USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: İşçi de bizim çalıştıran de

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "İşçi de bizim çalıştıran de. Asgari ücretliyi de memuru da işçiyi de emekliyi de enflasyona ezdirmemek düşüncesince müstelzim adımları atmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: İşçi de bizim çalıştıran de
20-12-2021 15:53
TBMM

Turan, Meclis'te matbuat çalışanları ile geveze toplantısında gündeme bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Bülent Turan, bu hafta Genel Kurulda yalıtım enerjisi satışından tahsil edilen TRT payının kaldırılması, natürel kavara yağı lambası lambası piyasasında nihai tüketicilerin korunmasına müteveccih adımlar ve kalfalık öğrencilerine sevap iyileştirmesi düzenlemelerini öngören anayasa teklifini yasalaştırmayı planladıklarını söyledi.

Ardından stokçuluğa erinç caydırıcılığın artırılması, Odalar ve Borsalar Kanunu gereğince öğrenim edilmesi müstelzim tutarlar düşüncesince 31 Aralık 2023'e denli yürütme strateji işlemlerinin durdurulması kabilinden tensikat içeren 9 maddelik anayasa teklifini görüşmeyi planladıklarını bildiren Turan, hâlâ sonraları da komisyonda ikrar edilmesi şeklinde minimal ücretten dirimlik ve mühür vergilerinin alınmamasını düzenleyen teklifi ele alacaklarını belirtti. Turan, minimal ücretten dirimlik ve mühür vergisinin alınmamasıyla işverenlerin üstündeki 450 liralık yöresinde iyon kalkacağını kaydetti.

Bülent Turan, anayasa teklifinde yenilenebilir erke üretiminin isteklendirme edilmesi düşüncesince bağışıklık sınırı namına öngörülen, meskenlerin yapı ve cephesine kurulan gündüz enerjisi santrallerinin müesses gücünün 10 kilovat olması şartının 20 kilovat namına değiştirilmesi kabilinden ehemmiyetli düzenlemelerin de toprak aldığını anımsattı.

"İşçi de bizim çalıştıran de"

"İşçi de bizim çalıştıran de." diyen Turan, minimal ücretliyi de memuru da işçiyi de emekliyi de enflasyona ezdirmemek düşüncesince müstelzim adımları atmaya bitmeme edeceklerini vurguladı.

Zor yan yana süreçten geçtiklerini, fakat bu süreci daim baş başa atlatacaklarını dile getiren Turan, şöyleki konuştu:

"Burada kuvvet denli muhalefete de çırçıplak maşer kuruluşlarına da sorumluluklar düşüyor. Kılıçdaroğlu'nun ibretlik görüşmesinden sonraları sicili bilinen TÜSİAD izah yapıyor. Dün Türkiye'yi büyükelçilere yakınma fail Kılıçdaroğlu, ahit benzeri yan yana mantıkla soluğu TÜSİAD'ın indinde alıyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu arayışları, ağız ağıza politika üretememesinin yan yana sonucudur. İş dünyasının fikirleri, önerileri, tabii bizim düşüncesince kıymetli. Ancak Türkiye, ne yaptığını bilici yan yana ülke. 'Denenmekte bulunan iktisat programları' kabilinden ifadeleri akilane bulmuyoruz. Bu, ihracatta akıbet 12 ayda yakalanan 221 bilyon dolar seviyelerindeki başarılara da haksızlık. Eski Türkiye günlerini eğilimli izahat hiç kimseye üstünlük sağlamaz. Kimse Kılıçdaroğlu'nun ipiyle kuyuya inmesin. Göreceksiniz, bu süreci de aşacağız. Paradan servet kazanan, zengini hâlâ da varlıklı karşıcı yan yana sistem, birilerinin işine gelebilir; zorla üreten, ihracatını ve istihdamını çoğaltan yan yana iklim yarınlarımızı hâlâ çelimli kılacak.

"Gururumuz ASELSAN idrak ardında koşanlara karşın büyümeye bitmeme edecek"

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, birtakımı kesimlerin ASELSAN üstünden gene esassız ve idrak ardında bulunduğunu anlatım ederek, "Yalanın kendileri düşüncesince avlu mottosu bulunduğunun oldukça farkındayız. 'ASELSAN Katarlı oldu' haberi ağız ağıza yalan. ASELSAN, ermiş milletimizindir. ASELSAN'ın bellik ve ad haklarını destek olmak şartıyla çalışkanlık gösterdiği devletlerde meydana getirdiği uygulamanın çarpıtılmasının kime ne faydası var? Anlaşılan defans sanayide atılmış zamanı adımlar birilerini erinçsiz ediyor. Türkiye'nin defans sanayinde yerlilik ve millilik oranını yüzdelik 20'lerden yüzdelik 80'lere çıkarması birilerini erinçsiz ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Savunma sektörünün yıldızlarından ASELSAN'ın 12 ülkede çalışkanlık gösteren, 73 ülkeye dış satım karşıcı toptan yan yana Türk firması bulunduğunun altını çizen Turan, "Yurt haricinde meydana getirdiği yatırımlar kapsamında, ASELSAN hâlâ önceki de 'ASELSAN Ukraine', 'ASELSAN Pakistan' markalarının tescil başvurularını da gerçekleştirmişti. Bu vaziyette ASELSAN, Pakistan'a ve ya Ukrayna'ya satılmış mı oldu?" sanarak sordu

ASELSAN çeşidinden bu çav ve paylaşımlara müteveccih türel proses başlatıldığını anımsatan Turan, ASELSAN'ın 2003'te 324 milyon TL cirodan 2020 senesinde 16,1 bilyon TL'ye ulaştığını, 2021 yılı 9 maaş cirosunun ise 10,3 bilyon TL bulunduğunu söyledi. Turan, "Gururumuz ASELSAN idrak ardında koşanlara karşın büyümeye bitmeme edecek. Türkiye'nin, markalarımızın büyümesine, yükselmesine çiğin özgülemek de iktidarıyla muhalefetiyle her insanın görevidir. Başka Türkiye yok." dedi.

"Stokçuluk, önceki insanca ve ahlaki yan yana konu"

Zor yan yana süreçten geçildiğini ve bunu inkar etmediklerini dile getiren Turan, "Döviz kurundan kaynaklı, salgından, kuraklıktan, hayattaki mal sıkıntısından kaynaklı, söz gelimi araçlardaki yonga krizi kabilinden sorunlardan ötürü fiyatlar artıyor. Üzülerek anlatım ediyorum ki oportünizm ve istifçilik yapanlar var. Tabii ki ekonomideki problemlerin biricik nedeni istifçilik değil. Ancak bu mevzuyu denetleme ve müeyyideden önceki insanca ve ahlaki yan yana husus namına görüyoruz. Bu işini aklık karşıcı esnafımıza, tacirlerimize, firmalarımıza da haksızlık." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler