USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Çelik'ten, tezkerede 'hayır' oyu kullanan CHP ve HDP'ye tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Irak ve Suriye tezkeresine CHP grubundan mevrut 'hayır' oyuna ilişkin, 'Türkiye'nin terörle mücadelesini birlikte harp namına niteleyip Türkiye'yle yıldırı örgütlerini denk markajcı birlikte kafa ve bu zihniyetle denk revan birlikte fırka ile CHP

AK Parti'li Çelik'ten, tezkerede 'hayır' oyu kullanan CHP ve HDP'ye tepki
28-10-2021 22:08
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Irak ve Suriye tezkeresine CHP grubundan mevrut 'hayır' oyuna ilişkin, "Türkiye'nin terörle mücadelesini ortak harp şekilde niteleyip Türkiye'yle yıldırı örgütlerini denktaş markajcı ortak kafa ve bu zihniyetle denktaş revan ortak fırka ile CHP bire ortak hizaya gelmiştir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına bağlı matbuat açıklamasında bulundu. AK Parti Genel Merkezi'nde açıklamalarda mevcut Çelik, Denizli'de Furkan Zıbıncı kabilinden maktul Şebnem Şirin vakasıyla ilgili, "Bu canilerin süresince bulundukları kültürel ortam, onları motivasyon fail ayrışık kodlar, öğrenimden çırçıplak maşer çalışmalarına derece nice bölgede çelimli ortak düzentileme gösterilmesi icap ettiğini ortak kere hâlâ gösteriyor" dedi.

'HAYIR OYU VERENLERİN MİLLİ DAYANIKSIZLIĞIYLA KARŞI KARŞIYA KALDIK'

İçişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları ile Milli İstihbarat Teşkilatı'nın terörle uğraş çalışmalarının çelimli biçimde sürdüğüne ayraç fail Çelik, bu hafta Meclis'ten güzeşte Irak ve Suriye tezkeresine bağlı değerlendirmede bulundu. Çelik, "En akıbet Irak ve Suriye'deki askeri varlığımız düşüncesince ortak tezkere ulu Meclis'e getirildi. Burada 'hayır' oyu sağlayan partilerin gerekçelerinin mantıksızlığı, dayanıksızlığı ve maatteessüf ulusal düzenlilik hassasiyetinden yoksunluğuyla dirlik karşıya kaldık. Tezkere, ulusal güvenliğimizi arkalamak düşüncesince azimli olduğumuzu yayınlayan ortak arzu beyanıdır. Eğer bu tezkerelerle beraberce meydana getirilen operasyonlar bahis konusu olmasaydı, zaman Suriye ve Irak sınırlarının yakınında ortak kol yıldırı devletçikleri dediğimiz fiili oluşumlar reşit olacaktı. Bu fiili oluşumlar teşekkül safhasına gelmeye başlamışken TSK, etraflı bu çerçeveye girmiş ve oraları tarumar etmiştir. Dolayısıyla sınırlarımızın yakınında teröre ilgilendiren rastgele ortak oluşuma izin etmeyeceğimizi tek yıldırı devletçiğine cezaevi yummayacağımız en azimli halde gösterilmiştir" ifadelerini kullandı.

'ORTAYA ÇIKAN TABLO CHP'NİN TARİHİ AÇISINDAN DA BİR KIRILMADIR'

Çelik, açıklamasının devamında, tezkereye 'hayır' oyu kullanan CHP grubuna eleştirilerde bulundu. TSK'nın hudut ötesi operasyonlarında PKK ve DEAŞ yıldırı örgütleriyle koyu biçimde uğraş edildiğine ayraç fail Çelik, şözlerini şu biçimde sürdürdü:

"DEAŞ'la Mücadele Koalisyonu süresince karadan DEAŞ'la uğraş fail yegane ülkeyiz ve en baş döndürücü zayiatı vermiş ülkeyiz. Dolayısıyla 'DEAŞ'la uğraş ediyor' sanarak PKK'nın devamı YPG/PYD'ye dayanak verenlerin söylediklerinin esasen ne derece desteklenmemiş bulunduğu da bu tabloda görülmektedir. Ama maatteessüf eskiden 'PYD/YPG, Türkiye'ye niçin saldırsın ki' diyenler, zaman tezkereye 'hayır' oyu vermiştir. Bu ibretlik ortak durumdur. Daha ilkin tezkereye oy verirken 'askerimizi orada savunmasız bırakamayız, o nedenden tezkereye oldu vereceğiz' diyorlardı. Bu yol tezkereye hayır oyu özgülemek benzerinden maatteessüf ortak savrulmayı yaşamışlardır. Halbuki Silahlı Kuvvetler'in orada mevcut olmaya bitmeme etmesi elzemdir. Bir kol yıldırı örgütleri yerine fiili oluşumlar kurulmasına çevrik denklemleri görüyoruz. Burada ortaya koyulan iradeye Türkiye'nin güvenliği açısından her insanın dayanak vermesi gerekirdi. Ama ilginç ortak safiha ortaya çıkmıştır. Türkiye'nin terörle mücadelesini ortak harp şekilde niteleyip Türkiye'yle yıldırı örgütlerini denktaş markajcı ortak kafa ve bu zihniyetle denktaş revan ortak fırka ile CHP bire ortak hizaya gelmiştir. Teröre dayanak verenler PKK'yı yıldırı örgütü saymayanlar, CHP'ye ve süresince bulundukları uyuşma üyelerine ileti göndererek 'tezkereye hayır oyu verin' dedikten sonraları CHP'den 'hayır' oyu geldi. Doğrusunu bildirmek icabında önceki senelerde CHP nice mevzuda anlaşmazlığımız olsa fark Türkiye'nin hudut güvenliği konusunda, ulusal güvenliği dair baş döndürücü efdal duygunluk üretirdi. Meclis'te meydana getirilen konuşmalarda hudut güvenliğimizin sağlanması, ulusal güvenliğimizin korunması, Irak ve Suriye kabilinden mevrut yıldırı tehdidinin giderilmiş edilmesi dair CHP'den arkadaşlarımız, dikkate katılması müstelzim analizler ortaya koyardı. Bu terörle mücadeleye dayanak verirlerdi. Ortaya çıkan safiha CHP'nin zamanı açısından da ortak kırılmadır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler