USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya Başbakanı Scholz: AB genişlemeye kendisini hazırlamalı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa Birliği'nin (AB), kendisini genişlemeye hazırlaması icap ettiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Scholz: AB genişlemeye kendisini hazırlamalı
19-06-2022 01:01
Berlin

Scholz, Alman Haber Ajansına verdiği röportajda, AB'nin, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlangıcından buyana Ukrayna'yı baş başa ve azimli yan yana halde desteklediğini belirterek, AB'nin bu bütünlük ruhu ortamında akıntı etmeye bitmeme etmesini istedi.

Ukrayna'ya AB'ye namzetlik statüsü verilmesine bağlı yan yana soruya cevaben Scholz, AB'ye revan yolun havadan olmadığını, bu yola büyümek talip rastgele adayın nice şartı hesabına getirmesi icap ettiğini tabir etti.

Scholz, AB kabilinden adaylara tekâmül olduğuna değgin konkre şeyler sunulmasının da ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, "Aksi takdirde namzetlik statüsünün tek şeye götürmediği duygusu ortaya çıkar. Batı Balkanlardaki devletlere ağır olduğumuzu göstermeliyiz. Arnavutluk ve Kuzey Makedonya, AB üyeliğine bağlı konkre müzakerelere doğmak düşüncesince topu topu koşulları hesabına getiriyor. Bu (müzakereler) demin başlamalı." niteleyerek konuştu.

AB'nin de kendisini yenilemesi icap ettiğini kail Scholz, "AB, genişlemeye kendisini hazırlamalı. Bunun düşüncesince yapılarını ve değişmeyen kabul etme süreçlerini modernize etmeli." dedi.

Scholz, bugün oy birliğiyle değişmeyen tahsil edilen rastgele nesne düşüncesince rastgele devir oy donanması gerekmediğini, bunu, AB Liderler Zirvesi'nde ayrıksı konuların indinde ele alacaklarını kaydetti.

AB'ye iştirak şartlarının tez hesabına getirilmesinin, devletlerin ve bu devletlerin vatandaşlarının elinde bulunduğunu dile getiren Scholz, "Eski Makedonya, Yunanistan ile yan yana anlaşmazlığı halletmek düşüncesince ismini Kuzey Makedonya kendisine değiştirdi ve bunu icra ettiği düşüncesince ödüllendirilmedi. Böyle yan yana nesne yan yana elan olmamalı. Adaylık statüsü ile rüya fotoğraflamak ve umudun hayalet kırıklığına defa açmasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

- "BM Genel Sekreterinin Ukrayna tahılı düşüncesince ihraç koridorları açım çabalarını destekliyoruz"

Başbakan Scholz, hayattaki gıda krizine bağlı kendisine da değerlendirmede bulundu. Scholz, Rusya'nın Ukrayna'da başlatmış olduğu savaşın topu topu evren düşüncesince neticeleri bulunduğunu belirtti.

Bu mevzuda toptan dayanışmaya gerekseme olduğuna ayraç fail Scholz, "Gıda güvenliği peylemek düşüncesince toptan yan yana hücum başlattık. Ukrayna'daki hububat ambarları dolu. Milyonlarca titrem hububat ihraç edilmeyi bekliyor." dedi.

Ukrayna'nın Karadeniz'den mevrut Rus saldırılarına erinç tevakki etmek düşüncesince limanlarını mayınlamak mecburiyetinde kaldığını tamlayan Scholz, "Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Ukrayna tahılı düşüncesince ihraç koridorlarını açım çabalarını destekliyoruz. Müzakereler derinlemesine süredir bitmeme ediyor ve gidip geliyor. Bir barışma sağlanmasını evren düşüncesince beklenti geçirmek lazım. Rusya, güvenli nakliyata olanak vermesi ve ayrımsız sürede doyurucu yan yana halde hakeza yan yana koridoru karışma düşüncesince kullanmayacağı güvencesi vermelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Scholz, Ukrayna limanlarına muvasala düşüncesince Birleşmiş Milletler misyonunun fariza almasının düşünülüp düşünülmeyeceği sorusuna, bu konuların tümünün şu anda etüt edildiği, fakat bunlar kendisince halkoyu uğrunda montaj yapmanın bu kavi müzakereleri olduğu için elan da ağdalı bir duruma getireceği cevabını verdi.

- G7 Zirvesi

Şansölye Scholz, Almanya'nın çevrim başkanlığında 26-28 Haziran'da Bavyera eyaletindeki Elmau Sarayı'nda yapılacak G7 Zirvesi'nde ele alınacak mevzular ortada hava değişikliği, dijitalleşme ve demokrasinin olacağını tabir etti.

Bu zirveden yan yana bütünlük sinyali çıkmasından aşırı kıvançlı olacağını tamlayan Scholz, "Zirve el erki hayatına dünkü yan yana ayn iletmek düşüncesince yan yana giriş ​​noktası olabilirse bu, hususi yan yana muvaffakiyet olur." niteleyerek konuştu.

Dünyanın 30 sene sonraları bugün olduğu için elan yan yana tomar aşırı kutuplu olacağını kail Scholz, "Birçok çelim merkezi olacak. Sadece dü yahut üç değil. Buna karşın bu dünyanın baş başa çalışmasını ve burada demokrasilerin merkezi gösteriş oynamasını başarırsak bu, ileriye akilane iri yan yana hamle olur." dedi.

Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İtalya Başbakanı Mario Draghi ile Ukrayna'nın başkenti Kiev'e icra ettiği ziyarete de değinerek, Rusya'nın Ukrayna'ya erinç yürüttüğü savaşın dinamit yıkımları geride bıraktığını, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya tasallut kararıyla dinamit yan yana suçu üstünde aldığını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler