USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: TBMM Başkanı Şentop'un açıklaması, akıbet derece yerinde

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in PKK'lı terörist ile rahat fotoğraflarının ortaya çıkması için meydana getirdiği 'dokunulmazlıklar kaldırılmalı' açıklaması hakkında, 'Meclis Başkanımızın me

AK Parti Sözcüsü Çelik: TBMM Başkanı Şentop'un açıklaması, akıbet derece yerinde
10-01-2022 21:28
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in PKK'lı terörist ile fariğ fotoğraflarının ortaya çıkması üstünde icra ettiği 'dokunulmazlıklar kaldırılmalı' açıklaması hakkında, "Meclis Başkanımızın icra ettiği açıklama, etkili Meclis'in faziletli onurunun korunması, demokratik değin arasında etkili Meclis'in saygınlığının korunması itibarıyla sonuç derece yerinde ortak açıklamadır" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında tümen umumi merkezinde meydana gelen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bitmeme ederken açıklamalarda bulundu. Çelik, İnsan Hakları Başkanlığı, AR-GE ve Eğitim Başkanlığı ile Dış İlişkiler Başkanlığı'nın sunumlarının değerlendirildiğini belirterek, TBMM'de meydana getirilen çalışmaların da bugünkü MYK'da şümullü ortak biçimde ele alındığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğa'nın toplantının açılışında açık ortak istimara yaptığını kaydeden Çelik, "Hem iç politikadaki mevzuları değerlendirdi bununla beraber aut politikaya bağlı MYK'da paylaşımlarda bulundu. Yoğun ortak diplomatlık trafiği ortamında kendisi. Son şekilde arkadaş ve ahi Kazakistan'ın birliğinin, bütünlüğünün hızlıca; Kazakistan'ın bu vakaları atlatabilmesi düşüncesince Türk Devletleri Teşkilatı'nın ortak üyesi olarak, bununla beraber Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı şekilde desteğini sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

'YALAN HABERDEN KORUNMAK KOVİT'TEN KORUNMAK KADAR ZOR'

AK Parti Sözcüsü Çelik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, "Eskiden habere erişmek zordu, demin asılsız çav bombardımanı arasında doğruyu bilmek değişik zorlaşıyor. Burada hakkıyla işini dobra karşılayıcı asıl gazetecilerin demokrasiye rastgele ortak devir bulunan katkılarının yanı sıra, insanlığın ortak kol yalanlardan korunması itibarıyla da sonuç derece değişik de kalan işler ortaya koyduğunu görüyoruz. Artık şahısların bu asılsız haberlerden korunması; Kovit'ten, radyasyondan, savaşlardan korunması kadar, ortak derinti felaketlerden korunması derece kıymetli. Onun da değişik zorlaştığı ortak dünyada asıl gazetecilerin fiyat biçilmez ortak ayar ortaya koyduğunu biliyoruz" diyerek konuştu.

'ANTİDEMOKRATİK SİYASETE BİR GIDA VE ENERJİ SAĞLIYOR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılmış bulunduğu göstergeç programında AK Parti ve hükümetlerine alın gerçekle alakası sıfır ifadeler kullandığını tamlayan Çelik, "Sürekli şekilde siyasete kutuplaşmadan, siyasette kutuplaşmanın artmasından, huzursuzluğun yükselmesinden bahsediliyor. Bundan en aşırı bahsedenler de ihtilaf partisi temsilcileri oluyorlar. Fakat siyasette elbette ki rakiplik olacaktır, demokratik diyetlerde elbette ki değişik görüşler olur. Hiçbir farklılığın bulunmadığı görüşler diktatörlüklerde olur. Fakat burada apayrı ortak bilinçlilik var, bu politikacı rekabeti ortak politikacı husumete tahvil geçirmek ortak cins müşterilerini amaç gösteren, muhtelif okul gruplarını amaç yayınlayan ortak bir duruma getirmek, esasen antidemokratik eğilimleri besliyor. Antidemokratik siyasete ortak besin ve erke sağlıyor" diyerek konuştu.

Kendilerinin CHP'ye müteveccih laflarına alın alınganlık gösterildiğini tamlayan Çelik, "Bu 'Yassıada zihniyeti' dediğimiz şeyi ortaya koyduğumuzda şişman ortak alınganlık gösteriyorlar. CHP'deki arkadaşlarımızın düşünmesi müstelzim bilinçlilik şu; neden bu derece devir geçmiş olmasına rağmen, bu derece şişman tecrübeler edinmesine rağmen, bu derece ayar ödenmesine karşın şahısların dini değerlerine atılım sizden geliyor. Demokratik düzenin meşruiyetine çevrik saldırının adresi şekilde rastgele ortak devir siz öne çıkıyorsunuz. En sonuç Grup Başkan Vekiliniz çıktı, evlatların kült eğitimi almasına aracısız saldırıda mevcut ortak yaklaşım ortaya koydu. Dünyanın rastgele ortak yanındaki ortak uygulamanın, terbiyevi şekilde da akıllıca ortak uygulamanın bu biçimde amaç alınması, bile de bunun ortak Orta Çağ zihniyeti kabilinden ortak istihkar ile baş başa zikredilmesi bu bahsettiğimiz anlayış kodlarının ne derece kere giderse gitsin, ne derece demokratik sosa bulanırsa bulansın başaramadığını görüyoruz" dedi.

'YASSIADA'YA MEMLEKETİ GÖTÜREN SÜRECİN DİLİYLE KONUŞUYORLAR'

Çelik, CHP'nin daim şekilde topluluğun demokratik kazanımlarına saldırdığını söyleyerek, "Bu kazanımları ortak gündüz anlaşılıyor ki ellerine okazyon geçerse, ast fevk geçirmek düşüncesince pusuda bekleyen, ortak biçimde fak kuran sert aşırı sayıda insan var. Zaten bakın ortak politikacı ağız dalaşı bulunduğu zaman, siyasetin tansiyonu az buçuk yükseldiği zaman, önceki bitirdikleri iş sadece Yassıada'ya memleketi götürücü sürecin diliyle konuşmaktır. Bu dili o derece rahat, o derece havadan ortak biçimde kullanabiliyorlar ki hakkıyla bu derece üstünden gün geçmiş olmasına karşın birilerinin maatteessüf akılla, akıllıca ortak biçimde düşünceyle yöntem yapmadığını, hala hınç ve hesaplaşmayla yöntem yaptığını görüyoruz. Bu sözlerin nereye gittiğini görünce, sonuna sadece bir, 'tabii ki sandıkta hesaplaşacağız' diyerek ortak manzume koyma ihtiyacına uyanıyorsunuz. Bunu oraya koyuyorlar. Ama bahsettiğiniz bilinçlilik sandığın üslubu değil, bahsettiğiniz bilinçlilik sandığa revan ortak yolu tanım fail ortak anahtar değil. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız kutuplaşmanın bahsettikleri devir en aşırı milletin değerleriyle ve milletin kazanımlarıyla ortaya çıkan bu strüktürel sorunları, bu bayılmak bitkinleşmek bilmeyen bu hınç siyasetini dobra ortak biçimde değerlendirmeleri gerekiyor. Demokratik siyasetten hacısı hocası kazanır, akıllıca ortak dilden hacısı hocası kazanır. Ama bunu gerçekleştirmek namına apayrı muhtelif davrandıkları devir kılıç de mecburen yanıt hasretmek yerinde kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

'KÖTÜ BİR SİYASET ALIŞKANLIĞININ ÜRÜNÜ'

Kazakistan'daki hali iyice strateji ettiklerini vurgulayan Çelik, "Günübirlik, saatlik, enstantane fotoğraf ortak takip. Ortaya çıkan tablo, tamamımız düşüncesince aşırı can sıkıcı olmuştur. Ortaya çıkan tabloyu DOĞRU ortak biçimde strateji ediyoruz. Arzumuz, dileğimiz Kazak halkının istediği biçimde Kazakistan'ın barışını, istikrarını, birlik, bütünlüğünü, arazi bütünlüğünü koruyacak biçimde bu sıkkın günlerin geride bırakılmasıdır. Şu nettir, Türkiye rastgele ortak devir arkadaş ve ahi Kazakistan'ın indinde olacaktır. Şartlar ne olursa olsun. Şimdi bu ortak kol esmer yaymaca merkezleri hakeza ortak görüngü olduğunda da sadece meseleyi Cumhurbaşkanımız üstünde kıraat etmek düşüncesince şişman ortak çaba içine giriyorlar. Bir garplı çav ajansı, bunu Türk Devletleri Teşkilatı'nın çöküşü şekilde nitelendirdi. Daha sonradan da bazıları çıktı, 'Erdoğan Kazakistan'da kaybetti' benzerinden özlük ters basar açılarıyla, ıvır zıvır akıllarıyla ortak yaklaşım içine giriyorlar. Kazakistan'da yitirmek veya kaybetmemek kabilinden Türkiye'nin ortak yaklaşımı yok. Türkiye, Kazak halkının kazanımını özlük kazanımı şekilde görür. Cumhurbaşkanımız da Kazakistan'ın birliğini, bütünlüğünü, hayat arasında olmasını, geleceğe emniyetli ve kazançlı büyümesi ile sosyal huzuruyla bakmasını gene özlük kazanımı şekilde görür. Böyle rastgele ortak görüngü ortaya çıktığında, 'Türkiye kaybetti, Türkiye kazandı. Erdoğan kaybetti, Erdoğan kazandı' benzerinden ortak şeyi hem Orta Doğu'da gördüğümüz, hem bu alanlarda gördüğümüz bitik ortak yöntem alışkanlığının ürünüdür. Bunların bir fazla fazla da provakatif yaklaşımlardır. Her devir özellikle arkadaş ve ahi devletler peyda geçirmek az daha komşularımız engelleme her insanın güvende olmasının özlük güvenliğimizi artıracağını söyledik" diyerek konuştu.

'SAYIN MACRON BİZİ MEDENİ BULSUN DİYE MENFAATLERİMİZDEN VAZ MI GEÇELİM?'

AK Parti Sözcüsü Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Türkiye'yi suçlayan laflarına ilişkin, "Türkiye'nin politikacı İslam'ı yaymakta bulunduğu için bahsediyor. Neye mucibince söylüyor bunu? Türkiye, Doğu Akdeniz'deki doğruluk ve çıkarlarını koruduğu devir Türkiye'ye isnat alaşağı geçirmek düşüncesince söylüyor. Sayın Macron bizi kentlileşmiş bulsun diye, Doğu Akdeniz'deki doğruluk ve menfaatlerimizden konma mı geçelim? Sayın Macron'un anladığı yegâne bilinçlilik var, Yunanistan'ın Rum kesimine dayanak veriyorsanız kentlileşmiş oluyorsunuz. Türkiye özlük doğruluk ve çıkarlarını korur ve Rum kesimi ile Yunanistan'a alın çıkarsa kentlileşmiş olmuyor. Bu uygarlık anlayışını ast alta yazarak Sayın Macron'a bağış ediyoruz. Bunu istediği kabilinden kullanabilir. Bunun dünyada nazar boncuğu alıcısının olmadığını biliyoruz" dedi.

'SON DERECE YERİNDE BİR AÇIKLAMA'

Ömer Çelik, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in ortak PKK'lı ile fariğ fotoğraflarının teröristin cep telefonundan çıkmasına bağlı TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un, "Anayasal sisteme alın taksirat bakımından, ağırbaşlı taksirat içeren dosyalarla ait dokunulmazlığın kaldırılması ve yargılamanın önünün açılması gerektiği kanaatindeyim" sözlerinin sorulması üzerine, şu açıklamayı yaptı:

"Sayın Şentop, etkili Meclis'in başkanı olarak, mebus sıfatı haiz birisinin ortak PKK'lı teröristle fotoğraflarının ortaya çıkmasından sonradan Sayın Şentop etkili Meclis'in hukukunu korumak, etkili Meclis'in asaletini, onurunu arkalamak düşüncesince lazım açıklamayı yapmıştır. Bir Meclis Başkanı şekilde bu Gazi Meclis'in hakeza biçimsiz görüntüyle taraf yana gelmemesi düşüncesince lazım istek ortaya koymuştur. Sayın Meclis Başkanımızı buradan kutlama ediyoruz. Dünyanın nazar boncuğu demokrasisi özlük komut haklarına hürmet duyan nazar boncuğu milleti ve devleti, egemenliğini duman geçirmek talip demokrasiyi duman geçirmek isteyen, ahbaplık devletini duman geçirmek talip yıldırı karşısında rastgele ortak ödünleme veremez. Tavizsiz kalkışmak durumundadır. Meclis Başkanımız, etkili Meclis'in hakeza ortak lekeyi katiyen benimseme etmeyeceğini, anlatım etti. Yüce Meclis'in üstünde sakıt vazifeyi namına getireceğini anlatım etti. Yüce Meclis'in ortak üyesi sıfatıyla, terörle kirletmeye çalışanlara boğaz verilmeyeceği, hukukun, Meclis'in üstünde düşeni yapacağını anlatım ediyor. Meclis Başkanımızın icra ettiği açıklama etkili Meclis'in faziletli onurunun korunması demokratik değin arasında etkili Meclis'in saygınlığının korunması itibarıyla sonuç derece yerinde ortak açıklamadır."

'BUNA KİMSENİN İHTİYACI YOK'

CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a müteveccih sözlerinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açmış bulunduğu manevi ödence ondan sonra Özkoç'un, "Gözümü korkutamazsın, yolumdan döndüremezsin. Canım da malım da param da bu vatana feda olsun" laflarıyla ait yöneltilen soruya Çelik, "Buna kimsenin gereksinimi yok. Onlar namına kalsın" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin Yassıada diliyle konuştuğunu esasen fail Çelik, "Siyaseten akan açıkları var. Giderek bunun altında kalıyorlar. Bu akan açığı ortak katabolizma siyasetiyle, kargaşa siyasetiyle, Yassıada siyasetiyle kapatmaları belkili değil" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler