USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya Başbakanı Scholz: "Putin bu savaşı kazanamayacak"

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya-Ukrayna savaşına değinerek, “Putin'in öz kardeşlerine hakkında açmış olduğu savaşı kazanamayacak” dedi.

Almanya Başbakanı Scholz:
24-02-2022 22:13

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya'nın Ukrayna'ya icra ettiği askeri saldırının arkası sıra bu çağ üçüncü defa izah yaptı. Yaşanılan savaşı Rus halkının onaylamadığını Putin'in müşterek tane başına almış olduğu müşterek değişmeyen bulunduğunu tabir fail Scholz, Ukrayna'ya saldırdıktan sonradan hâlâ müşterek tomar ülkeyi amaç almaması dair Rusya'ya uyarıda bulunarak, “Putin'in öz kardeşlerine dirlik açmış olduğu savaşı kazanamayacak” dedi.

"Putin tarihi arka onama etmek istiyor”

Scholz, "Putin tarihi arka onama etmek istiyor. Ama Soğuk Savaş dönemine, 1989'a devir yok. Başkan Putin Ukrayna'ya saldırarak tarihi arka onama etmek istiyor. Süper güçlerin dünyayı öz aralarında böldüğü Soğuk Savaş günlerine arka devir yok. Ukrayna'nın egemenliğinin Rusya kabilinden ihlal edilmesini onama etmeyeceğiz” dedi.

Putin'i harbe dirlik uyardıklarını aktaran Scholz, “Ona açık açık söyledim. Bu savaş ağırbaşlı müşterek hatadır. Putin hepsi ikazları ve çabaları görmezden geldi. Bunun hepsi sorumluluğunu müşterek tane başına üstlendi. Putin bu savaşı kazanamayacak. Ukraynalılar hürriyet ve el erki istiyorlar" dedi.

“Savaş Almanya düşüncesince dü sayaç pervaz mesafesinde”

Savaşın Almanya düşüncesince dü sayaç pervaz mesafesinde bulunduğunu tamlayan Schozl, “Ukraynalı aileler iklim saldırısı sığınaklarında oturuyor. Putin, NATO'nun hepsi üyelerini defans kararlılığını hafife almamalı. Artık iş bu çatışmanın başka Avrupa ülkelerine yayılmamasını bildirmek meselesidir” ifadelerini kullanarak, saldırılardan sadece Putin'i mesul tuttu.

“Yaklaşık 80 senedir Avrupa'da benzerini görmediğimiz müşterek savaşın başlangıcına delil oluyoruz”

Scholz, “Yaklaşık 80 senedir Avrupa'da benzerini görmediğimiz müşterek savaşın başlangıcına delil oluyoruz. Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'ya askeri atılım başlatma sonucu aldı. Bu bağımsız, hükümran müşterek ülkeye meydana getirilen müşterek saldırıdır. Hiçbir nesne ve on paralık kimesne bunu DOĞRU çıkaramaz” dedi.

Scholz, “Bu, Avrupa içerisindeki sınırları güçlükle kaydırma, ayrıca ihtimal de halis muhlis müşterek ülkeyi evren haritasından lebalep girişimidir. Başkan Putin, Birleşmiş Milletler Sözleşmesinin esas ilkelerinden ve Avrupa sulh kaydıyla namına ayrıldı” ifadelerini kullandı.

“Ukrayna'nın egemenliğinin Rusya kabilinden ihlal edilmesini onama etmeyeceğiz”

Rusya'nın ahi halkı bulunan Ukrayna'nın sayımsız vatandaşının yaşamını tehlikeye attığını aktaran Scholz, “Bu sabahleyin müşterek telefon görüşmesinde Başkan Zelenskiy'e şunları söyledim, Ukrayna halkı ve onların özgürcesine seçme hükümeti mükemmel müşterek el birliği içerisindeyiz. Ukrayna'nın egemenliğinin Rusya kabilinden ihlal edilmesini onama etmeyeceğiz” dedi.

Putin'i Ukrayna'ya dirlik müşterek harbe dirlik defaatle uyardıklarını dile getiren Scholz, “Bir haftadan az buçuk hâlâ derinlemesine müşterek müddet ilkin onunla Kremlin'de müşterek dü sayaç ferdî görüşmeler yaptım ve ona açık açık söyledim: Bu savaş ağırbaşlı müşterek günah olur. Rus halkına ve öz ülkesinin istikbaline de ağırbaşlı zararlar verirdi” dedi.

“Putin, diplomatik müşterek depar belgesi yolu anmak düşüncesince hepsi ikazları ve çabaları görmezden geldi”

“Başkan Putin, diplomatik müşterek depar belgesi yolu anmak düşüncesince hepsi ikazları ve çabaları görmezden geldi” ifadelerini kullanan Scholz, Bir defa daha, kabil bulunan en çelimli ifadelerle Başkan Putin'e sesleniyorum: Derhal bu savaşı ve operasyonlarını durdurun. Rus birliklerini Ukrayna'dan çekin. Donetsk ve Luhansk bölgelerinin gayrikanuni tanınmasını bozma edin. Avrupa Birliği, NATO ve G7'deki müttefiklerimiz ve ortaklarımızla, halis muhlis müşterek kazançlı müeyyide paketi üstünde anlaştık” dedi.

Rusya'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanımasının arkası sıra ilkin yaptırımları filhakika uyguladıklarını açıklanan Scholz, “Kuzey Akım 2 doğal doğal taş yağı lambası borazan hattının sertifikasyonunu askıya aldık. Bugün Ukrayna'ya meydana getirilen saldırının ışığında, hâlâ dip yaptırımlar uyguluyoruz. Rus ekonomisine aşırı kaba etkileyecektir” dedi.

Mehmet Koca

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler