USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Mavi Vatan tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mavi Vatan ile ilgili, "Türkiye'nin yasal adalet ve menfaatlerinin muğlak ifadelerle siyasal rekabetin parçası biçimine getirilerek sunulması sonuç aşama hata anlaşılmalara sefer açar. Devletimizin kendilerini müdafaa etmek itibarıyla meseleyi hata b?

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Mavi Vatan tepkisi
14-06-2022 21:01

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın reislik etmiş olduğu Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı'nın gündemine bağlı açıklamalarda bulundu. Selde yaşamını kaybedenlere yağmur dileyen Çelik, ”Genç birlikte kardeşimiz de ölüm etti. Ailesine ve dört başı mamur CHP camiasına başsağlığı diliyoruz. Hükümetimiz devletimiz, müstelzim gelişigüzel ayrışık desteği sağlayacaktır. İlgili bakanlarımız sahadadır. Üzücü duyum fevk caba geldi bugünlerde. İtalya'da da birlikte helikopter kazasında dört vatandaşımızı kaybettik" dedi.

Diyarbakır Annelerinin daima gündemlerinde bulunduğunu kail Çelik,” Terörle savaşım operasyonlarının bitmeme etmiş olduğu kaydeden Çelik, Bu Türkiye'nin tek halde ödünleme vermeyeceği en yasal mücadelelerinden birlikte tanesidir. Eğer Türkiye bu mücadeleyi vermeseydi elden sınırının yakınında DEAŞ'ın PKK'nın birlikte ekip yıldırı yapılanmaları ortaya çıkacaktı. Bu evlilik dışı yapılanmaların tek halde muhtemel olamayacağını rastgele birlikte halde sınırımıza yaklaşan alanlarda hakeza yapılanmalara cevaz vermeyeceğimizi, rastgele birlikte yıldırı örgütü sembolünü buraya astırmayacağımızı tekraren anlatım etmiştik" diyerek konuştu.

Terörle mücadelede 7 güneş 24 sayaç esasına gereğince en azimli mücadelenin verildiğini anlatım fail Çelik, ”Burada can sıkıcı ve uyanıklık çeken gözcü şudur; Türkiye terörle mücadeleyle ilgilendiren ne devir dünkü birlikte evreye girse, dünkü birlikte harekât yapacağını bahsetse müttefiklerimiz başta el erki ile yönetilen ülkelerden endişeliyiz diyerek birlikte izah geliyor. Bugüne genişliğinde neyden çevre telaşlı olduklarını anlamış değiliz. Tam bilakis bu operasyonları demokrasinin geleceği için, bağımsız dünyanın geleceği düşüncesince demokratik evren geleceği düşüncesince desteklemeleri gerekir. Biz bunu şu halde okuyoruz; rastgele birlikte iklim Türkiye'nin sınırlarını destek edinmek için, içerisindeki ve dışındaki unsurlara dirlik koyduğu bu kâm karşısında ‘Endişeliyiz' diyorsa kılıç o ülkenin savaşım ettiğimiz yıldırı örgütlerinden birlikte tanesini kendisi düşüncesince birlikte vekalet cenginde birlikte çalgı aleti birlikte taşıt şekilde kullandığını düşünüyoruz. Türkiye kabil çelimli birlikte ülkenin, birlikte Avrupa ülkesinin NATO ülkesinin yapacağı operasyonda endişeliyiz namına ‘arkanızdayız, destekliyoruz' demesi lazımdı” dedi.

Çelik terörle mücadelenin kararlılıkla bitmeme edeceğine birlikte kat şimdi uyanıklık çekerek,” Bu hatası yapanlar Afganistan'da da yaptılar. Herkesin kaybettiği, ayrıksı unsurların kazandığı, bağımsız dünyanın şişman birlikte değer ödediği birlikte safiha ortaya çıktı. Bizim esasta özlük ulusal güvenliğimiz içini hudut güvenliğimiz için, demokrasimiz düşüncesince verdiğimiz bu savaşım birlikte bakıma terörü kullanarak arsıulusal mekanizmaları ve arsıulusal hukuku ihlal kılmak isteyenlere arsıulusal sistemi otalamak isteyenlere dirlik da sunulan mücadeledir. Bu bakımdan TSK, ve içeride Jandarmamız, kıyı güvenliğimiz, polisimiz dört başı mamur kuvvetiyle bu mücadeleyi vermeye bitmeme edecektir” dedi.

Efes tatbikatının enli dirayetli birlikte manevra şekilde dünyanın birlikte aşkın durumunda neva getirdiğine aksan karşılayıcı Çelik,” Bu manevra vesilesi ile Ege Adaları'nın silahlandırılması dair Cumhurbaşkanımızın aşkın çelimli açıklamaları oldu. Yunanistan'ın bu açıklamaları çarpıtan, hukuku ihlal fail yaymaca emek vermesi birlikte kat şimdi faaliyete geçti. Yunanistan bizim komşumuz, komşumuzla özlük meselemizi masada çözecek birikime sahibiz. diyaloğa açığız. Ama Yunanistan'ın daima üçüncü devletleri işin içerisine katması ahbaplık ihlallerini işe karıştırması maatteessüf bu süreci müspet istikamette ilerlemekten engel kılmaktadır" açıklamasında bulundu.

"Adaların silahlandırılmaması hukukun gereğidir"

Adaların silahlandırılması ile ilgilendiren mütekellim Çelik,” Adaların silahlandırılmaması hukukun gereğidir. Lozan Antlaşması'nın ve Paris Antlaşması'nın gereğidir. Bu esasta Lozan Anlaşması ve Paris Anlaşması ile garanti dibine alınmıştır. Paris Anlaşmasında 14 Adanın silahsız statüde olması gerektiği anlatım ediliyor. Yunanistan orantısız halde askeri servet bulundurmaya çalışıyor. Bunun ne açıya geldiğini biliyoruz. İşi kitabına söylemek açısından hakeza birlikte nesne olmadığını söylüyorlardı. Yakın sürede Miçotakis'in dört başı mamur niyetini açığa çıkan birlikte izah oldu” dedi.

Miçotakis'in adaların silahlandırılmasına müteveccih açıklamasına tepki yayınlayan Çelik, “Kafanıza gereğince bunlar modası önceki işler derseniz görünürde arsıulusal mekanizma kalmaz. Yunanistan özü faslı sıfır birlikte ekip propagandalarla dönüştürmeye çalışıyor. Bu mesajların civar ait atlayan Fransa oluyor. Halbuki Lozan'da tek bahir üssü bu adalarda yapılamayacak, askeri tahkimat kaçınan diyerek belirgin anlatım var. Dünyada özlük bahir milinin dü sarp genişliğinde iklim sahası istem fail ayrıksı birlikte iklim yok. Bütün bunlar ortadayken yakalayıp bunları silahlandırmaya sürdürmek bu anlaşmaları ihlal etmektir. Türkiye o devir ahbaplık çerçevesinde bunların buyruk meselesini münakaşaya açarım diyor. Bunun ardı sıra mevrut cevap; birlikte ekip tekaüt askeri konuşturuyorlar. Buna Türkiye'nin saldırganlığı benzerinden hüviyet koymaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını çarpıtarak, bizim yaptığımız açıklamaları çarpıtarak birlikte harp vaziyeti kabil sunmaya çalışıyorlar. Burada hukuku ihlal fail yan Yunanistan tarafıdır. Gelin bu meseleyi masada çözelim, diplomatik yollarla çözelim diyen biziz. Siz masada çözümü erteleyerek sahada hukuksuzluk dair filli gidiş oluşturarak türkiye de sahada sahadaki kupkuru varlığını belirgin bariz ortaya koyacaktır” diyerek konuştu.

Türkiye'nin Mavi Vatan dair hassasiyetinin hukuka birebir bulunduğunu anlatım fail Çelik, “Burada gerçek dava Türkiye'nin Mavi Vatan mevzusundaki tanımının hukuka birebir olmasıdır. Yunanistan ise bu tutumumuzu özlük maksimalist yaklaşımları düşüncesince birlikte yıldırma şekilde görmesidir. Meşru Kıbrıs Barış Harekatı'nı fark birlikte tehdit, Helenizm'in çekmiş olduğu birlikte biberli şekilde sundu Amerikan Kongresinde Miçotakis. Bunların bütünü Avrupa'daki baş döndürücü sahih yaklaşımında gördüğümüz birlikte üsluptur” dedi.

"Hiçbir siyasal partinin bu bir vaziyete düşmesini istemeyiz"

CHP'nin Mavi Vatan mevzusundaki açıklamasına da yer veren Çelik,” Burada Türkiye içerisindeki herkes siyasilerin izah yaparken aşkın alıngan olması lazım. Şimdiye genişliğinde gökçe yurt tanımına CHP yetkilisinden maksimalist açıklaması gelmişti. Biz de bunun türel bulunduğunu söyledik. Bu şahsın açıklaması şimdi sonra değişmedi. Türkiye'nin yasal adalet ve menfaatlerinin muğlak ifadelerle siyasal rekabetin parçası biçimine getirilerek sunulması akıbet adım kusur anlaşılmalara tarz açar. Devletimizin menfaatlerini sıyanet etmek itibarıyla meseleyi kusur bölgelere götürür. Hiçbir siyasal partinin bu bir vaziyete düşmesini istemeyiz. Rakibimiz olsa fark bu mevzularda akla yatkın yerde durmasını dilek ederiz" ifadelerini kullandı.

"Cumhur İttifakı açısından bu husus kupkuru ışıklı birlikte konudur"

Millet İttifakı'nın cumhur reisi talibi tartışmalarına müteveccih mütekellim Çelik, ”Üzücü birlikte halde Türkiye'de tek halde demokrasimize kâr sağlamayacak birlikte ekip görüş tartışmaları ve budunsal hüviyet tartışmalarına tanık oluyoruz. Bahçeli, Cumhurbaşkanı adayımızı söylemişti. AK Parti hesabına bunun hakeza bulunduğunu tekraren anlatım ettim. Bunlara karşın yeniden gene adayınız ki diyerek soruyorlar. Cumhur İttifakı açısından bu husus kupkuru ışıklı birlikte konudur. Karşımızdaki anlaşma açısından bu husus az şimdi dört başı mamur tartışmaların merkezinde toprak meydan birlikte konu. Bunun ne formüle edileceği dair gelişigüzel güruh sonrası birlikte ağız dalaşı çıkıyor. Kılıçdaroğlu'nun partisinden mevrut izahat helalleşme ve hesaplaşma sarkacında gidip geliyor. Demokrasiye aksan yapacaksınız, bunun üzerinde dolgunca çokça dizge kuracaksınız, ağız dalaşı o ittifakın içerisinden doğacak Kılıçdaroğlu'nun kimliği ile ilgili, fideist ile ilgilendiren ağız dalaşı akıbet adım ayıptır. Türkiye'de rastgele birlikte makama yavuklu edinmek talip birisinin etnik, mezhebi ya da ayrıksı birlikte hüviyet unsurunun ağız dalaşı konusu yapılması demokratik kültürü zehirleyen, insanoğlu haklarına karşıt birlikte durumdur. Türkiye'de mezhebi hüviyet Türkiye'de ikinci dershane yurttaş yoktur. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı bulunan el âlem birlikte numara dershane vatandaştır. Sayın Cumhurbaşkanımız kupkuru birlikte halde anlatım ettiler. Herhangi birlikte kimsenin mezhebi veya budunsal kimliği üstünden ötekileştirilmesine cevaz etmeyiz” diyerek konuştu.

"Radikal kimlikçilik dayatmaları demokrasimizi zehirler"

Bahçeli'nin konuşmasını alıntılayan Çelik, "Bahçeli konuşmasında bu tartışmayı dışladıklarını kaydetti. Bu ifadeler Cumhur İttifakı'nın eş görüşüdür. Burada kupkuru birlikte halde rastgele birlikte makama yavuklu olacak vatandaşımızın budunsal kökeni ya da mezhebinin tartışılmasını doğduğu toprak itibarıyla aidiyetinin tartışılmasını gelişigüzel bakımdan reddederiz. İnsan haklarına karşıt buluyoruz siyasal görüşümüz çeşidinden bu tartışmayı gündeme getirenleri kınıyoruz ve topyekun reddediyoruz. Buna benzeri unsurlar üstünden etiketlenmesi bahis konusu olamaz. Radikal kimlikçilik dayatmaları demokrasimizi zehirler. Bu mevzuda aklıselim olunmasında birebir birlikte anahtar kullanılmasında üstünlük vardır. Siyaseti rakiplik sahası olmaktan boşaltmak şahısların budunsal kökeni üstünden hasımlık sahasına evirmek bu ülkeye şer yapmaktır. Hepimizin isimleri değişik kabil soyadımız Türkiye Cumhuriyeti'dir.

"Türkiye açısından tek halde ikrar görmez"

AB Parlamentosunun gösterilen tutanağına müteveccih mütekellim Çelik, "AB parlamentosunun birlikte tutanağı yayınlandı. Demokrasi insanoğlu hakları kabil mevzular Türkiye ile el birliği değil ağır güreşi etme halde ele alınmış. Bu vaziyetleri halde sığ ve vizyonsuz birlikte gürültü aracına yöneltmek demokrasiye ve insanoğlu haklarına dokunca vermektedir. Fasıllar tartışılan konulardaki eksikliklerin tamamlanması düşüncesince var. Demokrasi ve ahbaplık meselesinin birlikte ağır güreşi şekilde değerlendirilmesi tek koşul altında ikrar edilemez. Bir dü adet Yunan ve Rum ikilisinin görüşlerinin dört başı mamur birlikte Avrupa Parlamentosu'nun görüşü kabil sunulması da Türkiye açısından tek halde ikrar görmez. İnsan haklarına ilişkin, Doğu Akdeniz'e ilişkin, Kıbrıs meselesine bağlı yapılanların gelişigüzel birisi Rum tezlerini, Yunan tezlerini almışlar kes kopyala yapıştır diyerek yazanak biçimine getirmişler. Böylesine dengesiz, adaletsiz, tarafgir birlikte yaklaşım bahis konusu olamaz. AB parlamentosunun evveliyatına de yakışmaz. O devir yapılacak nesne bellidir. Demokrasi ve insanoğlu hakları dair Türkiye ile el birliği içre edinmek muhtemelen kılıç çizgide mevcut edinmek arzunuz mevcut ise varsa diyaloğu canlandırır ara sınav serbestisini getirir, terörle savaşım iş birliğini prensipli birlikte halde Türkiye ile kurarsınız. Bunların on paralık birisini yapmadan bu mevzuda bahsetmek ağır birlikte yaklaşım şekilde gündeme gelmiyor” diyerek konuştu.

"Türkiye' nin dört başı mamur iklim vatandaşları düşüncesince emniyetli iklim bulunduğunu açıklamak istiyoruz"

İsrail Dışişleri Bakanı'nın açıklamalarını değerlendiren Çelik, “Bunlar ayrıksı ülkelerle özlük ülkelerinin görünürde yansımalar şekilde kararlar alınabiliyor olabilir. Türkiye emniyetli birlikte ülkedir. Türkiye hem misafirlerini hem vatandaşını koruyabilecek devletlerin başlangıcında gelmektedir Türkiye'nin emniyetli iklim bulunduğunu burayı en beğenilir gezim destinasyonu şekilde tanımlayan İsrail vatandaşları bilir. Onların açıklaması ne nedenle yapılmakta idi bilmemem. Bu açıklamayı Türkiye'yi itimatsız birlikte iklim kabil yayınlayan açıklamaların kusur olduğunu, Türkiye' nin dört başı mamur iklim vatandaşları düşüncesince emniyetli iklim bulunduğunu açıklamak istiyoruz” diyerek konuştu.
Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu'nun siyasal tümen üyeliğini düşürmesine müteveccih mütekellim Çelik, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalına ilişkin, "Yargıtay birlikte değişmeyen vermiş ahbaplık işleyecektir. Siyasi şekilde söylenmiş sözün birlikte geçerliliği bulunmaz türel proses işleyecektir” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ihraç istemiyle disipline irsal edilmesine ise ”Bu CHP'nin iç meseledir. Ona dolanmak istemem. O benim değerlendireceğim birlikte husus değil . Şu bölümü bizi ilgilendirir maatteessüf bu şehremaneti reisi tek siyasal partiye yakıştıramayacağımız, demokrasiye, Türkiye'nin değerlerine inanmış, maşeri dokuya kani tek siyasal partiye yakıştıramayacağımız birlikte üsluplarla gündeme geliyor. Nefret dilini aşkın havadan kullanabilen, cinsiyetçi dili aşkın şen kullanabilen, bunlarla övünen birisi. Avrupa'daki tiksinme siyaseti üslubunu kullanıcıların fotokopisi kabil birlikte anahtar kullanıyor. Belki de Türkiye'de akıbet zamanlarda hakeza birlikte üslupla ortaya çıkan aşkın az politikacı görünmüştür. Bu tiksinme dilini cinsiyetçi dili sahip çıkan bu halde gündeme mevrut birlikte politikacı el erki ve asliye demokratik değerlere mümin tek siyasal organizasyonun sahiplenmeyeceği birisi” dedi.

Yunanistan'ın masada çözümden kaçtığını kaydeden Çelik, "Yunan Burada uyanıklık çekecek gözcü Yunan ordusu hakeza alay kabil tiplerin elindeyse feci birlikte durumdur. Biz Yunanistan'a gelişigüzel devir şurası söylüyoruz komşuyuz aramızda Ege Denizi mevcut sorumlarımızı bu arada çözmeliyiz. Miçotakis kabil düet ajandaya cemaat olmamalıyız. Cumhurbaşkanımıza sorumlarımızı bu arada halledelim dedi. Kalleşçe birlikte eda ki, Türkiye'ye dirlik ne genişliğinde biçimsiz kuvve beslediğini, etüt değil biçimsiz niyetle yaklaştığını yayınlayan birlikte nesne yaptı. Türkiye şişman birlikte etüt diplomatlık devletidir. Yunanistan ile sorunları masada çözecek birikime haizdir Türk diplomasisi buna haizdir Yunanistan masadan kaçıyor. Konuyu tecil kılmak düşüncesince masaya oturuyor. Biz birlikte tün ansız gelebiliriz cümlesini yıldırı örgütlerine dirlik kullanıyoruz. Müttefikimize dirlik kullanmıyoruz, müttefikimiz sıfır devletlere dirlik da kullanmıyoruz” diyerek konuştu.

Engin Özkoç'un açıklamalarına müteveccih mütekellim Çelik, ”Bu ifadeler Türkçeleştirilirken güya Türk namına Türkiye kullanılsın kabil birlikte yaklaşım sergileniyor. Kullanılan kelimelerin karşılığı Türkiye ise 'Türkiye' şekilde kullanılacak. Türk ise 'Türk' şekilde kullanılacak. Sanki Cumhurbaşkanımız Türk kelimesine dirlik kabil içtimai medyada birlikte ağız dalaşı yürüyor. Kullanılan kelimelerin karşılığına gereğince tasarruf olacaktır. Cumhurbaşkanımı bu mevzuda eleştirilecek akıbet kişidir” dedi.

"Bunlar el erki açısından topyekun reddedilecek birlikte meseledir“

DBP'li vekilin polise sumsuk atmasını kaba laflarla eleştiren Çelik, ”Terör örgütünün savunulduğu ve propagandasının yapıldığı toplantıları bazıları demokratik güruh kabil sunuyor. Halbuki demokrasinin al çizgisi terörle mücadeledir. Birisi teröre dirlik kupkuru birlikte davranış göstermiyorsa onun el erki ile ilgilendiren ,ikinci cümlesini dinlemeye lazım yoktur. O milletvekilinin dokunulmazlığı meclise vardığında AK Parti kaldırılması anlamında oy kullanacaktır. Bunlar el erki açısından topyekun reddedilecek birlikte meseledir“ dedi.

Hülya Keklik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler