USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan'dan CHP, İYİ Parti ve HDP'ye 'gizli ittifak' el

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, CHP, İYİ Parti ve HDP'nin duyurulmayan müşterek ittifakla yollarına bitmeme ika sonucu aldığını belirterek "İttifaklarını şeffaf, açıkça ve belirgin biçimde yapamayanlar, hedefleri açısından müşterek beraberlik ortaya koydular." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan'dan CHP, İYİ Parti ve HDP'ye 'gizli ittifak' el
15-10-2021 12:29
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, AA muhabirine, gündeme bağlı değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Türkiye'nin ve milletin imkanlarını artırmayı sürdürdüklerini tamlayan Özkan, "Önümüzdeki en asliye dava yerine ne mevcut diyerek baktığımızda, Türkiye düşmanlarıyla ve yıldırı örgütleriyle ittifak içre bulunan ve zat aralarında yapmış oldukları duyurulmayan geçim ile siyasa fail 'zillet ittifakı'nı görüyoruz." diyerek konuştu.

Millet İttifakı'nın 2019 evcil seçimlerindeki duyurulmayan ittifaklarının açıklanmış bulunduğunu kail Özkan, "CHP İstanbul Milletvekili tan Pavey, Demirtaş'a dönüp 'Birlikte güzel salladık diyerek düşünüyorum.' demişti. Yerel seçimlerde emektar HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, bas bas bağırarak 'Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da seçilmişse bilecekler ki HDP'nin oylarıyla seçilmişlerdir.' ifadesini kullanmıştı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 'Çekingenliği bırakın, ittifakı bundan sonra açıklayalım. Açık, şeffaf, kupkuru ortak ittifakla milletin huzuruna çıkalım.' demişti." ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanımızı erek kabul ika noktasında birleşiyorlar"

Özkan, CHP'nin emektar HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı, cezaevinde HDP'den şimdi baş döndürücü görüşme ettiğini, bunu, aralarındaki ittifakı, evliliği ortaya ayırmak düşüncesince yaptığını dile getirdi. ABD Başkanı Joe Biden'ın, 2020'deki ortak konuşmasında, "Bence ona (Erdoğan'a) baş döndürücü ayrımlı ortak yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi belirgin belirgin göstermemiz lazım." söylediğini hatırlatan Özkan, şöyleki bitmeme etti:

"Bütün ağız dalaşı şu; bundan sonra CHP, HDP, İYİ Parti'nin, birbirine benzemez unsurların, Cumhur İttifakı'na, AK Parti'ye dirlik bulunan ittifakları duyurulmayan mi olacak yok ise belirgin mı? Bu meseleyi derinliğine vakitten bu yana zat aralarında konuşuyorlar ve vardıkları son şu; biliyorlar ki şeffaf, net, belirgin ittifak yaparlarsa milletin huzuruna kupkuru halde ittifak yerine çıkarlarsa millet bunların ışıksız emellerini bilecek. Bunun düşüncesince baştan değişmeyen alarak 2019 seçimlerinde bulunduğu kabil duyurulmayan ittifakla yollarına bitmeme ika sonucu aldılar. Bu açıdan ittifaklarını şeffaf, belirgin ve kupkuru halde yapamayanlar, hedefleri açısından ortak beraberlik ortaya koydular. Yani Cumhurbaşkanımızı erek kabul ika noktasında birleşiyorlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştiriyorlar ve dönmek istiyorlar kısaca milletimizin gücünü tüketen ortak sağgörü yerine darbelerle şekillenen milletvekili düzene arka dolaşım iradesini ortaya koyuyorlar."

Siyasi cinayetler olacağını anlatım ederek, adeta Türkiye'yi kazançlı istikrarsızlığa sürüklemeye mücahede edenler olduğuna yer veren Özkan, "Türkiye'nin, Kuzey Suriye'de yıldırı koridorunu giderilmiş kılmak şartıyla ortaya koyduğu operasyonlara dirlik geliyorlar. Ekonomiyi, sonsuz seçme gündemiyle manipüle etmeye çalışıyorlar. Ülkemizin evcil ve ulusal gençliğini oluşturmak, Türkiye'de koyu ve koşut yapıların üstünden baştan ortak cahillik oluşumuna bariyer edinmek düşüncesince müesses bulunan TÜGVA üstünden gençlerimizi erek alarak siyasa algısı oluşturuyorlar." değerlendirmesini yaptı.

"CHP, HDP ve İYİ Parti ayrımsız istikamette"

CHP, HDP ve İYİ Parti'nin ayrımsız istikamette buluştuğunu kail Özkan, şunları kaydetti:

"'Siyasi cinayetler', sonsuz seçme gündemi ve 7 Haziran seçimlerinde ortaya koydukları kabil askeri operasyonları itibarsızlaştırmak aracılığıyla erek evliliği yapıyorlar. Üç fırka de milletimizin zamanı birikiminden esin meydan ve milletimize iktidar kudret veren, zahmetli zamanlarda ülkemize ve milletimize görev ika başarımızı ortaya koyan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni erek alarak ayrımsız noktada birleşiyor. Baktığımızda çalışarak ayrı, söylemde bütünlük anlayışını Kemal Kılıçdaroğlu kadro toplantısında, Selahattin Demirtaş düşüncesince hürriyet söylemiyle anlatım ediyor. Selahattin Demirtaş da şimdi önce, dışarıda olsa benzeri Başak Demirtaş ile beraberce Meral Akşener'e kahvaltıya gidebileceğini söyleyerek ayak tabanı birlikteliğini kasılma etmeye mücahede ediyorlar. Tüm bunlara baktığımızda milletvekili düzene arka dönme, Suriye operasyonlarına dirlik durma, ülkemize kasteden siyasa anlayışı ile Türkiye düşmanları ve yıldırı örgütlerinin sufleleriyle siyasa masnu noktasında birleşerek açıklayamadıkları duyurulmayan ittifakı açıklanmış etmiş oluyorlar. İnşallah kılıç 2023 seçimine giderken sahaya inildiğinde topu topu ışıksız ve duyurulmayan mihraklarla birlikteliklerini milletimize anlatacağız, topu topu ışıksız ve duyurulmayan ittifakı milletimize açıklanmış kılmak aracılığıyla Türkiye'nin mutlu yürüyüşünü 'Durmak yok, yola devam.' anlayışıyla aydın yarınlara taşıyacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler