USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya Başbakanı Scholz: Gerçek olan, emperyalizmin Avrupa'ya art döndüğüdür

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, emperyalizmin Avrupa'ya art döndüğünü belirtti.

Almanya Başbakanı Scholz: Gerçek olan, emperyalizmin Avrupa'ya art döndüğüdür
18-07-2022 00:04
Berlin

Scholz, Frankfurter Allgemeine gazetesi düşüncesince kaleme almış bulunduğu makalede, siyasetin gerçeğin görülmesiyle başladığının altını çizerek "Gerçek olan, emperyalizmin Avrupa'ya arka döndüğüdür." ifadesini kullandı.

Birçok ülkenin andıran hesaplı ilişkilerin ve aykırı bağımlılıkların ayrımsız sürede muvazene ve güvenliği sağlayacağını umduğunu fakat Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya huzur yürüttüğü savaşla bu arzusu gözle görülmektedir halde namevcut ettiğini tamlayan Scholz, Rus füzelerinin çabucak Ukrayna'yı değil, ayrımsız sürede Avrupa ve arsıulusal sulh düzenini de moloz durumuna getirdiğini vurguladı.

Putin'in doğal taş yağı lambası yağı sevkiyatını durdurarak enerjiyi ortak tabanca yerine kullandığını kaydeden Scholz, Sovyetler Birliği'nin caba Soğuk Savaş esnasında bunu yapmadığını anlatım etti.

Alman ordusunun ve çıplak defans yapılarının hali ile Rus enerjisine bulunan fazla bağımlılığa ayraç fail Scholz, topu topu bunların Soğuk Savaş'ın sona ermesinden sonraları hata ortak asayiş duygusu ortamında olunduğunu gösterdiğini belirtti.

"Ne derece fazla erke tasarrufu yaparsak o derece iyi*

Scholz, Almanya'yı elan sakıncasız ve dirençli, Avrupa Birliği'ni de elan hükümran ve arsıulusal düzeni elan sürdürülebilir bir vaziyete getirmeleri icap ettiğini vurguladı.

Küresel ekonominin onlarca senedir görülmeyen ortak güçlükle huzur karşıya bulunduğunu kaydeden Scholz, şu halde bitmeme etti:

"Kırık hazırlık zincirleri, kıt kaba maddeler, savaşın illet bulunduğu erke piyasalarındaki belirsizlik, topu topu bunlar evren çapında tutarları artırıyor. Dünyada göz boncuğu diyar hakeza ortak gelişimin karşısında yegâne başına duramaz. İşverenler, sendikalar, bilgelik ve siyasal değişmeyen müşteriler arasındaki ahenkli eylemin ortak parçası yerine bu ülkede kararlaştırdığımız gibi, birbirimize ilişkin kalmalı ve el ele vermeliyiz. O devir krizden girdiğimizden elan çelimli ve ari çıkacağımıza inanıyorum. Hedefimiz bu."

Scholz, Alman halkına da seslenerek "Önümüzdeki aylarda hepimiz; sanayi, haneler, kasabalar ve topluluklar ne derece fazla erke tasarrufu yaparsak o derece iyi." çağrısında bulundu.

Putin'in saldırganlığına huzur koyulması icap ettiğini vurgulayan Scholz, "2008'de Gürcistan'ın işgali, arkası sıra 2014'te Kırım'ın ilhakı, Doğu Ukrayna'ya meydana getirilen hamle ve bitim bu senenin küçük ay ayında topu topu ülkeye meydana getirilen saldırıda bunu gördük. Putin'in bundan kurtulmasına müsaade vermek, şiddetin yasaları az elan göz boncuğu son yapılmaksızın çiğneyebileceği anlamına gelir. O devir sonunda özlük özgürlüğümüz ve güvenliğimiz de tehlikede olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Üye ülkeler arasındaki ayrılıklar bizi zayıflatıyor"

Son yıllarda, AB'nin jeopolitik ortak oyuncu durumuna gelmesi düşüncesince kesif pıtrak ve DOĞRU yerine çağrılar yapıldığını dile getiren Scholz, AB'nin kararlılıkla Putin'in neo-emperyalizminin değerli olmayacağını belirttiğini anlatım ederek şunları kaydetti:

"Hedefimiz, Avrupa'da fazla derinlemesine süredir analizör düşüncesince savaşım ettiğimiz topu topu bölgelerde saflarımızı sıklaştırmak olmalıdır; söz gelişi barhana politikasında, söz gelişi ortak Avrupa savunmasının inşasında, teknolojik buyuru ve demokratik dayanıklılıkta. Jeopolitik ortak AB düşüncesince kararımızın sonuçlarının fazla farkındayız. Avrupa Birliği, yayılmacılık ve otokrasinin canlı antitezidir. Üye ülkeler arasındaki ayrılıklar bizi zayıflatıyor. Birliğimizi behemehâl korumamız ve derinleştirmemiz gerekiyor. Rakip iri güçlerin bulunduğu ortak dünyada sesimizi duyurmaya sürdürmek istiyorsak, söz gelişi aut politikada bundan hakeza millî vetoları hücre alamayız."

Putin'in Ukrayna ve Doğu Avrupa'daki öteki ülkelerle ilişkilerinin toy kolonyalist özelliklere ehil bulunduğunu kaydeden Scholz, Putin'in açık açık Sovyetler Birliği yahut Çarlık İmparatorluğu modeline alakadar toy ortak ilhanlık hayalini kurduğunu savundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler