USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: Bunun adı siyasette iki yüzlülüktür

Adana'nın Kozan ilçesinde partisinin kuruluş toplantısına eklenmiş olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin tezkereye 'Hayır' oyu verdikten sonraları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kandil denen yuvayı yerle düz etmezsem Kıl

AK Parti Sözcüsü Çelik: Bunun adı siyasette iki yüzlülüktür
08-11-2021 08:22
Adana'nın Kozan ilçesinde partisinin düzenleme toplantısına eklenmiş bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin tezkereye 'Hayır' oyu verdikten sonradan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kandil denen yuvayı yerle eşit etmezsem Kılıçdaroğlu demesinler" açıklamasının siyasette iki yüzlülük bulunduğunu söyledi.   

Kozan ilçesindeki zamanı Hurmalı Konak'ta partisinin düzenleme toplasına eklenmiş bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme bağlı açıklamalarda bulundu. CHP'nin hudut ötesi tezkeresine 'Hayır' oyu kullanmasını eleştiren Çelik, esbak senelerde CHP ile katı aşırı anlaşmazlıklar yaşamalarına karşın ülkenin güvenliği düşüncesince mecburi bulunan tezkerelere yararlı oyu vermediğini hatırlattı. İlk deniz müşterek CHP yönetiminin, ülkenin güvenliği düşüncesince ehemmiyetli bulunan kâğıt düşüncesince 'Hayır' oyu kullandığını aktaran Çelik, şu halde konuştu:

"Bu tezkereler olmasaydı ne olacaktı, Türkiye'nin Suriye sınırında müşterek yıldırı devletçiği kurulacaktı. PKK'nın Suriye kolu bulunan YPG/PYD yıldırı örgütü ve DEAŞ yıldırı örgütü sınırımıza dayanmıştı ve orada fiili müşterek dümen ihdas yapmak üzereydi. Cumhurbaşkanımızın becerikli liderliğiyle Başkomutan namına Türk Silahlı Kuvvetlerine komut vermesiyle Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı harekatlarıyla Türk ordusu o yerlere girdi ve o yıldırı devletçiği ihdas yapmak isteyenlerin etraflı hesaplarını ast yukarı etti. O fiili oluşumları darmadağınık etti. Sınırımızdan hem PKK/YPG yıldırı örgütünü, bununla birlikte DEAŞ yıldırı örgütünü söktü attı. TSK'ya bu yetkiyi sağlayan bu teröre huzur uğraş iradesini yayınlayan nesne aha bu tezkerelerdir. Tezkerelere 'Hayır' dediğiniz devir sınırımızda yıldırı devletçiği ihdas yapmak isteyenlere müşterek yemlik vermiş oluyorsunuz. Onların sömürme edeceği müşterek döşeme oluşturmuş oluyorsunuz. Yüce Meclis müşterek kat henüz zamanı sorumluluğunu hesabına getirerek anlam bakımından CHP'nin 'Hayır' demesine karşın tezkereye 'Evet' demiştir. Kandil'in en aşırı envestisman meydana getirdiği yere, fiili müşterek devletçik dikmek az daha envestisman meydana getirdiği yere çevrilmiş TSK'ye verilecek yetkiye 'Hayır' diyorsunuz, ondan sonradan da 'Kandil'i darmadağınık edeceğiz.' diyorsunuz. Bu çelişkinin iki nedeni olabilir, bir tanesi genellikle bitirdikleri derece bilinçsiz müşterek halde değişmeyen aldılar. Bunun ne kavrama geldiğini iş işten geçtikten sonradan anladılar, tezkereye 'Hayır' demenin utancını Türk siyasal geçmişine esbak bu cürmü durdurmak düşüncesince 'Kandil'i darmadağınık edeceğiz' benzerinden gerçek olmayan müşterek iddiaya sığınmış oluyorlar. Bunun adı siyasette iki yüzlülüktür. Kandil'i dağıtmak talip müşterek kâm var ise o devir tezkereye 'Evet' derdi. Arkasından bu cümleyi dediği devir rastgele müşterek siyasal riyakârlık ortaya sokak ve ya müşterek paradoks ortaya çıkmazdı. Ama Kandil'in direkt yönettiği, direkt elemanlarla beslediği ve kendisinin müşterek kolu bulunan YPG/PYD yıldırı örgütüne eskiden ne demişti bunlar, 'Onların Türkiye'ye huzur müşterek saldırganlığı olacağını düşünmüyorum.' demişlerdi. Peki, bu kanıt akilane baskı mı? Hayır. Aylar süresince Türkiye'ye çevrilmiş değme çeşitli sataşkan eyleminin gerisinde bunlar oldular. Eğer Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatları olmasaydı o devir şahsen sınırımızın dibinde bu oluşumu gerçekleştireceklerdi. Eğer Suriye'nin içerisine girerek 30 kilometre derinlikte ve henüz uzağında TSK bu mücadeleyi vermeseydi, Türkiye'nin asayiş derinliğini sağlamasaydı müşterek süre sonradan bu yıldırı Adana'ya Mersin'e Gaziantep'e Osmaniye'ye Kahramanmaraş'a gelecekti."

'ŞEHİT AİLELERİMİZ BAŞIMIZIN TACIDIR'

Şehit yakınına sövgücü İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile ilişik değerlendirmelerde mevcut Çelik, şu halde konuştu:

"Eğer müşterek hata yaptıktan sonradan nedamet alameti gösterirseniz, bu gene acı tatlı erdeme, doğruya, iyiliğe tutunmaya çalıştığınız anlamına gelir. Ama size yanlışınız gösterildikten sonradan bununla birlikte toplumsal medyada binlerce on binlerce vatandaşımızın tepkisiyle gösterildikten sonradan hala defo dilemeyi üstelik beceremiyorsanız, pişmanlığın yerini pişkinlik alır. O da maatteessüf sizin ağız ağıza erdem, doğruluk, esenlik karşıtı müşterek yerde durduğunuzu gösterir. Şehit ailelerimiz başımızın tacıdır. Onlara çevrilmiş değme çeşitli keskin sözün özellikle taşlama özellikle sövme katiyen ikrar edemeyeceğimiz, katiyen affedemeyeceğimiz davranışlar. Bunların sonuna denli karşısında oluruz. Bu siyaset tarzıyla sonuna denli uğraş ederiz. Özür dilemeyi üstelik beceremeyen müşterek yaklaşım lakırtı konusu. Türkiye bu denli uğraş verirken bu denli soylu, haysiyetli müşterek uğraş verirken, kişi hayatlarını feda fail şehitlerimize kılıç borcumuzu katiyen ödeyemeyiz. Gazilerimize şükranımızı katiyen yeteri kadar tabir edemeyiz. Şehit ailelerinin bütünü bizlere şehitlerimizin emanetidir. Dolayısıyla onlara meydana getirilen müşterek hakaret, etraflı milletimize, etraflı değerlerimize mamul sayılır. Bunu hakeza değerlendiriyoruz, bunu mahkum ediyoruz. Buna katiyen hoşgörü göstermeyiz. Türkiye'nin değme yanındaki yurttaşlarımız derece bu arada minval yürüdüğümüz giranbaha arkadaşlarımız da buna müstelzim tepkiyi göstermiştir."

'AHLAK VE VİCDAN YOKSUNLARI'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın esenlik durumuyla ilişik iddialara bağlı de mütekellim Çelik, yalanları üretenlerin hem akıl, bununla birlikte ahlak ve vicdan yoksunu bulunduğunu söyledi. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe müşterek derinti provokasyonla, siyasal sabotajla huzur karşıya kaldığını aktaran Çelik, şu halde bitmeme etti:

"Geçtiğimiz günlerde bunların en alçakçasından, en iğrenç, en bitik olanlarından müşterek tanesiyle karşılaştık. Cumhurbaşkanımızın sağlığıyla ilişik imal edilen yalanlar. Allah'a şükürler olsun, Cumhurbaşkanımız dirayetle, basiretle ve aşırı koyu müşterek mesai vererek ülkemizin etraflı meseleleriyle en etraflıca halde ilgileniyor. İnşallah teşkilatlarımız bu emeğin, bu gayretin henüz da bereketlenmesi düşüncesince 2023-2024 seçimlerine en çelimli halde hazırlanıyorlar. Bakın çabucak Adana'da müşterek güneş içinde Cumhurbaşkanımızın meydana getirdiği program, apayrı bazısı umumi başkanların müşterek maaş programına denktir. Cumhurbaşkanımızın sağlığıyla ilişik bu yalanları üretenler, beyin yoksunu bulunduğu derece ahlak ve vicdan yoksunudur ayrımsız zamanda. Tabii bunları kesif pıtrak bitirdikleri düşüncesince bunların yalanlarına rastgele müşterek halde yurttaşlarımızın ilişik göstermesi bahis konusu olmuyor, mümteni da. Tayyip Erdoğan düşmanlığını, Türkiye düşmanlığını, Tayyip Erdoğan karşıtlığını, Türkiye karşıtlığını, Avrupa'daki faşistlerin nereye denli ulaştırdığını kılıç yakından biliyoruz. Bu akıbet propagandaları yapanlar bu akıl, vicdan ve ahlak yoksunu kimseler Avrupa'daki faşistleri de geride bıraktılar. O sebepten teşkilatlarımız biliyor ki bu ahlaksızlıkla, akılsızlıkla, bu vicdansızlıkla da akılla, vicdanla, ahlakla ancak denklem ve gayretle de bu arada uğraş etmeyi de sürdüreceğiz. Bunların tek devir Türkiye'nin gündemine yerleşmesine, tek devir bunların arkasındaki siyaset tarzının Türkiye'nin emeklerini heba etmesine, Türkiye'nin kazanımlarını bulunmayan etmesine katiyen okazyon vermeyeceğiz. Hep bu arada yürüdüğümüz bu yolda etraflı vatandaşlarımızla, kardeşlerimizle, arkadaşlarımızla bu arada Cumhurbaşkanımızın bu becerikli liderliği, partimizin ve Cumhur İttifakı'nın bu gücü ve değme kesimden, değme partiden vatandaşımıza erişme mevzusundaki gayretimiz, kardeşlik, birlik, el birliği mesajımız değme devir bulunduğu derece Türkiye'yi müşterek cevahir derece işleyecek, yakınımızdaki coğrafyalara taşıyacak."

'ASIL ERDOĞAN'IN VE TÜRKİYE'NİN AFRİKA'DA İŞİ VAR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretine bağlı bazısı ülkelerden "Erdoğan'ın Afrika'da ne işi var" halinde seslerin geldiğini aktaran Çelik, şunları söyledi:

"Bu sesi verenlere bakıyoruz, onlar Afrika'da ne iş yapmışlar şimdiye kadar. Sömürmüşler, iliklerine denli sömürmüşler, su kuyularına kadar, etraflı arazi altı ve arazi üstü madenlerini sömürmüşler. Orayı mülkleri derece gördükleri düşüncesince 'Erdoğan'ın Afrika'da ne işi var' diyorlar. Asıl Erdoğan'ın ve Türkiye'nin Afrika'da işi var. Asıl sizin işiniz yok, zira siz oraya seneler süresince kıygı götürmüşsünüz. Cumhurbaşkanımız oraya kardeşlik, eşitlik, bu arada iş etme mesajı veriyor. Ondan sonradan gördünüz G20 toplantısında ortaya koyulan vizyonu. İtalyan gazetelerinin 'Zirvenin kazananı Erdoğan' sanarak manşetler attıklarını. Çünkü ilişik edin, dünyada on kıta dava piyasası sayın çözülmesi gereken, on kıta nazik maslahat sayın hepsinin çat noktasında Türkiye vardır. Bütün liderlerin bu probleminin çözümü düşüncesince eş zevahir elde yapmak istedikleri, eş hal mekanizması ihdas yapmak istedikleri önder Cumhurbaşkanımızdır. Bunun gerisinde siz kıymetli üyelerimizin bu azimkâr çalışmalarının, bu birliğimizin, beraberliğimizin yarattığı sinerjinin, zorla yardımı ve büyüklüğü duruyor. O sebepten değme daim bu arada yaptığımız işi henüz dobra hazırlamaya bitmeme edeceğiz, başımızdakiler ahlaksızlık, vicdansızlık, ahmaklık üretse de siyasal beyin üretmeye, vicdan üretmeye, ahlak üretmeye bitmeme edeceğiz. Bundan ondan sonra 2023-2024 seçimlerine giderken henüz şişman işlere imza alaşağı buyurmak düşüncesince gayretimizi ortaya koyacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler