USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Ünal: Türkiye şu anda önemli bir yol ayrımında 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 'Türkiye şu anda önemli bir yol ayrımında ve Türkiye hesaplı bağımsızlığını, ekonomide dışa yayımcı bir terminal tutum modeli dediğimiz modelden üretime, ihracata ait bir modeli yaşama geçirecektir ve bun

AK Parti'li Ünal: Türkiye şu anda önemli bir yol ayrımında 
04-12-2021 08:47
AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, "Türkiye şu anda önemli bir yol ayrımında ve Türkiye konuşu bağımsızlığını, ekonomide dışa yayımcı bir terminal iktisat modeli dediğimiz modelden üretime, ihracata alakalı bir modeli yaşama geçirecektir ve bunun süresince tamda deminden bunun zamanı" dedi.

TBMM'de, Kahramanmaraş'ta 3 acemi birleştirme uran bölgesinin kurulmasının onaylanmasının arkası sıra Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir izlence düzenlendi. Programa Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, milletvekilleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile iş müşterilerini katıldı.

'GEZİ OLAYLARINI AZ BİLE ABARTIYORRUZ'

Programda mütekellim AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, terminal iktisat modelinden ihracata ve üretime alakalı konuşu modele mürur fırsatı bulunduğunu söyledi. Gecelik nema faizlerinin 7 bin 500'lere çıkmış bulunduğu zamanlarda Türkiye'ye giren yunak paranın faiz, döviz ve borsada bir müddet beklediğini kaydeden Ünal, şöyleki bitmeme etti:

"Sıcak mülk geliyor, o nedenden terminal iktisat modeli diyorum, bu güven enstrümanların bünyesinde şöyleki bir geziyor aşırı faziletli rakamlarda yarar sağlayıp çıkıp gidiyordu. Türkiye'ye girdiğinde ferah bir rahatlıyordu konuşu olarak, ancak o yunak mülk Türkiye'den çıktığında Türkiye, ilk olsun. Peki Türkiye daim namına yunak paraya alakalı bir konuşu modeli sürdürebilir mi? Şimdi bizlere diyorlar ki 'Siz yolculuk vakalarını aşırı abartıyorsunuz.' Hayır, yolculuk vakalarına az gürbüz abartıyoruz. Gezide hatırlayın, Türkiye dört dörtlük namına bu sonuçsuz döngüyü kırmıştı. Ne olmuştu gezide? Faizler 4.6'ya düşmüştü, pahalılık 6'ya düşmüştü, IMF'ye bulunan borcumuzu ödemiştik, ihracatımız 186 bilyon dolarlara çıkmıştı, 3 adet şişman plan açıklamıştık. Adamlar 'Mesele amut değil?' derken esasta akilane söylüyorlardı. Mesele amut değildi, iş Türkiye'nin konuşu namına faize bağımlı, dolarizasyona bağımlı, ad çekme bağımlı, kısacası konuşu namına dışa yayımcı bir modelden çıkacak arifesine gelmişti Türkiye. Ama ne oldu? 12 bin dolarlara çıkmıştı adam başı sakıt gelirimiz. 2013’ten başlayarak baştan gezi, 17-25 Aralık, oyuntu olayları, 15 Temmuz. Sanki Türkiye'nin başına tek bilinçlilik gelmemiş, Türkiye 2013'ten bugüne derece zat ekosisteminde tek sorunla karşılaşmamış, Irak'ta iç harp yaşanmamış, Suriye'de iç harp yaşanmamış, bazıları gökçe vatana delik dikmemiş, bazıları Türkiye'de vuruş yapmış olup zat kendine vuruş yapmış olup devleti ele geçirmeye kalkışmamış, 4 adet yıldırı örgütüyle Türkiye cenk etmemiş, herhangi bir bilinçlilik güllük gülistanlıkmış, bu esnada da Türkiye bunları hesabına getirmemiş kabilinden bir söylev oluşturuyorlar."

'TÜRKİYE'NİN ŞU ANDA EKONOMİK DARALMADAN KAYNAKLANAN SORUNLARI VAR AMA BU SORUNLARI YİNE BİZ ÇÖZECEĞİZ'

AK Parti'nin 2013'ten sonraları da şişman mesail çözdüğünü korumak için çaba sarfeden Ünal, 2013'te Türkiye'nin yer bütünlüğüne, münteha güvenliğine müteallik dört başı mamur tartışmaları Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatlarıyla gömdüğünü, terörü kaynağında karşılayıp kuruttuklarını, oluşturulmak maksut yıldırı koridorunu parçaladıklarını söyledi. Türkiye'nin dünyada Kovid periyodunu en dobra yönetmen ülkelerden birisi bulunduğunu tamlayan Ünal, "Yahu bizlere ne olmaktadır ki 70 salname sorunları çözen, Türkiye'nin en çetince günlerinde mıhlı ayakta duran, epey saldırıyı göğüsleyen, 4 adet yıldırı örgütünü kaldırılmış fail bir dünya ve bu dünya ihracatını görüyorsunuz, gelişme paylarını görüyorsunuz, istihsal yeteneğini, kapasitesini, potansiyelini görüyorsunuz. Şimdi bu ülkeyi bazıları bu ülkenin potansiyelini, kapasitesini, dava bozma potansiyelini, kapasitesini çabucak düzey üstünden değerlendiriyor. Evet, Türkiye'nin şu anda öteki dört başı mamur dünyada bulunduğu kabilinden konuşu daralmadan kaynaklanan, dolarizasyondan kaynaklanan, düzey dalgalanmalarına meydana gelen sorunları mevcut boydak ne diyorum, bu sorunları ki çözecek, bu mesail bugünün sorunları ve bu sorunları gine kılıç çözeceğiz. Türkiye şu anda önemli bir yol ayrımında ve Türkiye konuşu bağımsızlığını, ekonomide dışa yayımcı bir terminal iktisat modeli dediğimiz modelden üretime, ihracata alakalı bir modeli yaşama geçirecektir ve bunun düşüncesince dört dörtlük zamanı" sanarak konuştu.

'TÜRKİYE'NİN EKONOMİK BAĞIMSIZLIK SAVAŞININ KAHRAMANLARI, SAVAŞÇILARI İŞADAMLARIDIR'

Yakın sürede Türkiye'nin geri hizmet pozitif yanları en çelimli dünya namına belirleme edildiğini, defans sanayisinde dubara değiştirici namına görüldüğünü, Türkiye'nin mübrem namına bir istihsal üssüne dönüşeceğini ve keyif endüstrileri ile biyoteknoloji sahalarında önümüzdeki 5 yıl, defans sanayide göstermiş bulunduğu başarıya benzeşim bir muvaffakiyet göstereceğini anlatım fail Ünal, şöyleki bitmeme etti:

"Türkiye bire bir biçimde TOGG ile bu arada acemi otomotiv piyasasının dört başı mamur dinamiklerini değiştiriyor şu anda. Türkiye'nin pozitif yanları ne? Türkiye'nin en şişman pozitif yanları şu anda düşünün Türkiye sistemini acemi kuruyor ve Türkiye sistemini kurarken neyi kullanıyor? En akıbet teknolojik olanakları kullanarak zat enfrastrüktür kurulumunu gerçekleştiriyor. Bugün Almanya çabucak enformatik altyapısını fark etmek istese emniyetsiz bir bütçe önüne çıkıyor, zira enformatik altyapısını 80'lerde 90'larda kurmuş. Şu anda fark etmek istese aşırı ağır bir sorunla erinç karşıya. Ama Türkiye geçtiğimiz 10 yılda keyif altyapısını, terbiye bilimi bilimi altyapısını, erişim altyapısını, dört başı mamur altyapılarını Türkiye hazırladı. Düşünün Kovid salgını olduğunda Türkiye açıktan terbiye bilimi bilimi EBA sistemine 3 günde geçti. Almanya dört dörtlük 4 ay geçemedi biliyor musunuz açıktan terbiye bilimi bilimi sistemine. Türkiye bundan böyle emektar Türkiye değil ve herhangi bir birinizi kalburüstü kılan da bu cenk kahramanları sizlersiniz. Yani Türkiye'nin konuşu istiklal savaşının kahramanları, savaşçıları sizlersiniz. Biz yer bütünlüğümüzü, münteha güvenliğimizi destek olmak düşüncesince Mehmetçik ile savaşıyoruz boydak konuşu istiklal savaşının kahramanları iş adamlarıdır, girişimcilerimizdir, sanayicilerimizdir, onların ufkudur, onların vizyonudur, onların cesaretidir, onların riziko kabul etme yeteneğidir ve bu açıdan Kahramanmaraş'a gine aşırı şişman bir yazık düşüyor. Biliyorsunuz Kahramanmaraş, Türkiye Büyük Millet Meclisi elan kurulmadan zat bağımsızlığını nail bir şehirdir. O nedenden kılavuz kaptan bir şehirdir Kahramanmaraş. Şimdi konuşu istiklal cenginde da Kahramanmaraş'a aşırı şişman bir yazık düşüyor."

Gecenin böylelikle Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, Mahir Ünal'a bir levha armağan etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler