USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Akşener: Türkiye, sömürge valisi aklıyla yönetilemez

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Dolar 13 lirayı aşmış, 14 liraya dayanmış. Ticaret durmuş. Artık yeter. Türkiye, sömürge valisi aklıyla yönetilemez. Türkiye, bu cahillikle adalet etmiş olduğu yere yükselemez. Bu ulus bu, iş bilmezliğe, henüz çok mahkum edilemez'

Akşener: Türkiye, sömürge valisi aklıyla yönetilemez
01-12-2021 14:39
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Dolar 13 lirayı aşmış, 14 liraya dayanmış. Ticaret durmuş. Artık yeter. Türkiye, sömürge valisi aklıyla yönetilemez. Türkiye, bu cahillikle adalet etmiş olduğu yere yükselemez. Bu budun bu, iş bilmezliğe, şimdi aşkın mahkum edilemez" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, TBMM'de partisinin takım toplantısında konuştu. Akşener, hükümete müteveccih eleştirilerde bulunarak, "Ekonomimizin Sayın Erdoğan ile imtihanı, geçtiğimiz hafta da himmet kesmeden bitmeme etti. Bu arkadaş, hala televizyonlara çıkıp, edepsizce yüzlü yüzlü 'Faiz sebep, şişkinlik neticedir' demeye bitmeme ediyor. O cahilane konuştukça dolar zıplıyor. O cahilane konuştukça şişkinlik artıyor. O cahilane konuştukça bulunan herhangi müşterek zamanki kabil milletimize oluyor, insanlarımız fakirleşiyor, gençlerimiz aylak kalıyor. Dünyada bu, sözüm ona teoriyi tez eden, on paralık müşterek iktisatçı yok. Bu tezi savunan, on paralık ağırbaşlı ilmî yazı bulunmayan ayrıca ilginçtir bu tezin hata bulunduğunu özetleyen da müşterek yazı yok. Yani anca iri müşterek cahillikle için karşıyayız ki ilmî namına incelemeye, ister fark duymamışlar. Düşünün; dünyada, 'düz dünya' teorisini fark ciddiye alıp tartışanlar mevcut fakat Sayın Erdoğan'ın 'düz ekonomi' tezini tartışan müşterek isim fark bulunmayan fakat buna karşın maatteessüf bu cahillik, erkek müşterek ülkeyi, bu teze mahkum etmeye bitmeme ediyor. Gerçekten ibretlik" niteleyerek konuştu.

Dünyada parası bedel kaybederken, milleti zenginleşen nazar boncuğu yurt olmadığını kaydeden Akşener, "Dolar 13 lirayı aşmış, 14 liraya dayanmış. Ticaret durmuş. Sırtını saraya dayayanlar haricinde milletimizin herhangi müşterek vahit ferdi çağ ağlıyor. Hani 'Teslim olmayız' dediğiniz o güçler mevcut ya zaman Türkiye'de 3 kuruşa üretimevi satın alıyor, zaman Türk insanının alın teri, aha o güçler kabilinden sömürülüyor. Artık yeter. Türkiye, sömürge valisi aklıyla yönetilemez. Türkiye, bu cahillikle adalet etmiş olduğu yere yükselemez. Bu budun bu, iş bilmezliğe şimdi aşkın mahkum edilemez. Türk milleti, kimsenin ırgatı değildir. Haddinizi, hududunuzu bilin artık. Yazıktır, günahtır" dedi.

'MANSUR YAVAŞ'IN ARKASINDA BİZ VARIZ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilişik açıklamalarına da reaksiyon yayınlayan Akşener, şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli, yeni takım toplantısından sonraları çıktı, bununla birlikte gazi meclisimizin çatısı altında Sayın Mansur Yavaş'ı yıldırma etti. Neymiş? Bundan sonraları Mansur bey, bu arkadaşların nefesini ensesinde hissedecekmiş. Yok anca yağma, Sayın Bahçeli. Mansur Yavaş'ın peşinde tığ varız, Ankaralılar var. Yalana, talana, yoksulluğa, neva çıkarmayacaksın sonraları da çıkıp, on paralık sıkıntısı Ankara'ya fariza bulunan şehremaneti başkanımızı yıldırma edeceksin. Ayıptır, ayıp. Siz bu hükümetin önemsiz ortağısınız. Milletimiz sizden, zamlara, işsizliğe, yoksulluğa, pahalılığa, ilaç bekliyor; siz ise edepsizce mağaza kemre peşindesiniz. Millet sizden, memleketi içerisine düşürdüğünüz durumun hesabını vermenizi bekliyor; siz ise tehditle hakaretle ruzname spekülasyon peşindesiniz. Milletin nefesi gerçek sizin ensenizde siz ise sandıktan kaçacak toprak arıyorsunuz. Yok anca yağma, Sayın Bahçeli. Millet iradesinden kaçış yok. Hesap gününden kaçış yok. O sandık, elbette milletimizin önüne gelecek. İşte o gündüz geldiğinde, nefesi de iradeyi de karşınızda göreceksiniz. Hiç düşkünlük etmeyin."

'ASGARİ ÜCRET EN AZ 4 BİN LİRA OLMALI'

Asgari ecir tartışmasının herhangi müşterek sene siyasal gereç biçimine getirildiğini, nazar boncuğu iktidarın minimal tutarı zat ihtiyacına uyarınca tespit lüksüne erbap olmadığını dile getiren Akşener, "Çünkü işçilerimizin dirim kalitesini belirleyen, işverenlerimizin de en ehemmiyetli maliyet kalemi bulunan minimal ecir konusunu, siyasal rekabete âlem gerçekleştirmek en ferah tabiriyle vicdansızlıktır. Bu sürdürülebilir müşterek gidiş değil. Asgari tutarı siyasal tartışmaların gündeminden çabucak çıkarmamız lazım. Türkiye İstatistik Kurumu'nun 'Hanehalkı İşgücü Anketi'nin 2020 verilerine göre, hanesine çabucak 1 minimal ecir giren 3 milyon 125 bin işçimiz var. Bu durum, 3 milyon 125 bin işçimiz ve aileleri kesat sınırının altında yaşıyor demek. İşte bu farkındalıkla tığ deriz ki minimal ücret, minimum 4 bin teklik olmalıdır" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler