USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan Hadrut'u ve Tuğ köyünü ziyaret etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılmasının 1. sene dönümünde Hocavend'in Hadrut kasabasını ve Tuğ köyünü ziyaret etti.

Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan Hadrut'u ve Tuğ köyünü ziyaret etti
10-10-2021 13:24

Ermenistan işgalinden 9 Ekim 2020'de kurtarılan Hocavend'in Hadrut kasabasını ve Tuğ köyünü ziyaret fail Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, esas atma törenlerine katıldı ve başlatılan projelerde araştırmalarda bulundu.

Hadrut-Cebrayil-Şükurbeylı, Tuğ-Hadrut ve Fuzuli-Hadrut kişmiri yollarındaki imal çalışmalarını inceleyici Aliyev, Hadrut nahiyesinde acemi düz yazı edilecek 250 insan kapasiteli caminin ve Hadrut çarpıcılık santralinin aslını attı. Cumhurbaşkanı Aliyev, geçmiş meydana getirdiği ziyareti kapsamında, ortak vakitler Hocavend'de canlı Azerbaycanlılarla ortak araya geldi.

“Karabağ'da acemi ortak çevrim başlıyor”

Hadrut nahiyesinin kurtuluşunun ortak numara sene dönümünde Azerbaycan halkını içten kutladığını tamlayan Aliyev, “Uzun ortak aradan sonraları Hadruta-Hocavend'e döndük. Savaşarak, içki dökerek ve martir vererek döndük. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, kanları, canları, cesaretleri ve askerlerimizin kahramanlıkları pahasına, zamanı adaleti baştan sağladık, işgalcileri anavatanlarımızdan kovduk ve anne topraklarımıza döndük. Bugün Hadrut ve Karabağ'da acemi ortak çevrim başlıyor. Hadrut Harekatı, İkinci Karabağ Savaşı'nın en ehemmiyetli harekâtlarından biridir. Bu dizi eylem hem askeri bununla birlikte ciddi manada şişman ehemmiyet taşıyordu. Bu operasyonun başarıyla tamamlanması hedefimize, Karabağ'ın kurtuluşuna ulaşmamızı sağladı. Hadrut'un konumu, dağlık ortak semt olması dolayısıyla bu alanda ciddi manada ayrı ortak ehemmiyet taşımaktaydı” dedi.

“Gücümüzü ortak kat hâlâ Ermenistan'a ve hepsi dünyaya göstermiş olduk”

Hadrut harekâtının önemine yer veren Aliyev, “Ermenistan yönetimi, Cebrayil'den sonraları Hadrut'a gitmemizi beklemiyordu. Fuzuli yönüne gideceğimizi düşünüyorlardı. Hadrut'ta şişman ortak güçleri bulunmasına karşın bizi beklemiyorlardı. Hadrut'un askeri manada ele katılması hakkıyla şişman ortak fedakârlık ve profesyonellik gerektiriyordu. Bu harekatı gerçekleştirerek gücümüzü ortak kat hâlâ Ermenistan'a ve hepsi dünyaya göstermiş olduk. Önümüzde on paralık kimsenin ve tek şeyin duramayacağını gösterdik, ne pahasına olursa olsun hepsi topraklarımızı kurtaracaktık” biçiminde konuştu.

“Ermenistan savaştan sonraları Hadrut'a baltalama grubu gönderdi”

Hadrut operasyonunun şişman stratejik, zamanı ve ruh bilimsel ciddiyete eş bulunduğunu vurgulayan Aliyev, “Bugün emektar Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi'nin emektar Hadrut bölgesi işgalcilerden ağız ağıza kurtarıldı. Savaş bittikten sonraları Ermenistan'ın Şirak sahasından Hadrut'a hususi baltalama grubu gönderildi. Bu batış Kasım kocaoğlan sonlarında Laçın koridorunu geçip bu yerlere girdiler ve bildiğiniz kabil nötr duruma getirilerek tutuklandılar. Suç patolojik Ermeni askerler iadeli edildi ve kabahat müteharrik askerler ve sabotajcılar mahkemede yargılandı. Yani savaşın bitiminden sonraları bile, Ermenistan kapitülasyon belgesini imzaladıktan kestirmece 20 çağ yahut dü hafta sonraları gene Hadrut'a saldırmaya çalıştı. Ama Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri muktezi adımları attı” ifadelerini kullandı.

“Azerbaycan halkı işgalden kurtarılmış topraklarda sonsuza derece yaşayacaktır”

Zorunlu göçmenlerin acılarını ve ıstırabını baş döndürücü elleme anlıyorum. Umutlarını yaşatmak, atalarının topraklarına dönmeleri düşüncesince hepsi gücümüzü seferber etmeliyiz. Yerinden göçmeye zorlanmış eşhas evlerine dönmeye hazırlanıyorlar. Bu kalkmak kabil yere arka dönebilmeniz düşüncesince mücadelesi belkili bulunan en çelimsiz müddette bitirdiğimiz gibi, yenileme çalışmalarını da en çelimsiz müddette bitirmeye çalışacağız. Her yer bizim düşüncesince ortak cennettir. Azerbaycan halkı işgalden kurtarılmış topraklarda sonsuza derece yaşayacaktır” diyerek konuştu.

“Ermeniler kestirmece 60 bin hektar ormanımızı namevcut etti”

Hocavend ve Hadrut kasabası kabil elleme bölgelerin dünyada az bulunduğunu tabir fail Cumhurbaşkanı Aliyev, “Kelbecer, Laçın ve bambaşka yerlerde Ermeniler ormanlarımızı kesiyor. Kelbecer, Laçın ve Zengilan illerinde ve Cebrail'de kestirmece 60 bin hektar orman ağız ağıza namevcut edildi, kesildi ve yakıldı. Bu nedenle, burada natür az hâlâ el değmemiş durumda. Ayrıca, burada az hâlâ on paralık popülasyon yoktu. Hadrut'ta bin insan ya yaşadı yahut yaşamadı. Nüfus az hâlâ yoktu. Bu nedenle, bu bölgenin temiz doğasını korumalıyız. Vatandaşlar buraya geri döndüklerinde en önce bu mahiyetin önemine özen etmelidirler ve tabii mevki üstüne sakıt sorumlulukları adına getirecektir” dedi.

Kamil Nadirli
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler