USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: Milletimiz bu engizisyon kafalı siyasetçileri unutmayacak

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, CHP Grup Başkanvekili hür Özel'in, Diyanet İşleri Başkanlığına müteveccih laflarına "Milletimiz, makyajlı yaklaşımları iyot kabil açığa çıkan bu engizisyon kafalı siyasetçileri unutmayacak." diyerek tepkime gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: Milletimiz bu engizisyon kafalı siyasetçileri unutmayacak
05-01-2022 15:22
TBMM

Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, TBMM Başkanlığına cemaziyelevvel verilen Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin detaylarını anlattı.

Teklifte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuna duyurduğu müjdelerin arazi aldığını kail Akbaşoğlu, düzenlemeyle 1500 liralık bulunan en ceninisakıt zor maaşının 2500 liraya çıkarılacağını, sonunda zor maaşlarında yüzdelik 67'ye vasıl bindirim yapılacağını dile getirdi.

Akbaşoğlu, "Memurlarla ilgilendiren meydana getirilen dolgun sözleşmeler kapsamında yüzdelik 5, fazlalık para şişkinliği farkı formülünü, tığ para şişkinliği farkı, fazlalık yüzdelik 7,5 bindirim payı adına anlatım etmiştik. Bunun kanuncu düzenlemesini teklifimize yansıtmış olduk. Böylece 6 aylık; memurlara, emeklilere çalışanlarımıza çevrilmiş yüzdelik 27,9 hep oranı, tığ 30,95 olacak biçimde anayasa teklifimize yansıttık." diyerek konuştu.

Sözleşmelerde belirlenen formülün üstünde de birlikte bolluk payının 6 maaş devre birlikteliğin gerçekleşmesine aşama attıklarını tamlayan Akbaşoğlu, "Daha sonraları 1 Temmuz'dan meri edinmek kıl payı yüzdelik 7 arttırma bindirim payı da sözleşmede arazi alıyor. Temmuzda esasen bu açıdan birlikte kıymetlendirme edilmek aracılığıyla 1 Temmuz-31 Aralık 2022 6 maaş zamanına bağlı de haziranda birlikte kıymetlendirme yapılacağı da muhakkaktır. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın kabin sonrası açıklamış olduğu ve altın mebus arkadaşlarımızın da teklife dönüştürdüğü bu zamlar, 6 aylık; memur, emekli, çalışanlarımıza bağlı zamları kapsıyor." bilgisini verdi.

Teklifle, ferdî emeklilikte yüzdelik 25 bulunan mevki katkısının yüzdelik 30'a çıkarılacağını bildiren Akbaşoğlu, "Bu açıdan ferdî emekliliği de motivasyon fail birlikte hukuk teklifi. Aynı sürede Türkiye'nin, dövizdeki dalgalanmalarla ilgilendiren ortaya koyduğu manken kapsamında Türk lirasına müteveccih mevduatın motivasyon edilmesi babında da düzenlemeleri tazammun fail birlikte anayasa teklifimiz. Kademeli katıksız saf gürültü yağı lambası faturalandırılmasına bağlı kanuncu destek da teklifte arazi alıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Olsa olsa mandater aykırılık olabilir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin kadro toplantısındaki konuşmasına yer veren Akbaşoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun, kadro toplantısında ortaya koyduğu birlikte söve var. Bu söve esasta şahsen zat meydana getirdiği ve gerçekleştirmek istediklerini muhatabına ulaştırmak aracılığıyla birlikte gürültü boşaltmak biçiminde özetlenebilecek, edilgi ve kargaşa stratejisini açık açık ele veriyor." laflarını gider etti.

Bu stratejiyi, kurgulanan oyunlarla, tiyatral biçimde sergilemeye çalıştıklarını anlatım fail Akbaşoğlu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Kendileri kapıları zincirleterek, orada kaynak vererek, randevusuz biçimde dominant şovlarla mevki kurumlarını itibarsızlaştırma ve buradan birlikte sosyal kargaşa tekvin yaklaşımını sergiliyorlar. Bunu öylesine yapıyorlar ki ağız ağıza muvazenesini kaybetmiş, ne yapacağını şaşırmış, nereye saldıracağını bilmez birlikte hırçınlık içre bunu gerçekleştiriyorlar. Foyaları meydana çıkınca da ruzname dönmek aracılığıyla hakaretlerle, saldırılarla, çarpıtmalarla, kurgu, kumpas, asılsız ve iftiralarla milletimizi oyalamaya çalışıyorlar. Hakikaten yazık.

Böyle birlikte ulusal aykırılık olmaz. Milli muhalefet; iyiye 'iyi', doğruya 'doğru' diyen, 'Ne yapmış olursanız yapın, rastgele şeyinizi karalayacağız' anlayışıyla akıntı etmeyen birlikte aykırılık anlayışıdır. Türkiye'nin, ciddi projelerini engellemeye çağırma fail ve büyükelçilere name yazan, büyükelçilerle sürekli haşır absürt adına Türkiye'ye eder vermeye etkin ve Beyaz Saray'dan aldıkları, 'Erdoğan'ı devirme' emirini adına iletmek talip muhalefet, ulusal aykırılık olamaz. Olsa olsa mandater aykırılık olabilir."

"Takdir içtimai vicdanındır"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, partisinin kadro toplantısında hadis okuduğunu hatırlatan Akbaşoğlu, "Peygamber Efendimizin, '7 yaşına denli çocuklarınıza dini pedagoji bilimi verin' şeklindeki tavsiyesini adına getirenlere 'Ortaçağ zihniyeti' diyorlar. Özür dileyin dediğimizde de cerbezeli olgun duymazlıktan, görmezlikten geliyorlar. Olup nihayetlenen milletimizin gözü önünde. Takdir rastgele devir içtimai vicdanındır, milletimizindir. Milletimiz, şehitlerimize taşlama edenleri, onlara sövme edenleri unutmayacağı kıl payı değerlerimize, inancımıza saldıran, gerçekleri çarpıtmaya etkin ve takiyeci, makyajlı yaklaşımları iyot kıl payı açığa çıkan bu engizisyon kafalı siyasetçileri de unutmayacak, Haziran 2023'te vicdanının sesini kulaktan ilgisini yapacaktır." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler