USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan: Yeni teşri yılı müşterek ıslahat yılı olacak

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, 'Şu anda alçalma yerinde olanların, anne ihtilaf partisi ve onun politik ittifaklarının hazırlamaya çalışmış olduğu biricik ortak nesne vardır; terörün meşrulaştırılmasıdır.' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan: Yeni teşri yılı müşterek ıslahat yılı olacak
29-09-2021 16:29
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Mecliste düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, dünkü kimse koronavirüs (Kovid-19) salgını ilkin kazanmak üzere, coşkunluk ve yığın felaketleriyle savaş ederken muhalefetin sonsuz yalanlarla milletin gündemini çalışır ettiğini, buna karşın devlet-millet dayanışmasının en dobra biçimde ortaya konulduğunu söyledi.

Muhalefetin, hükûmetin değerli mücadelesine saye düşürme çalışmalarının, toplumda ve kişi tabanlarında cevap bulmadığını tamlayan Özkan, "Orman yangınlarında; THK'nin çalışmayan uçaklarını, 'Yanan ormanlar imara açılacak.' iftiralarını ortaya atarak mücadeleyi sulandırmışlardır. Sel felaketinde; 'HES patladı, engelleme edilmedi.' yalanlarıyla ajitasyon oluşturdukları çağ yüzüne çıkmıştır. Musluk açmayı, asliye atmama törenlerini, gömütlük bidonunu fariza sanan ve kendilerine millete fariza geçirmek hesabına tatili yakıştıranlara cevap düzeltme ve envestisman seferberliğimiz yaz ayında da sürmüştür" diyerek konuştu.

"Yeni teşri yılı müşterek düzeltme yılı olacak"

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, dünkü teşri yılının, müşterek düzeltme yılı olacağını dile getirerek, "Yasamada dünkü reformlarla milletimizi dünyayla rekabette baş döndürücü şimdi ileriye taşıyacak müşterek zamanın arifesinde olduğumuzu ve bugüne derece sürdürdüğümüz anayasal ve kanuni düzeltme dönemini inşallah 2021 ve 2022 teşri devrinde de bitmeme ettireceğimizi milletimize ulaştırmak isteriz." dedi.

İlk adına Vergi Usul Kanunu Teklifi'nin TBMM'de görüşülmeye başlanacağını bildiren Özkan, "Teklife göre; sade usulde vergilendirilen ticari yarar mükelleflerinin kazançları, dirimsel vergisinden ayrıklık tutulacak. Sosyal iletişim araçları üstünden elde edilmiş gelirler anlaşılan ücrete derece ayrıklık kapsamına alınacak. Tarımsal sübvansiyon ödemeleri dirimsel vergisinden ayrıklık edilecek. Son eğreti vergilendirme devri kaldırılacak. Yıllık dirimsel vergisi beyannamesi tevdi ve vergilerin ifa süresi müşterek ay öne çekilecek." bilgisini paylaştı.

Paris İklim Anlaşması'nın, arsıulusal camianın üstünde sakıt müşterek vecibe bulunduğunu vurgulayan Özkan, bu anlaşmanın bu teşri senesinde parlamentoda bildirme edileceğini söyledi.

Özkan, derinliğine zamandır parlamentonun gündeminde bulunan spor kulüplerine müteveccih düzenlemeyi de gündeme getireceklerini, bu sayede sportif başarıların da önünü açmış olacaklarını dile getirdi.

"Türkiye'nin ve mütekâmil garp demokrasilerinin gündeminde"

Sosyal iletişim araçları alanındaki yayınların, vatandaşların çav bildirme etme hafriyat ve özgürlüğünü ağırbaşlı manada yıldırma ettiğine dikkati çekici Özkan, vatandaşların akilane habere ulaşmadaki sıkıntılarının, hem Türkiye'nin tıpkı zamanda mütekâmil garp demokrasilerinin gündeminde bulunduğunu anlattı.

Avrupa'da içtimai iletişim araçları üstünden imal edilen asılsız haberlerle savaş bağlamında kanuni düzenlemelerin yaşama geçirilmeye başladığını aktaran Özkan, içtimai medyadaki yayınların vatandaşlarını akilane habere vusul hakkını yıldırma etmesi dolayısıyla müşterek düzenlemeyi Meclisin gündemine getireceklerini belirtti.

Özkan, tarafın devlet, yönetim bulunduğu ihtilaflarda, değme ilde oluşturulacak barış komisyonlarıyla vatandaşların, kişi ihtilaflarını, idareyle gürültü etmek, murafaa kapılarında durmak hesabına oluşturulacak barış komisyonlarıyla şimdi hızlı, adaletli sonuca ulaştırmayı sağlayacaklarını bildirdi.

"Yeni müşterek düzen süreciyle erinç karşıyayız"

Özkan, açıklamalarının arkası sıra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer'in, "Anayasa'nın geçmiş dört maddesi değiştirilmezse, kimi kanunlardaki çekinceler kaldırılmazsa, Kürt problemininin çözülmesi tartışılamaz da." açıklamasının sorulması üstünde Özkan, "Taşçıer'in ifadesinde de kemiksiz müşterek biçimde görüldüğü kıl payı maslahat Kürt yurttaşlarımızın hafriyat ve hürriyet noktasında müşterek kıygınlık yaşamış bulunduğu değil, PKK'nın meşruluk kazanması ve meşrulaştırılmasından ibaret bulunan müşterek idrak operasyonuyla erinç karşıyayız." cevabını verdi.

"İYİ Parti, CHP ve HDP'nin, ittifaklarını duyurulmayan bağlaşma adına sürdürecek olmalarının, milletin gözetiminde karşılıklarının bulunmadığını gösterdiğini" tamlayan Özkan şöyleki bitmeme etti:

"Milletimizde rastgele müşterek cevap bulamadıkları, kişi kurmuş oldukları bu ziyasız ve duyurulmayan ittifakla milletimizin huzuruna çıkıp desteğini alamayacaklarını bildikleri düşüncesince şu anda dünkü müşterek düzen süreciyle erinç karşıyayız. Yapmaya çalıştıkları, terörün meşrulaştırılmasıdır. Yapmaya çalıştıkları; milletin huzuruna şeffaf, demokratik müşterek biçimde cesurca adam kazanmak yerine, milletin iradesini dolanmak, milletin iradesini ziyasız ve duyurulmayan odalarda bitirdikleri toplantılarla kişi aralarında pazarlığa çıkarmaktır."

"Demokrasiyi ayaklar dibine aldınız"

Özkan, HDP'nin "Adalete, Demokrasiye, Barışa Çağrı" başlıklı davranış belgesinin değme satırında, dobra müşterek ambalaja sarılmış, terörün meşrulaştırılmasını gördüklerini vurguladı.

Deklarasyonda arazi meydan "güçlü demokrasi" ve "barışçıl aut politika" başlıklarına dikkati çekici Özkan şunları kaydetti:

"Demokrasiye, sizler, bu yetkiyi yıldırı örgütünün gösterdiği eş başkanlara dönmek yoluyla çıyanlık ettiniz. Demokrasiyi ayaklar dibine aldınız. Sizin barışçıl, kalabalık aut siyasa dediğiniz acep Kuzey Suriye'de oluşturulmak maksut yıldırı koridoruna, ülkemizin birlik, el birliği ve kardeşliğine erinç girişilen bu bölen eylemlerin bitmeme ettirilmesine izin edilmesi midir? Buna izin edilmeyecek. Bu bağlamda Afrin, İdlib, Cerablus'ta verdiğimiz, Ayn El Arab'dan Kamışlı'ya derece bulunan alanda ortaya koyduğumuz barış ve abra mücadelemiz hamd olsun ülkemizin huzuru, bölgemizin istikrarı düşüncesince yapılmaktadır ve barışçıl müşterek diplomasidir. Şu anda alçaltı yerinde olanların, anne ihtilaf partisi ve onun siyasal ittifaklarının hazırlamaya çalışmış bulunduğu müşterek tane müşterek nesne vardır; terörün meşrulaştırılmasıdır."

"Evrensel değerlere makul adına yaşama geçirmek"

Özkan, 3600 ek amblem beklentisine bağlı müşterek soruya, "Adaletsizlikleri ortadan kapatmak ve emek vermek hayatındaki barışı bünye geçirmek en şişman siyasal misyonumuz oldu. Bugüne derece yaptığımız bu çalışmaları, dünkü teşri devrinde de akilane ve âlemşümul değerlere makul adına yaşama geçirmeye bitmeme edeceğiz." karşılığını verdi.

Barışçıl emek vermek yaşamı düşüncesince dünkü reformları doğacak çağda izleme ederek yaşama nakil gayreti zarfında olacaklarını vurgulayan Özkan, "Çalışmayı anca müşterek umde ve umde bünyesinde gerçekleştirmek geçişsiz ki bugüne derece onlarca yıldan bu yana yaşama geçirilmiş farklılıkları ağız ağıza ortadan kaldıracak ve bu çerçevede evrensel, her insanın hafriyat ettiğini aldığı, bu aşamada da maşeri huzur, güvenlik ve hafriyat duygusunun pekiştiği müşterek düzenlemeyi tabii yaşama geçireceğiz." dedi.

"Üzerinde uzlaştıkları müşterek insan yok"

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, aya tabana aksi unsurlarının ayrımsız bağlaşma çatısı altında müşterek araya getirildiğinde, çatışmaların sonlandırılamayacağına dikkati çekerek şöyleki bitmeme etti:

"Belki şu anda, müşterek yandan HDP'nin davranış belgesiyle, başka yandan İYİ Parti Genel Başkanı'nın 'Başbakan adayıyım.' ifadesiyle, öteki yandan da CHP Genel Başkanı'nın dört başı mamur hastalıkların çözümüyle ilgilendiren HDP'yi bulunak göstermesiyle, elden cumhurbaşkanlığı ile ilgilendiren namzetlik problemlerini azda olsa çözmüş kabilinden görünüyorlar. Ancak aya tabana aksi unsurlar, öylesine ayrı hedefler, öylesine ayrı istikametlere yelkenli açmışlar ki kişi aralarındaki çelişkileri çözebilmeleri belkili değil. Kaldı ki cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgilendiren üstünde uzlaştıkları müşterek insan yok. Sadece kişi fevk akılları, bunları, kişi piyonları adına kullananlar, zarfa kimin adını koyup gönderirlerse o başbakan, cumhur reisi talibi adına onu destekleyecekler. Zillet ittifakının kişi arasındaki şimdi şişman çatışmaların başlamış olacağı müşterek çağa akilane giriyoruz. Çünkü 2023 hedefinde kişi eteğinde ne var ise bu benzemez unsurlar ortaya atacak. Bu bağlaşma önümüzdeki süreçte baş döndürücü şimdi şişman çatışmalara gebedir. Bu bağlaşma 2023'te şişman müşterek hezeyanla akıbet bulacaktır."

Bir istifham üstünde Özkan, Cumhur İttifakı'nın cumhur reisi adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bulunduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler