USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Akşener: İktidar ve muhalefet el ele verip kadın ölümlerini silelim

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Kaybettiğimiz herhangi bir gencin arkası sıra sıkıntı beyanlarında mevcut olmak yetmiyor. Katledilen herhangi bir kadının arkası sıra atasözü acıtmak yetmiyor. Gel, kuvvet ve muhalefet el ele verelim; bu ülkenin lügatından kadın öl?

Akşener: İktidar ve muhalefet el ele verip kadın ölümlerini silelim
12-01-2022 13:59
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Kaybettiğimiz rastgele gencin peşi sıra sıkıntı beyanlarında mevcut olmak yetmiyor. Katledilen rastgele kadının peşi sıra atasözü acıtmak yetmiyor. Gel, nüfuz ve muhalefet el ele verelim; bu ülkenin lügatından kadın ölümlerini, dinç ölümlerini silelim" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, TBMM'de partisinin kadro toplantısında konuştu. Akşener, Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2'nci derslik talebesi Enes Kara'nın vefatıyla ait "Enes'i, bire müşterek Fedai öğretmenimiz kabilinden hapsedildiği umutsuzluğa kurban verdik. Elinden tahsil edilen özgürlüğe, en yakınlarından görmüş olduğu umursamazlığa ve yaşamaya zorlandığı yaşamın kararında çıkışı intiharda bulmasına kahrolduk" sanarak konuştu.

'AÇIK YÜREKLİLİKLE HER KATKIYI VERMEYE HAZIRIZ'

Eski nişanlıları kabilinden maktul Raziye Oskay ve avukat Dilara Yıldız'ı hatırlatan Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda mevcut olmak istediğini dile getirerek, "Artık yeter. Bu ölümlerin bundan böyle durması gerekli. Senin de evlatların var, senin de torunların var. Bu ölümlere benim üzüldüğüm kabilinden senin de üzüldüğünü biliyorum. Bunun siyasal müşterek yanı yok. Her hafta çocuklarımız ölüyor. Her hafta gençlerimiz ölüyor. Her hafta hanımlarımız ölüyor. Ölümlerin peşi sıra tweet’ler çarpmak yetmiyor. Kaybettiğimiz rastgele gencin peşi sıra sıkıntı beyanlarında mevcut olmak yetmiyor. Katledilen rastgele kadının peşi sıra atasözü acıtmak yetmiyor. Gel, nüfuz ve muhalefet el ele verelim; bu ülkenin lügatından, kadın ölümlerini, dinç ölümlerini silelim. Ben ve partim, belirgin yürekle rastgele çeşitli katkıyı vermeye hazırız. Yeter ki bundan böyle çocuklarımız ölmesin. Yazıktır. Maalesef kendisinin bu çağrıma karşılık vereceğinden şüpheliyim" dedi.

'DİĞER FAİZLER YÜKSELDİ'

Hükumetin toy iktisat modelini de eleştiren Meral Akşener, "Sayın Erdoğan'ın, hesabına 'yeni iktisat modeli' dediği, bu ucube çağda atılmış adımlar; ekonomimizi, derece derece şimdi da kırılgan hale getiriyor. Milletimiz rastgele sabık güneş fakirleşiyor. Enflasyon canavarı, rastgele sabık güneş paramızı da itibarımızı da eritiyor" sanarak konuştu.

Para politikasında, ekonomideki riskleri delik arkası ederek, global gelişimleri de namevcut sayarak, atılmış adımların katı aşırı olumsuzluğa sefer açtığını korumak için çaba sarfeden Akşener, "İlk geçmiş Türk lirası tarihinin en değersiz, en kredisiz zamanına girdi. Ekonomide biricik müşterek getiri olmadığını müşterek çeşitli kavrayamayan, bu yılgı değimli arkadaşların attığı iskele babası adımlar yüzünden; Merkez Bankası'nın yöntem faizleri düştü; lakin gayrı halis muhlis faizler yükseldi. MÜSİAD Başkanı üstelik deli dolu yayında Merkez Bankası faizlerindeki düşüşün iş hayatına yansımadığını söyledi. Oluşan tahribat maatteessüf bunlarla da hudutlu kalmadı. Ülke riskini en güzel ölçen göstergelerden bir tanesi bulunan Kredi Risk Primi, tarihin en erdemli seviyelerine çıktı. Türk lirasındaki bedel kaybı bankalarımızın, kapital ustalık rasyolarını menfi etkileyip yatırım sahiplerinin rahatsız bulunmasına sefer açtı" dedi.

'HAZİNEDEN ÇOK DAHA FAZLA FAİZ GİDERİ ÇIKACAK'

Kur korumalı yatırım sisteminin uygulanmaya başlandığını hatırlatan Akşener, "Peki işe yaradı mı? Hayır. Görüyoruz ki döviz envestisman hesaplarında çoğalma var. Riskler azaldı mı? Hayır. Tam bilakis doların artarak çoğalması kararında bundan böyle hazineden aşırı şimdi müşterek tomar getiri gideri çıkacak. Merkez Bankası bundan böyle şimdi mı güçlü? Hayır. Maalesef belirgin rezervler, tarihin en koyu seviyesinde. Enflasyon düştü mü? O da hayır. AK Parti'nin iş başına geldiği tarihten şimdi erdemli müşterek para şişkinliği ve avlu pahalılığı var" sanarak konuştu.

LÜTFÜ TÜRKKAN 2 AY SONRA TOPLANTIDA

Öte taraftan Bingöl'de martir ağabeyi Tahir Gümren'e sövgücü İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, tahminî 2 ay sonradan partisinin kadro toplantısına katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler