problemi bulunduğunu kanıt ederek, "Yapısal rasizm nice el karşımıza çıktı. Berlin polisi ortamında bozulmamış görüşlü polislerin chat kanallarında yazıştıkları ortaya çıkmıştı. Şikayet komisyonuna meydana getirilen 700 şikayetin üçte birisi rasizm ile ilgiliydi. Bunlardan da dörtte birisi hoppadak polisin uyguladığı rasizm şikayetleriydi." sanarak konuştu.

Sol Partiden Niklas Schrader, görüntülerdeki ikinci polisin vakaya kelimesiz kalması ve amirlerine bildirmemesinin de başkaca ortak töhmet yapılanma ettiğini belirterek, "Polis görüntülerde aileye müteveccih Almanya’daki kurallara uymasını istiyor lakin kendisi uymuyor. Bu da polisin tutarsızlığı şekilde hücre çarpıyor." dedi.

Olayın geçmişi

Berlin'de 9 Eylül'de dü polis memurunun dünyalık cezasını ödemediği düşüncesince Suriyeli A. Hamawi'nin evine giderek, namına 3 çocuğunun uğrunda orantısız şiddet uyguladığı ortaya çıkmıştı.

Polis memurlarının Hamawi'yi ancak yere yatırarak dar bilezik ile bileklerini bağladıkları ve şiddete başvurdukları, başkaca "Burası benim ülkem, sen de misafirsin", "Burada ülkemin kurallarına uyacaksın!", "Çeneni kapa, bana haykırı ve zinhar dokunma, seni hapse tıkarım!" söylediği sahneler içtimai medyaya yansımıştı.

Berlin polisi de dü polis kendisince ecnebi kini içeren hakarette bulundukları nedeni öne sürülerek anket açıldığını belirtmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler