USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya'da Omicron'a karşı önlemler sertleştirildi

Almanya'da güneş tacı virüsün Omicron mutasyonuna karşı 28 Aralık'tan itibaren muteber iktisap etmek kadar barlar ve diskoların kapatılmasını da içeren acemi tedbirler alındı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkenin 5. dalavere tehdidi altında bulunduğunu anlatım etti.

Almanya'da Omicron'a karşı önlemler sertleştirildi
21-12-2021 23:34

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile 16 eyalet başbakanının videokonferans yöntemiyle gerçekleştirdiği görüşmede, güneş tacı virüsün Omicron mutasyonuna karşı acemi önlemler katılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda 28 Aralık'tan itibaren tün kulüpleri ve diskotek kabil mekanlar kapatılacak. İç ve aut mekanlardaki hususi buluşmalarda aşılı ve akıbet 6 ayda güneş tacı virüsü atlatmış bulunan en çok 10 bireyin ortak araya gelmesine müsaade verilecek. 14 yaşından ıvır zıvır dallar ise insan sınırlamasından affedilmiş tutulacak. Futbol maçları kabil iri etkinlikler seyircisiz düzenlenecek. Yılbaşı kutlamaları ve hafif fişek satışları ise yasaklanacak.

"Yeni dalgaya gözlerimizi kapatamayız"

Görüşmenin arkası sıra planlı matbuat toplantısında mütekellim Almanya Başbakanı Scholz, "Noel tatilinden endamsız ortak müddet önceki size elan müspet duyum özgülemek isterdim" niteleyerek salgının herkesi erinçsiz ettiğini, her insanın salgında yorulduğunu bildiğini söyledi. Scholz, salgına karşı yeniden bütünlük olunarak ortak arada durulması icap ettiğinin altını çizdi. Yeni mutasyonlar karşı elan çok ortak obje fark etmek istemeyen herkesi anlayabildiğini anlatım fail Scholz, “Ama önümüze mevrut acemi dalgaya gözlerimizi kapatamayız. Omicron, enfeksiyon sayısının iri seviyede artmasına sebep olacak. Şimdi buna gereğince tedbirlerimizi almamız gerekiyor” dedi.

5. dalavere uyarısı

Olaf Scholz, 4. güneş tacı virüs dalgasının bitmiş teşrin ayında tahsil edilen önlemler sebebiyle adım adım gerilediğini, fakat umdukları denli acele bitmeyeceğini belirtti. Scholz, Almanya'nın şu anda Omicron ile 5. dalavere tehdidi altında bulunduğunu söyledi.

Önlemler Noel'den sonradan makbul olacak

Neden Noel'den önceki sert kısıtlamaların bulunmadığı sorusu dair Scholz, "Bu şuurlu ortak karar. Son dü yıldaki tecrübelerimiz, Noel ve Paskalya'nın olaylara iri ortak tesirinin olmadığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.
Scholz, sert kısıtlamaların Noel tatilinden sonradan uygulanmasına "kasıtlı adına değişmeyen verildiğini" söyledi. Ailelerin şimdiye denli tatillerde ortak araya yetişme dair "temkinli ve sorumlu" olduklarını anlatım fail Scholz, bu yüzden hususi buluşmalardaki sınırlamaların başta yılbaşı kutlamalarını gaye aldığını vurguladı. Scholz, "Omicron mutasyonunun topu topu dünyada elan dominant bir duruma gelmesiyle beraberce güneş tacı virüs salgını umduğumuz kabil bitmeyecek" dedi.

Almanya'da ortak ahir müstevli zirvesi 7 Ocak 2022'de gerçekleştirilecek.

Mahmut Tosun - Mehmet Koca

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler