USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Akkuyu NGS, bölgeye ekonomik ve sosyal canlılık getirdi

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS), alanda oluşturduğu ticari ve sosyal hareketlilikle Mersin'i Türkiye'nin çekicilik merkezlerinden birisi durumuna getirdi. Dört ünitesinde çabucak bitmeme fail çalışmalarla dünyanın en şişman yapım alanı durumuna mevrut ve 13 bini çok bireyin ?

Akkuyu NGS, bölgeye ekonomik ve sosyal canlılık getirdi
02-12-2021 11:19

Mersin, Ekim 2021'de güzeşte senenin bire müşterek ayına layıkıyla yüzdelik 12,3 kalan ikametgâh satışları ile tamamı vilayetler ortada 6'ıncı yetkin toprak aldı. Akkuyu NGS inşaatının değme güzeşte devir büyümesiyle bilhassa sahada etkin kesimin tevakkuf etmiş olduğu Silifke ve Taşucu bölgeleri de görülmemiş müşterek görünüme kavuştu. Bölgede zincir marketlerden şişman mağazalara, kafelerden restoranlara denli dayanıklı aşırı toy iş noktayı açıldı. Açılan bu iş bölgeleri bölge halkına istihdam sağlarken, ilçelerdeki sosyal hayatta da gözle görünür müşterek çabukluk yaşanıyor.

Yeni ikametgâh planlarına başlandı

Bölgedeki bu büyümenin ve hareketliliğin en DOĞRU takipçilerinden bulunan Silifke Ticaret Odası Başkanı Nurettin Kaynar'a göre, santralin inşasının başladığı geçmiş günden bugüne denli ilkin Taşucu ve Silifke iktisap etmek kıl payı dayanıklı aşırı noktanın çehresi değişmiş durumda. Bölgede bilhassa bakım ekonomisinin canlandığını kail Kaynar, “Akkuyu NGS inşaatı Taşucu ve Silifke'ye sosyal müşterek canlılık getirdi. Ticari sahn ehemmiyetli derecede hareketlendi. Oteller de yaz yada şita farkı olmadan birlik doluluk oranıyla bakım veriyor. Elbette burada pay, Akkuyu NGS inşaatında fariza karşıcı mühendislere, alanı görüşme fail heyetlere ait. Buna koşut kendisine alanda bitmeme fail ikametgâh sıkıntısına hal getirecek yapım emekleri da bitmeme ediyor. Silifke-Taşucu ortada 5 bin konutluk müşterek lojman projesine başlandı. Bu projenin 2 sene süresince tamamlanması öngörülüyor. Tamamlandığında alanda nüfusun artışı ile kalan icar oranlarının aceleci müşterek biçimde düşeceğine inanıyoruz. Bölge şu an Akkuyu NGS inşaatıyla koşut müşterek biçimde değişimini ve gelişimini sürdürüyor” diyerek konuştu.

Akkuyu NGS inşaatı yardımıyla nüfusun artmasının ve bölgenin gelişmesinin, toy muvasala çözümlerine mahsus gereksinimi da baş başa getirdiğini tamlayan Kaynar, bölgenin gelişimine ulama sunacak en ehemmiyetli projelerden bir tanesi bulunan Çeşmeli-Taşucu otobanı ile ait kendisine da “Bu otobanın müşterek numara etabı Çeşmeli-Kızkalesi evresinin ihalesi verildi. Bu yolumuz 3 sene süresince tamamlanacak. Bölgenin ulaşımının bu otoyol yardımıyla rahatlayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Rusların alanda olması gezim düşüncesince şişman müşterek artı”

Bölgedeki popülasyon artışına ilişkin kendisine gezim ve ticarette meydana mevrut gelişim, alanda faaliyetlerini sürdüren oteller düşüncesince de şişman ehemmiyet taşıyor. Gülnar'ın en şişman otellerinden birinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüteç İlhan Ulu, inşaatın getirmiş olduğu hareketliliğin bölgenin gezim potansiyelini artırdığını belirterek şunları söyledi:
“Mersin ilimiz Türkiye'nin en iyi kentlerinden biri. Ama Ortadoğu'daki harp endirekt kendisine da olsa alanı negatif etkiliyordu. Yıllardır iç piyasaya bakım sağlayan bölgemiz, Akkuyu NGS inşaatından sonraları Rus vatandaşları yardımıyla bundan sonraları ecnebi misafirlere de bakım vermeye başladı. Bu açıdan Rusların alanda olmasının gezim düşüncesince şişman müşterek fazlalık bulunduğunu söyleyebiliriz. Ben inşaatın devir geçtikçe gezim düşüncesince hâlâ şişman hasılatlar getireceğine inanıyorum. Yabancı misafirlerin arzu ve hevesleri doğrultusunda yapılacak toy oluşumlar, belirlenecek toy stratejiler bölge turizmine sağlanan katkıyı büyütecektir.”

Bölgede turizmin yanı esna gayrı dayanıklı aşırı bu sektörün de büyüdüğünü tamlayan Ulu, “Santral inşaatının başlamasından itibaren Silifke, Taşucu, Yeşilovacık, Büyükeceli, Yanışlı ve Aydıncık kabilinden yerleşme yerlerinde şişman müşterek popülasyon artışı yaşandı. Bu artışa ilişkin kendisine yapım sahası himmet kazandı. Yeni konutlar, toy iş bölgeleri bölgeye kazandırıldı. Bunların indinde gelişen müşterek ayrıksı bölüm de yiyecek-içecek sektörü. Nüfus arttıkça büyüyen bu sektör, bölge halkının istihdamına da katkıda bulunuyor. Ayrıca muvasala ve transport sektörleri de evolüsyon kaydetmiş durumda. Önceden mevcut sıfır taşıt isticar şirketleri bundan sonraları sahamızda çalışkanlık gösteriyor. Ayrıca konaklama ve umumi gerekseme ürünleri sağlayıcı nice pres de gine bu zamanda faaliyete geçti” dedi.

“Akkuyu NGS değme dü ülkeye de ulama sunuyor”

Akkuyu NGS inşaatında fariza kabul etmek kıl payı bölgeye mevrut Türk ve Rus çalışanlar düşüncesince toy konaklama tesislerinin de yapıldığını tamlayan Ulu, şu biçimde bitmeme etti:

“Bölgenin geneline baktığımızda ikametgâh projelerinin himmet kazandığını ve bölgedeki tecim kütlesinin arttığını görüyoruz. Santralin inşaatında şu an en koyu dönemlerden bir tanesi yaşanıyor ve bu da bu artışın aslını oluşturuyor. İnşaat tamamlandığında bilhassa Silifke ve Taşucu bölgelerinin bu süreçte yaşanmış bulunan faiz yardımıyla görülmemiş müşterek ticari ve sosyal yaşama kavuşacağını düşünüyorum. Bu etapta çözülmesi müstelzim bazısı mesail da var. Özellikle lağım döşemi ve cazibe enfrastrüktür problemi şu anda alanda şişman müşterek sıkıntı durumuna mevrut durumda. Bununla baş başa erke kesintileri ve muvasala sorunlarının da çözülmesi gerekmekte. Bu hastalıkların çözümü düşüncesince yetkililer müstelzim emekleri yapıyor. Ulaşım sorununu halletmek düşüncesince senelerdir inşası bitmeme fail köprü yol ve tünel inşaatlarının müşterek an ilkin tamamlanarak hizmete açılması icap ettiğini düşünmekteyim. Ayrıca Gülnar-Akkuyu arasındaki yolun genişletilmesi de Gülnar halkı düşüncesince şişman müşterek kâr sağlayacaktır.”

Ulu, santralin inşasıyla baş başa alanda mütebeddil kültürel bina düşüncesince ise “Bu şişman inşaat, Türk ve Rus toplumları ortada müşterek güreşçi köprüsü rolü de görüyor. Bu açıdan buradaki kültürel etkileşimi de unutmamak gerekir. Şu anda dü camia kültürel kendisine da müşterek etkileşime girmiş durumda. Akkuyu NGS'nin değme dü ülkeye de yardımı olacağını düşünüyorum” yorumunu yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler