USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Turan: Eski Türkiye günlerini andıran açıklamalar yarar sağlamaz

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, TÜSİAD'ın açıklamasıyla ilgili, 'Eski Türkiye günlerini andıran açıklamalar hiç kimseye yarar sağlamaz. Kimse Kılıçdaroğlu’nun ipiyle kuyuya inmesin. Göreceksiniz, bu süreci de aşacağız' dedi.

AK Parti'li Turan: Eski Türkiye günlerini andıran açıklamalar yarar sağlamaz
20-12-2021 16:23
AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, TÜSİAD'ın açıklamasıyla ilgili, "Eski Türkiye günlerini andıran açıklamalar hiç kimseye yarar sağlamaz. Kimse Kılıçdaroğlu’nun ipiyle kuyuya inmesin. Göreceksiniz, bu süreci de aşacağız" dedi.

AK Parti'li Turan, TBMM'de matbuat mensuplarıyla ortak araya geldi. Turan, cazibe enerjisi satışından tahsil edilen TRT payının kaldırılması, natürel katıksız taş yağı lambası piyasasında nihai tüketicilerin korunmasına müteveccih adımlar, kalfalık öğrencilerine ecir iyileştirmesi, elektrikli vasıtaların çoğalması kabilinden tensikat içeren teklifin bu hafta yasalaşmasını beklediklerini söyledi. Turan, stokçuluğa erinç caydırıcılığın artırılması, 'Odalar ve Borsalar Kanunu' göre öğrenim edilmesi müstelzim tutarlar düşüncesince 31 Aralık 2023 evveliyatına derece yürütme izlem işlemlerinin durdurulması kabilinden tensikat içeren 9 maddelik teklifin de gine bu hafta umumi kurulda görüşülmesinin planlandığını aktardı. Turan, "Stokçulukta caydırıcılığın artırılması bu şeklinde 50 bin liralık bulunan madun sınırın 100 bin liraya, 500 bin liralık bulunan fevk sınırın ise 2 milyon liraya çıkarılması öngörülüyor" niteleyerek konuştu.

'ZOR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ'

Yaşanan iktisadi hareketliliğe ilgi çekici Bülent Turan, "Zor ortak süreçten geçiyoruz, bunu inkar etmiyoruz. Döviz kurundan kaynaklı, salgından, kuraklıktan, hayattaki mal sıkıntısından kaynaklı, bilfarz araçlardaki yonga krizi kabilinden sorunlardan çevre fiyatlar artıyor. Bununla beraberce üzülerek tabir ediyorum ki oportünizm ve istifçilik yapanlar var. Bakanlığımız, devletimizin ait kurumları mukteza tedbirleri alıyor, denetlemeleri yapıyor. Tabi ki de ekonomideki problemlerin biricik nedeni istifçilik değil fakat bu mevzuyu denetleme ve müeyyideden ilk insanca ve ahlaki ortak husus adına görüyoruz. Bu diyar hepimizin. 84 milyon milletimizin gelişigüzel ortak ferdi, bu iri medeniyetin ortak unsuru. Bu, işini aklık önleyen esnafımıza, tacirlerimize, firmalarımıza da haksızlık" dedi.

'İŞVERENLERİMİZ ÜZERİNDEKİ YÜK KALKMIŞ OLACAK'

AK Parti'li Turan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden 13 maddelik minimum ücrette mevhibe muafiyeti öngören teklifin de umumi astronomi gündemine geleceğini belirtti. Turan, "Teklif ile çalışanların iktisadi durumlarına ulama sağlanması bu şeklinde minimum ücrette mühür vergisi ile dirimlik vergisinin kaldırılması öngörülüyor. Bu dü verginin kalkmasıyla işverenlerimiz üstündeki 450 TL yöresinde ağırlık kalkmış olacak. Bununla beraberce teklifte yenilenebilir erke üretiminin heveslendirme edilmesi düşüncesince bağışıklık sınırı adına öngörülen, meskenlerin bina ve cephesine kurulan gün enerjisi santrallerinin müesses gücünün 10 kilovat olması şartının 20 kilovat adına değiştirilmesi kabilinden ehemmiyetli tensikat de mevcut" dedi.

'ENFLASYONA EZDİRMEMEK İÇİN ADIM ATIYORUZ'

Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden açıklayan minimum ecir ile ilgili, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız, 2022 senesinde minimum ücretin en madun rakamı 4 bin 250 liralık adına uygulanacağı müjdesini vermişti. Asgari ücretlimizi de memurumuzu da işçimizi de emeklimizi de enflasyona erinç ezdirmemek düşüncesince müstelzim adımları atmaya bitmeme ediyoruz. Zor ortak süreçten geçiyoruz fakat bu süreci daim beraberce atlatacağız. Burada nüfuz derece muhalefete de sivil polis polis maşer kuruluşlarına da sorumluluklar düşüyor" değerlendirmesinde bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜSİAD'la meydana getirdiği görüşmenin peşi sıra TÜSİAD kabilinden meydana getirilen açıklamayı hatırlatan Turan, "Kılıçdaroğlu'nun, ibretlik görüşmesinden sonradan sicili aşina TÜSİAD açıklama yapıyor. Dün Türkiye'yi büyükelçilere yakınma fail Kılıçdaroğlu, ahit benzeri ortak mantıkla soluğu TÜSİAD'ın indinde alıyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu arayışları, ağız ağıza siyasa üretememesinin ortak sonucudur" dedi.

'KİMSEYE YARAR SAĞLAMAZ'

İş dünyasının düşünüm ve önerilerinin kalburüstü bulunduğunu vurgulayan Turan, TÜSİAD’ın önerilerine reaksiyon göstererek, "Türkiye, ne yaptığını bilici ortak ülke. ‘Denenmekte bulunan iktisat programları’ kabilinden ifadelerini akıllıca bulmuyoruz. Bu, ihracatta sonuç 12 ayda yakalanan 221 bilyon dolar seviyelerindeki başarılara da haksızlık. Eski Türkiye günlerini andıran açıklamalar hiç kimseye yarar sağlamaz. Kimse Kılıçdaroğlu’nun ipiyle kuyuya inmesin. Göreceksiniz, bu süreci de aşacağız. Paradan dünyalık kazanan, zengini şimdi da varlıklı önleyen ortak sistem, birilerinin işine gelebilir; ama üreten, ihracatını ve istihdamını artı ortak diyar yarınlarımızı şimdi çelimli kılacak" niteleyerek konuştu.

'ASELSAN, AZİZ MİLLETİMİZİN'

Bülent Turan, kimi kesimlerin maksatlı halde ASELSAN üstünden gine köksüz ve idrak ardına düştüklerini söyleyerek, "Yalanın kendileri düşüncesince sahn mottosu bulunduğunun oldukça farkındayız. 'ASELSAN Katarlı oldu' haberi ağız ağıza yalan. ASELSAN, eren milletimizindir. ASELSAN’ın bellik ve kişi haklarını destek olmak bu şeklinde çalışkanlık gösterdiği devletlerde meydana getirdiği uygulamanın çarpıtılmasının kime ne faydası var? Anlaşılan defans sanayide atılmış zamanı adımlar birilerini tasalı ediyor. Türkiye'nin defans sanayinde yerlilik ve millilik oranını yüzdelik 20'lerden yüzdelik 80'lere çıkarması birilerini tasalı ediyor" dedi.

'ASELSAN BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK'

Daha ilk de ASELSAN ile ait iddialar ortaya atıldığını vurgulayan AK Parti'li Turan, "Göz bebeğimiz, defans sanayimizin yıldızlarından ASELSAN, toptan ortak Türk firması olarak, 12 ülkede çalışkanlık gösteren, 73 ülkeye dış satım önleyen ortak şirket. ASELSAN taşınmazlar haricinde meydana getirdiği yatırımlar kapsamında şimdi ilk de ‘ASELSAN Ukraine’, ‘ASELSAN Pakistan’ markalarının tescil başvurularını da gerçekleştirmişti. Bu halde ASELSAN, Pakistan’a yada Ukrayna’ya satılmış mı oldu? ASELSAN da çav ve paylaşımlara müteveccih türel proses başlatıldığını bildirdi. ASELSAN 2003'te 324 milyon TL cirodan 2020 senesinde 16,1 bilyon TL'ye ulaştı. 2021 yılı 9 maaş cirosu da 10,3 bilyon TL oldu. Gururumuz ASELSAN, idrak ardında koşanlara karşın büyümeye bitmeme edecek. Türkiye’nin, markalarımızın büyümesine, yükselmesine dal hasretmek de iktidarıyla muhalefetiyle her insanın görevidir. Başka Türkiye yok" niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler