USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Kurtulmuş: Kriz emisyon potansiyeli haiz gestalt katı duruşumuzla giderilmiş edild

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, 10 büyükelçinin Osman Kavala ile ilişik açıklamamasına bağlı "Sağlam duruşumuz sebebiyle şişman akse emisyon potansiyeli haiz bu boyut giderilmiş edildi ve Türkiye'nin başarısı kendisine kayıtlara girdi." dedi.

AK Parti'li Kurtulmuş: Kriz emisyon potansiyeli haiz gestalt katı duruşumuzla giderilmiş edild
28-10-2021 14:38
Burdur

Numan Kurtulmuş, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesince planlı 3. Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu'nun açılışında icra ettiği konuşmada, Akif'in önceki çağda karşılaşmış olduğu hastalıkların bugün de yaşanmaya bitmeme ettiğini söyledi.

Milli meseleler dair kuma akım edilmesi icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, yöntem ve evren görüşlerinin ayrımlı olabileceğini fakat Türkiye'nin çelimli geleceği noktasında fikirlerin ortaklaşması icap ettiğini vurguladı.

Kurtulmuş, 10 büyükelçinin Kavala ile dayalı açıklamalarına değinerek, şu şekilde konuştu:

"10 büyükelçinin açıklaması, Türkiye'nin iç işlerine engelleme anlamına taşıyacak bulunan girişimleridir. Aslına bakarsanız iri birlikte akse sürüm potansiyeli haiz girişim. Allah'a aşırı şükür Cumhurbaşkanımızın aşırı kararlı, Türkiye'nin bürokrasinin de aşırı kişilikli durması, siyasetin de aşırı çelimli durması kararı gözümüzün içerisine baka baka 10 sefirikebir ve arkalarındaki başkentleri arka aşama atarak Türkiye'nin enerjisini konfirmasyon etmiş oldular. Bu birlikte siyasal özellik olsun diyerek getirmiyorum gündeminize. Türkiye'nin bu başarısı AK Parti iktidarının da rağmen bulunan her insanın de kuma başarısı olmalıdır. Onun düşüncesince beklerdik ki sefirikebir krizi ortaya çıkmış olduğu devir etraflı siyasal partiler kuma birlikte noktada dursunlar. Bu Türkiye meselesidir, Türkiye'nin birliği, dirliği meselesidir. Konunun mahiyetiyle tek ilgilenmeden söylüyorum. Türkiye'nin rastgele birlikte yerdeki büyükelçisi rastgele birlikte ülkede bitmeme fail birlikte mahkemeyle dayalı birlikte yalan söylese o geceleyin ezanı kapının önüne koyarlar. Diyelim ki bizim Berlin Büyükelçimiz, birlikte Alman mahkemesindeki mevzuyla ilgili, filhakika bizi ilişik sert aşırı duruşma var, kalksın konuşsun bizim arkadaşımızı kapının önüne koyarlar. Şimdi bunlar emektar Türkiye alışkanlıklarına gereğince 'Nasıl olsa kılıç söyledik, geçtik. Türkiye birlikte bilinçlilik diyemez.' zannediyorlardı. Sağlam ve çelimli duruşumuz sayesinde, Cumhurbaşkanımızın kişilikli liderliği yardımıyla Allah'ın izniyle iri birlikte akse sürüm potansiyeli haiz bu gidişat kaldırılmış edildi ve bu Türkiye'nin başarısı kendisine kayıtlara girdi. Gönlüm şurası dilek ederdi, burada etraflı siyasal partiler kuma birlikte noktada dursun."

TBMM'de bildirme edilen tezkere

Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulunda bildirme edilen "Türkiye'nin Irak ve Suriye topraklarına terörle savaş neredeyse son ötesi operasyonlar yapabilmesi düşüncesince Cumhurbaşkanına sunulan yetkinin 2 sene uzatılmasına" müteveccih kâğıt mevzusuna da değindi.

Ülke kendisine Irak ve Suriye'nin yer bütünlüğünü tek devir cezaevi gerisi etmediklerine dikkati çekici Kurtulmuş, orada yuvalanan yıldırı örgütlerinin Türkiye'nin bütününe dokunca verdiğini söyledi. Kurtulmuş, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Yeri vardığında yapılacak operasyonlar dair TBMM'ye birlikte kâğıt geldiği devir bu ilgisiz koşulsuz etraflı aykırılık partiler çeşidinden da bildirme edilip, kuma birlikte değişmeyen kendisine çıkmalıydı. Ama ne eyvah ki bu denli güç türbülanslar yaşadığımız birlikte fasıl bile Türkiye'de, partilerin, siyasetin kuma birlikte noktaya yönelemiyor olması, Akif'in çağında yaşanmış bulunan iktidardaki İttihat Terakkicilerin, İtilafçıların yapmış oldukları yöntem tartışmalarına benziyor."

Osmanlı'nın çöküşünde içerideki siyasal çekişmelerin düşmanın ekmeğine yağ sürdüğünün unutulmaması icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Milli meselelerimizde kuma akım edelim ve Türkiye'nin etraflı dünyaya hakkında zat meselelerinde birleşebildiğini, bütünleşebildiğini gösterebilelim. Ülkemiz geldiğimiz noktada iri ve çelimli Türkiye istikametinde çabucak büyüyor. 2023, 100'üncü yılımızı aşırı elan çelimli birlikte Türkiye kendisine kutlayacağız. Allah'ın izniyle ondan ahir süreçlerde değme bölgede mücadelemizi elan dobra yere getireceğiz. Birlik, geçim içinde baştan çelimli birlikte Türkiye istikametinde değme birimiz üzerimize sakıt mesuliyeti namına getireceğiz. Çünkü nerede bulunuyor olursak olalım, ne yapıyor olursak olalım çoğumuz kuma amaca gideceğiz, oklarımızı kuma amaca atacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler