USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, TBMM Genel Kurulunun toplanamamasını değerlendirdi

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, TBMM'yi bugüne derece tek güçlükle işlevsiz duruma getiremediğini, artık da getirmeye on paralık kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, TBMM Genel Kurulunun toplanamamasını değerlendirdi
01-08-2022 20:03
TBMM

Tunç, AA muhabirine, CHP'nin sağlıkta kuvvet dair olağanüstü toplantıya çağırdığı TBMM Genel Kurulunun, nisap bulunamadığı düşüncesince toplanamamasını değerlendirdi.

Sağlıkta şiddetin ehemmiyetli ortak özellik bulunduğunu tamlayan Tunç, "Bunu siyasal rekabete özellik etmemek gerekir." dedi.

Sağlıkta şiddetin önlenmesine bağlı kanunun, çalışmalara açıklık vermeden ilk Mecliste akıbet çıkarılan düzenlemelerden olduğuna dikkati çekici Tunç, elan ilk de bu kapsamda gerekseme mahsus ehemmiyetli emekleri yaşama geçirdiklerini anlatım etti.

Sağlık çalışanlarına müteveccih güçlü dahi cerh suçu oluş bulduğunda bunun ortak durdurma sebebi sayılmasını, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda dizin taksirat bölümüne arttırma ederek ehemmiyetli ortak değişikliği gerçekleştirdiklerini özetleyen Tunç, "Türk Ceza Kanunu'nda afiyet çalışanlarına müteveccih afiyet hizmetinin engellenmesiyle ait ortak kusur işlendiğinde bunun cezasını altıda ortak oranında artırdık. 2020'de afiyet çalışanlarına müteveccih güçlü dahi yaralama, yıldırma ve gayrı suçlarla ait cezaların artırılması anlamında tadilat yapmıştık. Sağlık çalışanlarımızın finansal ve kişi haklarının iyileştirilmesi noktasında da ehemmiyetli düzenlemeleri, Meclis tatile girmeden ilk yasalaştırmıştık." niteleyerek konuştu.

Tunç, Genel Kurulun nisap bulunmadığı düşüncesince toplanamamasına bağlı "CHP'nin, zat milletvekillerinin güçlü tamamen gelmediğini görmüş olduk. Kendileri güçlü yoklamaya dört dörtlük katılamadılar. İttifak bitirdikleri partilerle de danışma etmeden ortak takrir verdiler ve onlar da dört dörtlük gelmediler." dedi.

Niyetin, afiyet çalışanlarına müteveccih şiddetin önlenmesiyle ait olmadığını kail Tunç, "Bir ön alma, 'Biz bu mevzuda duyarlıyız.' izlenimi ita noktasında ortak girişimdi. Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi dair başta AK Parti, MHP ve TBMM fariza özne eksiksiz milletvekilleri duyarlıdır. Bunu siyasal rekabete özellik geçirmek akla yatkın değil. Bunu ortak sömürme konusu yapmamak gerekir. Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesine müteveccih yapılması müstelzim ne var ise bu konudaki kararlılığımızı sürdüreceğiz." değerlendirmesini yaptı.

"Son basamak nahak yere ortak ifade"

AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Hepimiz görevimizi yaptık lakin parlamentoyu işlevsiz kılan dü organ, dü esas büyüklenme şu demek oluyor ki AK Parti ve MHP gelmedi. Dolayısıyla bundan böyle olacak eksiksiz aksi olayların sorumlusu da onlardır." laflarına bağlı "Bu, akıbet basamak yakışıksız, nahak yere ortak ifade." dedi.

TBMM'nin bu mevzuda hassas bulunduğunu geçmişteki yasalı düzenlemeleriyle gösterdiğini ve bundan böyle da göstermeye bitmeme edeceğini vurgulayan Tunç, "Sağlık çalışanlarıyla ait elan Meclis tatile girmeden ilk çıkardığımız kanun ortadayken Kılıçdaroğlu'nun bu halde ortak ithamda bulunması akıbet basamak haksız. Bu konudaki kararlılığımızı, duyarlılığımızı hem afiyet çalışanlarımız bununla beraber milletimiz bilir." biçiminde konuştu.

Tunç, milletin gereksinim duyan yasalı düzenlemeleri, beklediği yasaları geciktirmeksizin çıkardıklarını dile getirerek, "TBMM banko işlevsiz olamaz. TBMM'yi bugüne genişliğinde tek çelim işlevsiz duruma getirememiştir, bundan böyle da getirmeye tek kimsenin gücü yetmez. Bu Meclis 15 Temmuz'da bombaların altında çalışmıştır. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu'nun, 'AK Parti ve MHP'nin, Meclisi işlevsiz duruma getirdiler.' noktasındaki eleştirilerini almak cins değil." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler