USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya, ABD’den 35 skor F-35 savaş uçağı alacak

Alman hükümetinin Tornado uçaklarının namına ABD'den 35 nüsha F-35 savaş uçağı alacağı bildirildi.

Almanya, ABD’den 35 skor F-35 savaş uçağı alacak
14-03-2022 13:24
Berlin

Alman Haber Ajansının (DPA) haberine göre, Alman ordusu 100 bilyon avroluk dünkü modernleşme programı kapsamında iklim kuvvetlerini F-35 savaş uçaklarıyla azarlamak istiyor.

Üretici Lockheed Martin'den alınacak dünkü F-35 savaş uçakları, 1980’den buyana Alman Hava Kuvvetlerinde makbul ve Amerika çekirdeksel bombalarını taşıyabilen biricik Alman jeti bulunan Tornado savaş uçaklarının yerini alacak.

Dünyanın en çağdaş savaş uçağı namına verilen F-35’lerden Almanya'nın en aşkın 35 nüsha alması planlanıyor.

Bakımı ve onarımı düşüncesince zorlukların yaşandığı Tornado jetleri elektronik iklim muharebesi, hasım iklim defans pozisyonlarını bozmak, eğlemek ve tecavüz etmek düşüncesince de kullanılıyordu.

Almanya Savunma Bakanlığının geçmiş planları arasında, çekirdeksel silahlarla kullanma düşüncesince daha onaylanmayan Amerika F-18 uçağının satın katılması da toprak alıyordu.

Ancak Almanya’nın F-35 kararının Fransa ile eş meydana gelen Gelecek Nesil Hava Muhabere Sistemi (FCAS) projesini sıkıntıya sokabileceği belirtiliyor.

Almanya ve Fransa kabilinden yürütülen, Avrupa'nın en ehemmiyetli defans projelerinden birisi namına yayınlanan FCAS'nin ayrımsız sürede Avrupa ülkelerinin eş defans ihya kapasitesinin önündeki en ağırbaşlı sınavlardan birisi bulunduğu yorumları yapılıyor.

Küresel mücadelede esas oyuncu olmayı başaramayan Avrupa'nın savunmada ABD'ye tabi kalması ve anahtar teknolojik gelişmelerde ABD-Çin merkezli şirketlerle rakiplik edememesi Avrupa kamuoyunda etraflıca süredir tartışılıyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya açmış bulunduğu savaş, Avrupa memleketlerini huzursuz etmiş bulunduğu kadar Almanya’nın da düzenlilik politikasında ehemmiyetli birlikte kırılmaya sefer açmıştı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ordunun (Bundeswehr) modernizasyonu ve güçlendirilmesi düşüncesince 100 bilyon avroluk finansal pınar ayrılacağını ve defans harcamalarının artırılacağını duyurmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler