USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti, kripto dünyalık uzmanlarını dinledi

AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Mahir Ünal ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, kripto mal dair bilirkişi isimlerle, Meclis'te ortak araya geldi.

AK Parti, kripto dünyalık uzmanlarını dinledi
29-12-2021 23:43
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş güruh çıkışında meydana getirdiği açıklamada, "Bugün 13 dil avcısı geldi. Platformdan 6-7 arkadaşımız katıldı. Türkiye'nin ayrışık yerlerinden Şırnak, Gaziantep, İstanbul, İzmir'den, ayrışık bölgelerden bu mevzuyla hem direkt ilişik bununla birlikte bu piyasalarda artırım gayeli 'cüzdan sahibi' diyebileceğimiz insanlardan da oluşan birlikte komite yahut birlikte ekip, ortam oluşturduk." diyerek konuştu.

İlgili bakanlıklardan da mevzuyla ilişik beceri personelin gelmesini istediklerini özetleyen Elitaş, bu yüzden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Mali Suçları Araştırma Kuruluna (MASAK) teşekkürname etti.

Bu kurumların temsilcilerinin, toplantıya dahil bulunan platformun katılımcılarının görüşlerini dinlediğini aktaran Elitaş, hukuk taslağına yardım sağlayacak tedrisat görevlilerinin de görüşmede bulunduğunu söyledi.

"Sanal envestisman aracı" diyerek ortaya konulan, dünyada aşırı aceleci birlikte evolüsyon ortaya çıktığına ayraç fail Elitaş, bu gelişmelere ayrışık devletlerin fut uydurmaya himmet ettiğini, 7, 8 ülkenin yasalı organizasyon gerçekleştirdiğini anlattı.

"Ortak kanaatimiz; birlikte an evvela yasanın çıkarılması"

Platform üyelerinden aldıkları eş kanaati aktaran Elitaş, "Bir an evvela kripto varlıklarla ilişik düzenlemenin yapılmasını, bu meydana getirilen düzenlemenin işin felsefesini engelleyecek halde manialar oluşturmaması dair birlikte kanaatimiz, pozitif meydana getirilen mevzuatın elan kesin birlikte halde olup, sekunder mevzuatlarla mevzunun düzenlenmesi dair eş birlikte kanaatimiz zahirî oldu." dedi.

Dijital dünyada değiş hızına fut uydurmanın beklenir olmadığının altını çizen Elitaş, şu halde bitmeme etti:

"Net birlikte halde bap düzenlenmesinin 1 sayaç yahut 6 ay sonradan az kaldığını görebiliyoruz. Ortak kanaatimiz; birlikte an evvela yasanın çıkarılması, cümle önündeki engellerin kaldırılması, aut alemde ortaya çıkabilecek, düzenlemenin olmadığı ülkelerdeki yatırımcıların da bu mevzuda ara bulucu olabilecek insanların de Türkiye'de faaliyetlerine bitmeme etmeleri dair yararlı olacağı konusunu gündeme getirmiş oldular.

Bu, önceki toplantı. Taslak dimdik üstündeki meydana getirilen işi biçimci arkadaşlarımız da dinlediler. TBMM'ye, AK Parti Grup Başkanlığına ya bağlanmış şekilde ya toplumsal iletişim araçları yoluyla ve ya eğilimli yoluyla gönderdikleri takdirde, onların da görüşleri dikkate alınacaktır."

Elitaş, birlikte yandan milletvekilleri birlikte yandan da mevzunun paydaşlarıyla eskiz üstüne düşün alışverişi yaptıklarını vurgulayarak, AK Parti Grubu şekilde esasen milletvekilleriyle de birlikte araya gelip istimara yapacaklarını bildirdi. Elitaş, mevzuatı bilen, bu mevzuda bilgelik sahibi Cumhur İttifakı milletvekillerinin de olduğunu, onların da yardım sağlayacağını anlatım etti.

"Bir dimdik hazırlanması elan ahir evrelerde olacak"

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, açıklamalarının arkası esna gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Düzenlemenin ne ayda yasalaşacağı dair birlikte nesne söylemelerinin akıllıca olamayacağını kaydeden Elitaş, "Parlamentoda şu gün diyerek birlikte nesne özgülemek bahis konusu olmaz." dedi.

Bugün bürokrasinin çıkarlarını aşırı kesin anladığını dile getiren Elitaş, şu halde bitmeme etti:

"Bu manada beceri emek vermeyi saylav şekilde yapabilmemiz beklenir değil. Teknik çalışmayı, zaman aramızda mevcut 9 arkadaşımız yapacak. O emek özgülemek esnasında, tığ ilişik paydaşları çağırıp, anayasa teklifinde öneri sahibi bulunan arkadaşımızın, bürokrasiyle erinç karşıya gelip, onların ati sürdüğü endişeleri 'niye' diyerek bürokrasiye sorup, onların da cevapladıkları, endişelerin giderildiği, eş birlikte noktada buluşulmaya etkin birlikte dimdik hazırlanması elan ahir evrelerde olacak. Temel birlikte hukuk halinde, ayrıntılı birlikte bap metni değil, talimatname üzere birlikte bap metni değil, tanım edici birlikte bap metni, yönetmeliklerle düzeltilebilecek, değişimlere fut uydurabilecek birlikte dimdik hazırlamayı planlıyoruz." bilgisini verdi.

"Geniş tanımlama olması gerektiği kanaatini oluşturduk"

Kripto varlıkların, bugünkü görülenlerle tanımlanmaya kalkıldığı takdirde ferda acemi çıkan şeylerle ilişik hastalıkların ortaya çıkabileceğine ayraç fail Elitaş, NFT ve mevhum yer alıntı satımını kip gösterdi.

Elitaş, "Biz bu kripto varlığı namüsait birlikte çerçevede değiş ara bulucu yahut repertuvar envestisman ara bulucu diyerek ortaya koyduğumuz takdirde namüsait birlikte şümul ortaya çıkabilir. Sanal alemde ortaya çıkan yer alıntı satımları, NFT dediğimiz derlem ara bulucu olabilecek unsurların da bu alemde birlikte aranjör cümle içerisine girmesi düşüncesince bu açıdan serbest tanımlama olması gerektiği kanaatini oluşturduk." değerlendirmesinde bulundu.

Katılımcıların namına verdiği bilgiye göre, 22 milyon yöresinde blockchain bulunduğunu özetleyen Elitaş, bunun bildikleri imalattan değişik birlikte imalat çeşidi bulunduğunu söyledi.

"Bir ihsan olması gerektiği kanaatindeler." diyen Elitaş, elbette olacağıyla ilişik hayattaki örneklerin verildiğini anlattı.

Bu emek özgülemek içinde sistemin elbette şen yürüyeceği konusunu değerlendirdiklerini bildiren Elitaş, "İyi birlikte nesne yapalım, derken, mevhum aleme girişi korkutup, ortadan kaldırabilir miyiz?' düşüncelerini münakaşaya çalıştık. Vergiyle ilişik de, birlikte devre ihvan anlatım etmeye çalıştılar. Verginin olması gerektiği kanaatleri oluştu. O verginin elbette alınabileceği, elbette izlem edileceği konusu Hazine ve Maliye Bakanlığının ve öteki izlem edebilecek arkadaşların işi ortada gözüküyor." ifadesini kullandı.

Taslakla ilişik "Yurt dışı piyasalara antre çıkışı engelliyor mu?" diyerek birlikte endişenin olduğuna ayraç fail Elitaş, "İlgili kurumun tanımladığı borsa diyerek yahut gedik maruz insanların haricinde bazıları alıntı satım meydana getirdiği takdirde yasalı korumanın dışına çıkacak endişesi var. Biz onu söylemeye çalıştık. Onlar da az buçuk elan inceledikten sonradan bizimle bire birlikte kanaatte olduklarını düşüneceklerdir. Birkaç mevzuda itirazları, çekinceleri vardı zorla amaçlarımız aynı." dedi.

Elitaş, bu bu sektörün kontrolsüzlüğü halinde, kıygın müşterilerini ortaya çıkarabilecek ortamın aşırı ergonomik olduğunu, bu yüzden yasalı organizasyon gerektiği kanaatinin bulunduğunu anlattı.

Kripto mülk borsası Thodex'i kip yayınlayan Elitaş, "Bunun birlikte denetime yayıncı olması dair hepsi hemfikir." dedi.

Şu anda iri çapta kıygın görülmediğini anlatım fail Elitaş, biçimsiz niyetlilerin sektöre girip, sıfır varlığı "sanal birlikte varlık" diyerek satıp, birilerini aşırı iri halde söğüşleme imkanlarının olabildiği endişesi taşıdıklarını söyledi.

Bir yaptırım olması gerektiğini, dolandırıcılığın cezasının anlaşılan bulunduğunu vurgulayan Elitaş, yaptırım uygulanması düşüncesince de birlikte yasalı düzenlemeye gerekseme olduğunun altını çizdi.

Borsa İstanbul'da elbette birlikte yönlendirme yapılıyorsa burada da yapılabileceğine fakat Borsa İstanbul'a girebilmenin ayrışık kuralları ve koşulları olduğuna dikkati çekici Elitaş, "Hızlı birlikte organizasyon yapılması gerektiği kanaatinizdeyiz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, kripto mülk dair bilirkişi adların birlikte Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, BDDK, MASAK üzere kurumlardan yetkililer de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler