USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Dağ: CHP, HDP'ye vagon olmuştur

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'nin Irak ve Suriye tezkeresine 'hayır' oyu vermesi ile ilgili, 'Bu CHP- HDP ittifakı değil, CHP'nin HDP'ye iltihakıdır. CHP, HDP'ye vagon olmuştur' dedi.

AK Parti'li Dağ: CHP, HDP'ye vagon olmuştur
01-11-2021 15:24
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'nin Irak ve Suriye tezkeresine 'hayır' oyu vermesi ile ilgili, "Bu CHP- HDP ittifakı değil, CHP'nin HDP'ye iltihakıdır. CHP, HDP'ye vagon olmuştur" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, tümen umumi merkezinde gazetecilerle birlikte araya geldi. Dağ, erk ile muhalefetin gündeminin ayrımlı noktalarda cilve ettiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun politik cinayetler ile ait birlikte kanıt ortaya attığını tamlayan Dağ, "Gerisini getiremedi. Savcılıktan birlikte iki kat namına müzekkere yazılmasına karşın bununla ait tek ifadeyi hesabına getirmedi. Sorulduğunda da Cumhurbaşkanımızın 6 ay ilk dile getirdiği demokratik tepkisini ortaya koydu. Bir umumi başkanın bunları dile getirirken baş döndürücü henüz tetik olması gerekir" dedi.

'MUHALEFET BÜYÜKELÇİLER NAZARINDAN BAKTI'

10 büyükelçinin açıklamalarının arkası sıra yaşanmış bulunan süreci hatırlatan Dağ, "O süreçte de gerçekte ihtilaf devletimizde güzel birlikte imtihan vermedi. Büyükelçilerle ait iç işlerine engelleme noktasında bulunan bu süreci Cumhurbaşkanımız baş döndürücü kupkuru birlikte biçimde davranış koyarken, ihtilaf ne efsus ki büyükelçiler nazarından baktı. Sonradan yaşanmış bulunan olaylar dair birlikte kusur duyduk mu? Duymadık" niteleyerek konuştu.

'CHP KENDİSİ İLE ÇELİŞMİŞTİR'

Salı haset Meclis'te oylanan betik üzerine mütekellim Dağ, şunları söyledi:

"Bugüne derece terörle uğraş kapsamında herhangi birlikte daim Türk Silahlı Kuvvetleri'ne birlikte betik verilir. Bu tezkerede dört başı mamur politik partilerin nerede arazi aldıklarını baş döndürücü kupkuru birlikte biçimde görürüz. Önceki oylamalarda 'evet' diyen CHP, bu oylamada 'hayır' niteleyerek kendisi ile çelişmiştir. Çok belirgin birlikte biçimde kendisini inkar etmiştir. Bu birlikte uyuşma değildir, bu iltihaktır. Bu CHP-HDP ittifakı değil, CHP'nin HDP'ye iltihakıdır. CHP, HDP'ye vagon olmuştur. Bu yarayışlı oyuyla 'askıda CHP' kampanyası başlamıştır. Hayırlı olsun. CHP'yi ki nereye çekerse, CHP oraya gitmeye hazırdır. HDP'nin Türkiye'nin herhangi birlikte meselesinde gayri ulusal birlikte vakfe sergilediğini bizler biliyoruz."

'CHP'LİLER DE BU YENİ CHP'DEN RAHATSIZ'

CHP'ye müteveccih eleştirilerini sürdüren Dağ, şu biçimde bitmeme etti:

"CHP; bu gayri ulusal duruşa destek olmuştur, dirilik suyu vermiştir. Bu olay, Cumhuriyet Halk Partisi geçmişine karaca birlikte karartı şekilde geçecektir ve seneler sonraları bugünler yaşandığında Cumhuriyet Halk Partisi; bu anı, bu kararını açıklamakta zorlanacaktır. CHP, yapılış ilkelerine, özüne, ilkin Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk peyda etmek kıl payı müessis ekibine gönül rahatlığı mükemmel birlikte yabancılaşma içindedir. Kemal Kılıçdaroğlu idaresindeki CHP; iri birlikte değişim, dönüşüm, istihale yaşamaktadır. Eminiz ki; CHP'ye oy verici yurttaşlarımız üstelik bu dünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nden rahatsızdır. FETÖ kıl payı DHKP-C kıl payı eli hunriz yıldırı örgütlerine kelimesiz ve tepkisiz artan CHP, tezkeredeki tutumuyla demin de PKK'yı sevindirmiştir. CHP'nin siyaseti, mükemmel anlamıyla birlikte sömürme siyasetidir."

Kılıçdaroğlu'nun sonuç tezkereye verdikleri 'hayır' oyu düşüncesince "Evet dersek cumhuriyete çıyanlık etmiş oluruz" söylediğini hatırlatan Dağ, "CHP, birlikte esbak ayrımsız muhtevaya cemaat tezkereye 'evet' diyerek, cumhuriyete kişi ifadeleriyle çıyanlık mi etmiştir? Ya da Millet İttifakı'nın resmi öbür ortağı İYİ Parti tezkereye 'evet' niteleyerek cumhuriyete çıyanlık mi etmiştir? Bunların yanıtını bekliyoruz" dedi.

'KRİZLERDEN OLUMLU YÖNDE AYRIŞTIK'

Türkiye'nin 2008-2009'da da krizler yaşandığını tamlayan Dağ, "Türkiye, bu krizlerden herhangi birlikte daim müspet yönde ayrışmasını bildi. Bugün de global konuşu krize karşı, Türkiye maksimum seviyede tedbirlerini almış durumdadır. Türkiye istihsal ve ihracatta daima şekilde dünkü rekorlara imza atmaktadır. Küresel sorunlardan kaynaklı düzey ve pahalılık artışı karşısında namüsait gelirli ve ücretli kesimi ezilmeyecek tedbirlerimizi peyderpey alıyoruz, almaya da bitmeme ediyoruz. Ekonomideki toparlanma eskiden bulunduğu kıl payı gene hükümetimiz aracılığıyla olacaktır. Geçtiğimiz 18 sene boyunca, 'Yaparsa AK Parti Yapar' sloganını defaatle konkre duruma getirdik. Bugün de erte da 'Yaparsa, AK Parti Yapar' diyoruz. Küresel dalgalanmalara karşı, gene inşallah Türkiye'yi yüze çıkaracak bulunan AK Parti olacak, hükümetimiz olacaktır. Dar gelirliyi ve ücretliyi bu üne derece pahalılık karşısında ezdirmemiştir, artık da ezdirmeyecektir" niteleyerek konuştu.

'İŞKUR, CHP'YE ADAY İÇİN YARDIM EDECEKTİR'

Dağ, Kılıçdaroğlu'nun birlikte siteye mülakat verdiğini ve cumhur reisi adayını özgeçmişle belirlediklerini söylediğini anımsatarak, "Türkiye, Sayın Kılıçdaroğlu sebebiyle özgeçmişle cumhur reisi adayını tespit komedisini de yaşamakta ve memleketimiz doya doya buna gülmektedir. CHP, evet olacak; gazetelere iş ilanı vererek, istedikleri kriterleri ast alta sıralayarak cumhur reisi talibi arasın. Eğer talepte bulurlarsa; İŞKUR'un da CHP'ye makul adaylar dair iane edeceğine inanıyorum. İşte CHP'nin gösterimi da ufku da bu kadar. Özgeçmiş ortada sözlü aramayı da CHP hesabına ehemmiyetli birlikte aksiyon şekilde görüyoruz. Geçmişte elden rütbeler arasından seçme özne CHP, en azından az buçuk olsun; sivilleşmiş, özgeçmişler arasından sözlü aramaya başlamıştır" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler