USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Akkuyu NGS, bölgeye ekonomik ve sosyal canlılık getirdi

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS), alanda oluşturduğu ticari ve sosyal hareketlilikle Mersin'i Türkiye'nin çekicilik merkezlerinden birisi biçimine getirdi. Dört ünitesinde çabucak bitmeme fail çalışmalarla dünyanın en iri yapım endüstrisi biçimine mevrut ve 13 bini çok ferdin

Akkuyu NGS, bölgeye ekonomik ve sosyal canlılık getirdi
02-12-2021 11:19

Mersin, Ekim 2021'de güzeşte senenin ayrımsız ayına uyarınca yüzdelik 12,3 kalan hane satışları ile kâffesi vilayetler ortada 6'ıncı yetkin arazi aldı. Akkuyu NGS inşaatının herhangi ortak güzeşte güneş büyümesiyle bilhassa sahada etkin kesimin eğleşme etmiş olduğu Silifke ve Taşucu bölgeleri de görülmemiş ortak görünüme kavuştu. Bölgede zincir marketlerden iri mağazalara, kafelerden restoranlara denli sağlam aşırı acemi iş noktayı açıldı. Açılan bu iş bölgeleri bölge halkına istihdam sağlarken, ilçelerdeki sosyal hayatta da gözle görünür ortak çabukluk yaşanıyor.

Yeni hane planlarına başlandı

Bölgedeki bu büyümenin ve hareketliliğin en benzeyen takipçilerinden bulunan Silifke Ticaret Odası Başkanı Nurettin Kaynar'a göre, santralin inşasının başladığı önceki günden bugüne denli ilkin Taşucu ve Silifke edinmek az daha sağlam aşırı noktanın çehresi değişmiş durumda. Bölgede bilhassa ihtimam ekonomisinin canlandığını kail Kaynar, “Akkuyu NGS inşaatı Taşucu ve Silifke'ye sosyal ortak canlılık getirdi. Ticari sahn ehemmiyetli derecede hareketlendi. Oteller de yaz veya şita farkı olmadan kusursuz doluluk oranıyla ihtimam veriyor. Elbette burada pay, Akkuyu NGS inşaatında fariza önleyen mühendislere, alanı görüşme fail heyetlere ait. Buna koşut kendisine alanda bitmeme fail hane sıkıntısına hal getirecek yapım emek harcamaları da bitmeme ediyor. Silifke-Taşucu ortada 5 bin konutluk ortak lojman projesine başlandı. Bu projenin 2 sene içre tamamlanması öngörülüyor. Tamamlandığında alanda nüfusun artışı ile kalan icar oranlarının çabuk ortak biçimde düşeceğine inanıyoruz. Bölge şu an Akkuyu NGS inşaatıyla koşut ortak halde değişimini ve gelişimini sürdürüyor” diyerek konuştu.

Akkuyu NGS inşaatı yardımıyla nüfusun artmasının ve bölgenin gelişmesinin, acemi erişim çözümlerine mahsus gereksinimi da yanı esna getirdiğini tamlayan Kaynar, bölgenin gelişimine yardım sunacak en ehemmiyetli projelerden bir tanesi bulunan Çeşmeli-Taşucu otobanı ile ilgilendiren kendisine da “Bu otobanın ortak numara evresi Çeşmeli-Kızkalesi aşamasının ihalesi verildi. Bu yolumuz 3 sene içre tamamlanacak. Bölgenin ulaşımının bu otoyol yardımıyla rahatlayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Rusların alanda olması gezim düşüncesince iri ortak artı”

Bölgedeki popülasyon artışına ilişkin kendisine gezim ve ticarette meydana mevrut gelişim, alanda faaliyetlerini sürdüren oteller düşüncesince de iri ehemmiyet taşıyor. Gülnar'ın en iri otellerinden birinin Yönetim Kurulu Başkanlığını tay tay arabası İlhan Ulu, inşaatın getirmiş olduğu hareketliliğin bölgenin gezim potansiyelini artırdığını belirterek şunları söyledi:
“Mersin ilimiz Türkiye'nin en iyi kentlerinden biri. Ama Ortadoğu'daki harp bilvasıta kendisine da olsa alanı aksi etkiliyordu. Yıllardır iç piyasaya ihtimam verici bölgemiz, Akkuyu NGS inşaatından sonradan Rus vatandaşları yardımıyla bundan böyle ecnebi misafirlere de ihtimam vermeye başladı. Bu manada Rusların alanda olmasının gezim düşüncesince iri ortak zait bulunduğunu söyleyebiliriz. Ben inşaatın güneş geçtikçe gezim düşüncesince henüz iri hasılatlar getireceğine inanıyorum. Yabancı misafirlerin istem ve arzuları doğrultusunda yapılacak acemi oluşumlar, belirlenecek acemi stratejiler bölge turizmine sağlanan katkıyı büyütecektir.”

Bölgede turizmin yanı esna öbür sağlam aşırı bu sahanın de büyüdüğünü tamlayan Ulu, “Santral inşaatının başlamasından itibaren Silifke, Taşucu, Yeşilovacık, Büyükeceli, Yanışlı ve Aydıncık derece yerleşme yerlerinde iri ortak popülasyon artışı yaşandı. Bu artışa ilişkin kendisine yapım alanı mücahede kazandı. Yeni konutlar, acemi iş bölgeleri bölgeye kazandırıldı. Bunların indinde gelişen ortak bambaşka kesim de yiyecek-içecek sektörü. Nüfus arttıkça büyüyen bu sektör, bölge halkının istihdamına da katkıda bulunuyor. Ayrıca erişim ve nakliyat sektörleri de evolüsyon kaydetmiş durumda. Önceden mevcut sıfır anahtar isticar şirketleri bundan böyle sahamızda çalışkanlık gösteriyor. Ayrıca konaklama ve umumi gerekseme ürünleri sağlayıcı nice pres de gine bu zamanda faaliyete geçti” dedi.

“Akkuyu NGS herhangi ortak dü ülkeye de yardım sunuyor”

Akkuyu NGS inşaatında fariza kabul etmek az daha bölgeye mevrut Türk ve Rus çalışanlar düşüncesince acemi konaklama tesislerinin de yapıldığını tamlayan Ulu, şu biçimde bitmeme etti:

“Bölgenin geneline baktığımızda hane projelerinin mücahede kazandığını ve bölgedeki tecim kütlesinin arttığını görüyoruz. Santralin inşaatında şu an en dip dönemlerden bir tanesi yaşanıyor ve bu da bu artışın ehemmiyetli noktasını oluşturuyor. İnşaat tamamlandığında bilhassa Silifke ve Taşucu bölgelerinin bu süreçte yaşanmış bulunan nema yardımıyla görülmemiş ortak ticari ve sosyal yaşama kavuşacağını düşünüyorum. Bu evrede çözülmesi müstelzim birtakım mesail da var. Özellikle lağım döşemi ve çarpıcılık enfrastrüktür problemi şu anda alanda iri ortak mesele biçimine mevrut durumda. Bununla baş başa erke kesintileri ve erişim sorunlarının da çözülmesi gerekmekte. Bu problemlerin çözümü düşüncesince yetkililer müstelzim emek harcamaları yapıyor. Ulaşım sorununu halletmek düşüncesince senelerdir inşası bitmeme fail köprü yol ve tünel inşaatlarının ortak an evvela tamamlanarak hizmete açılması icap ettiğini düşünmekteyim. Ayrıca Gülnar-Akkuyu arasındaki yolun genişletilmesi de Gülnar halkı düşüncesince iri ortak kâr sağlayacaktır.”

Ulu, santralin inşasıyla baş başa alanda mütebeddil kültürel bina düşüncesince ise “Bu iri inşaat, Türk ve Rus toplumları ortada ortak güreşçi köprüsü rolü de görüyor. Bu manada buradaki kültürel etkileşimi de unutmamak gerekir. Şu anda dü camia kültürel kendisine da ortak etkileşime girmiş durumda. Akkuyu NGS'nin herhangi ortak dü ülkeye de yardımı olacağını düşünüyorum” yorumunu yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler