USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Kurtulmuş: Türkiye toprakları daima barışın, kardeşliğin, esenliğin, selametin adası

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gün süresince Türkiye topraklarının barışın, kardeşliğin, esenliğin ve selametin adası bulunduğunu söyledi.

AK Parti'li Kurtulmuş: Türkiye toprakları daima barışın, kardeşliğin, esenliğin, selametin adası
18-06-2022 02:01
İstanbul

Beykoz Belediyesi ile Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu çeşidinden planlı Polonezköy Kiraz Festivali'nin açılışında mütekellim Kurtulmuş, festivalin, Polonya milletiyle Türk milleti arasındaki dostluğu yükseltmek amacıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Polonezköy'ün, çabucak Türkiye'deki Polonyalılarla ve onların üstünden Polonya'yla Türkiye arasındaki dostluğu yayınlayan sağlam ortak köy olmasının ötesinde anlamlar taşıdığını özetleyen Kurtulmuş, "180 sene ilk Polonya halkının istiklal savaşı maatteessüf başarısızlıkla sonuçlandı. Polonya'nın Rusya, Avusturya ve Prusya ortada paylaştırılması daha sonra ortaya çıkan vakalardan sonradan baş döndürücü sayıda Polonyalı ülkesini vazgeçme eylemek mecburiyetinde kaldı. Onlardan ortak grubu da Türkiye'ye geldi." biçiminde konuştu.

Çaykovski, Türkçe adıyla Çayka Paşa önderliğinde Polonezköy'de önemsiz ortak Polonya camiasının müesses bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, bu durumun Türkiye'nin, Polonyalıların sığındıkları ortak emniyetli liman ve Türkiye-Polonya dostluğunu yayınlayan ortak hedef olmanın ötesinde ortak anlamının bulunduğunu belirtti.

Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"Hep söylüyoruz ya gün süresince bu topraklar, Türkiye toprakları, insanlığın afiyet adasıydı, sulh adasıydı. Nerede kimin başı sıkıştıysa ortak halde gelip aman dilediği arazi burasıydı. Bundan kestirmece 500 sene ilk İspanya'dan kaçan Musevilerin gelip sığındığı arazi bizim topraklarımızdı. Balkanlar'a geldiler, o zamanki Osmanlı'ya sığındılar. Yine bire ortak halde dünyanın ciharıyek tarafında başı sıkışan, ortak halde ağır vaziyette kalanlar, buraya geldi. Hitler Almanyası'ndan kaçan Museviler buraya geldiler. Balkan Savaşları'ndan kaçan Balkan halkları buraya geldiler. Kırım'dan kaçanlar başından buraya geldiler. Kafkaslar'dan gelenler buraya geldiler. Anadolu toprakları, o zamanki Osmanlı toprakları, bugünkü topraklar, Türkiye toprakları, herhangi ortak daim barışın, kardeşliğin, esenliğin, selametin adası oldu."

Hatta inançlı tarihçilerin, Türkiye'nin topraklarının "son afiyet adası, sonuç selamet yurdu" bulunduğunu dediğini özetleyen Kurtulmuş, 180 sene ilkin olanlara benzeri halde bugün Ukrayna'dan maatteessüf barhana eylemek mecburiyetinde artan baş döndürücü sayıda sivilin, Avrupa ülkelerine gittiği kabilinden Türkiye'ye de geldiğini kaydetti.

"Barışın temini düşüncesince topu topu gücümüzü ortaya koymaya mücahede ediyoruz"

Ukraynalılara da koyun açıldığını ve ev sahipliği yapıldığını dile getiren Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Tarihten buyana kimin başı dara düşerse, ki 'Ben iane eli istiyorum.' niteleyerek elini uzatırsa elini tutmuş bulunan ortak milletiz. Böyle ortak milletin evladı olmaktan dolayı, bireyleri olmaktan çevre övünme ediyoruz. Anadolu topraklarının dört başı mamur insanlığın afiyet yurdu bulunduğunu ortak kat şimdi yayınlayan bugünkü vakaları da hakkıyla ibretle izliyoruz. Bu vesileyle dünyanın gözü uğrunda akıntı fail Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle baş başa başlamış bulunan amansız ve adamlık dışı bu saldırıların ortak an ilk sona ermesi, Rusya ve Ukrayna ortada barışın gerçekleştirme edilmesi düşüncesince dört başı mamur gücümüzü ortaya koymaya mücahede ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'nin dip ortak diplomatlık harcama ettiğini tamlayan Kurtulmuş, "Arzu ediyoruz ki inşallah erte Ukrayna'yla Rusya ortada kusursuz manasıyla ortak mütareke ortaya çıksın ve şimdi ortak tomar savaşın acıları sürüp gitmesin. Ama kılıç insancasına kendisine bu savaşı bloke eylemek düşüncesince mücahede harcama ederken birtakımı devletlerin savaşın bitmeme etmesinden de ortak halde feyizlenmek istediğini, bu açıdan da bu savaşın sürmesini istediklerini görüyoruz. umut ve dilek ederiz, ilkin Ukrayna'da yaşanmış bulunan bunalım peyda eylemek şartıyla bu harp ortak an ilk biter, yeryüzünün nice durumunda memleketlerini vazgeçme eylemek mecburiyetinde artan göçmenlerin meselesi çözülür. Bir derinti insanoğlunun yaşadığı, bir çok aşırı ailenin yaşamış olduğu o sızı kırcı hikayeler sonuç bulur ve yeryüzünün herhangi ortak tarafı afiyet ve sulh yurdu durumuna gelir." sanarak konuştu.

"Kültürel ortak aktiflik kendisine herhangi ortak devir önemini koruyacak"

Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak da Türkçe meydana getirdiği konuşmada, yıllardır Polonezköy ile ilişkilendirilen kiraz festivalinin, Polonya-Türkiye dostluğunun simgesi durumuna geldiğini söyledi.

Üç gündüz sürecek festivalde dikkat çeken nice aktiflik ve aktiflik yapılacağını özetleyen Lesniak, programda Polonyalı ahali raks grubunun gösterisi ve Polonyalı sanatçıların konserlerinin de arazi aldığını kaydetti.

Lesniak, şöyleki konuştu:

"Polonezköy, az şimdi 200 senedir Polonya ve Türk kimliklerinin mevzun ortak halde ortak arada yaşamasının sâdır ortak işareti kendisine global ölçekte ortak olay kendisine kaldı. Bu sebeple şenlik bu sene bizim düşüncesince başkaca ehemmiyet içermektedir. Geleneksel Polonezköy Kiraz Festivali, Polonya ile Türkiye arasındaki bağları kuvvetlendiriyor. Bu festival, kültürel ortak aktiflik kendisine herhangi ortak devir önemini koruyacak, dostluğumuzun işareti kendisine seneler süresince bitmeme edecektir. Ukrayna'daki topu topu dostlarıma da esenleme özgülemek istiyorum. Ülkenizde sulh ve hayat olmasını diliyorum. Polonya'nın desteği dair sizi gerçekleştirme ederim."

Festival açılışında katılımcılara kiraz dağıtıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler