USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kilis’te

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Kilis'in muammer bulunduğu deneyim esasi sebebiyle alanımızda oynanan oyunlara da, gözümüzü kulağımızı hakkıyla teyit etmemiz gerektiğini, Koskoca Osmanlı Devleti'nin hâkim bulunduğu coğrafyada parçala yönet siyaseti, Su

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kilis’te
19-02-2022 19:29

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, beraberinde paradigma programa eklenmek düşüncesince geldiği kentte, geçmiş evvela Kilis Valiliğini görüşme etti. Burada Kurtulmuş, Valilik onur Defteri'ni imzaladıktan sonraları Vali Kadir Çakır'ı makamında görüşme etti. AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, icra ettiği açıklamada, Kilis'te olmaktan mutlu bulunduğunu tabir ederek, “Kilis'te olmaktan, aşırı iri beraberinde sevinme duyduğunu tabir ika isterim. Özellikli Anadolu'nun ehemmiyetli kentlerinden bir tanesi bulunan zamanı yerine iri beraberinde birikimi bulunan bu şehrin maatteessüf elden burnumuzun dibinde bitmeme fail Suriye'deki iç harp ve kargaşa nedeniyle muammer oldukları ve Suriye'den kaçıp topraklarımıza sığınan Türkiye'de selamet yurdu yerine gören Türkiye'yi afiyet adası yerine gören, Suriyeli komşularımıza ev sahipliği yapması itibarıyla Kilis ve Kilis halkı zamanı beraberinde fariza edinmiştir. Kilis milletimizin geçmişine giranbaha harflerle yazılacak beraberinde hamiyetperverlik misafirperverlik, yardımlaşma, dayanışma, ihsan, ülfet gösterisi ortaya koymuştur. Nüfusunun elan fazlasından konuğu barındırıyor. Yarım ekmeğini bölüşmüş, suyunu misafirlerle paylaşmış ensar kendinizi serhat kentimizdir. Bu vesileyle eksiksiz Kilisli kardeşlerimize yurttaşlarımıza sevgilerimizi saygılarımızı hürmetlerimi sunuyorum eli öpülecek beraberinde ülfet ve konukseverlik örneği göstermiştir. Bu niteliği ile kahramandır yalnızca bu milletin kanını da alplık vardı alplık yalnızca harp meydanlarında olanaksız bu manada adamlık meydanında da Kilis halkı iri beraberinde alplık göstermiştir. Tebrik ediyorum. Bunu beraberinde itibar madalyası yerine taşlayacaktır. Kilis'in muammer bulunduğu bu deneme esasi nedeni ile alanımızda oynanan oyunlara da gözümüzü kulağımızı hakkıyla konfirmasyon etmemiz gerektiğini, Koskoca Osmanlı Devleti'nin hâkim bulunduğu coğrafyada parçala yönet siyaseti, Suriye kriziyle, Irak'ın nehiy süreciyle baş başa toy beraberinde çağa girmiş, parçala yönet mantığıyla yapmışlardır” dedi.

Kurtulmuş, laflarını şöyleki sürdürdü:

“Suni sınırlarla tek tarihî niteliği sıfır sınırlarla ayırmışlar. Türkleri, Kürtleri, Acemleri bu bölgenin halklarını, birbirlerini sınırlarla bölmeye kalkmışlar ancak katiyen gönüllerini ve kalplerini bölmeyi başaramamışlardır. Maalesef Suriye'deki vekalet mücadelesi verdikleri bu hunriz savaş, doğrusu yıldırı örgütleri ve silahlı gruplar üstünden maruz bu savaşım bire beraberinde sürede halklar ortada kavga saplamak düşüncesince de uydurulmuş toy beraberinde projenin adıydı. Bu manada bu yayılımcı toy projeye huzur büyümek itibarıyla da Kilis halkı zamanı beraberinde vecibe yürütme etmiştir. Başka devletlerin ulusal maksadı bu coğrafyanın elan beraberinde tomar bölünmesi parçalanmasından yana olabilir. Türkiye yerine bizim ulusal çıkarımız, bu bölgenin ulusal halklarının elan beraberinde tomar birleşmesinden, bütünleşmesinden, iş birliğinden, kardeşliğinden ve dayanışmasından geçmektedir” ifadesini kullandı.

Daha sonraları Kilis Belediyesine güzeşte AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, burada Belediye Başkanı Servet Ramazan'dan icraat kendince bilim aldı. AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un programına AK Parti İl Başkanı Mehmet Murat Karataş, Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger ile Ahmet Salih Dal haremlik etti.

Mehmet Ali Dağ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler