USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Ukrayna-Rusya krizinde yegâne defa müzakere

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Ukrayna-Rusya krizinde ortak tane yol, Ukrayna ve Rusya'nın ortak mütalaa masası çevresinde ortak araya getirilerek meseleye bambaşka güçlerin karışmasını önlemek." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Ukrayna-Rusya krizinde yegâne defa müzakere
28-01-2022 14:18
Sakarya

Adapazarı ilçesindeki ortak restoranda AK Parti Sakarya İl Başkanlığınca planlı "Basın Buluşması"na eklenmiş bulunan Kurtulmuş, dört başı mamur dünyayı alakalı ortak krizle gönül rahatlığı karşıya olunduğunu belirterek Rusya ve Ukrayna görünürde bitmeme fail krizin anbean değişik bölgelere evrilme potansiyelini taşıdığını söyledi. Kurtulmuş, akıbet gelişmelerin, yalnızca 2 diyar arasındaki maslahat olmanın ötesinde evren sisteminin, hayattaki çelim mücadelelerinin geldiği yeri göstermesi itibarıyla ehemmiyetli olduğuna dikkati çekti. Son zamanlarda vekalet savaşları ve tecim savaşları kavramlarının ön plana çıktığına ayraç fail Kurtulmuş, dünyada fazla gerilimli ortak süreçten geçildiğini, bu yüklülük ve arbede ortamının derinliğine seneler sürebileceğini anlattı.

"Bizi alakalı tarafı ise yalnızca hoppadak dünyanın dört başı mamur lehçe yüklülük merkezlerinin ortasında bulunan diyar Türkiye'dir." diyen Kurtulmuş, dünyada yaşanmış bulunan gerilimlerden ve çatışmalardan bahsetti. Türkiye'nin hayattaki önemine yer veren Kurtulmuş, "Hangi gerilimleri ele alırsanız alın, bunların ölçülü noktasında mevcut diyar Türkiye'dir. Bu alanlarda ortaya çıkma en küçük gerilimin, en küçük ortak çatışmanın aracısız doğruya Türkiye'yi etkilemesi akıbet etap doğaldır. 'Bu gerilimlerin hiçbiri bizi ilgilendirmiyor.' niteleyerek ortak kenara bırakamayız. Tabiri caizse bunların bütünü komşularımızda ortaya çıkan yüklülük ve çatışmalardır. Bunun düşüncesince de Türkiye'nin akıbet etap güçlü, akıbet etap ayık ortak biçimde bu süreçlerde titiz olma mecburiyeti vardır." niteleyerek konuştu.

"Bu hadiseler Türkiye'nin önemini ortak el elan ortaya çıkarıyor"

Türkiye'nin, hayattaki dört başı mamur gerilimlerin etüt eliyle çözülmesinden yana bulunduğunu vurgulayan Kurtulmuş, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Ukrayna-Rusya krizinde de yegâne yol, Ukrayna ve Rusya'nın ortak etüt masası çevresinde ortak araya getirilerek meseleye ayrıksı güçlerin karışmasını mâni sürdürmek ve böylecene meselenin müzakereyle barışla ve doğruluk çerçevesi içinde çözülmesini gerçekleştirme etmektir. Bunu yapabilecek bölgedeki ve hayattaki yegâne diyar Türkiye'dir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki, sulh yönündeki inisiyatifini fazla açıkça ortak biçimde evren kamuoyuyla paylaştığını biliyoruz. Yapmış bulunduğu çağrıya da Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin, olimpiyatlardan sonra, açılıştan ahir günlerde Türkiye'ye gelmiş şekilde ortak etüt yapabileceğini anlatım etmiştir. Cumhurbaşkanı'mızın 'Barışı sağlayalım, etüt yöntemini açalım, diplomasiyi çalıştıralım.' çağrısı, muhataplarından yanıt bulmaya başlamıştır. umut ederiz ki en çelimsiz sürede, hassaten akıbet günlerde akıbet etap baş döndürücü ortak askeri hareketliliğin gözlemlendiği bölgede, ortak arbede ortamına girilmeden dü diyar görünürde hakkıyla doğruluk temelinde ortak sulh sağlanmış olur. Böylece hassaten Doğu Avrupa, Karadeniz kazanmak kadar yalnızca hoppadak dört başı mamur bölgemizin üzerinde dolaşan bu sıkıntı ortak biçimde kaldırılmış edilmiş olur. Böylece evren barışına ulama elde etmiş oluruz."

Kurtulmuş, bu olayların bire ortak sürede Türkiye'nin de önemini ortak el elan ortaya çıkardığını dile getirerek "Türkiye hem bölgesinin çelimli ortak ülkesi hem de dünyada barışa ve hakkaniyete verdiği ehemmiyet ve acemi hakkaniyetli ortak toptan sistemin kurulması yönündeki çabaları nedeniyle evren devletleri görünürde bu yolda akıntı edebilecek ve ağırlık sağlayabilecek ehemmiyetli ortak diyar kendisine görünürde duruyor. umut ederim ki bu barışın sağlanması anlamında de Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ve Türkiye'nin ehemmiyetli katkıları, ehemmiyetli görevi olur. En çelimsiz müddet içinde bu maslahat evren gündeminden aforozlu olur." dedi.

"O çağda yaşananlar esmer eyyam kendisine hatırlanıyor"

Necip Hablemitoğlu suikastının cani zanlılarından al bültenle aranan Nuri Gökhan Bozkır'ın MİT kabilinden emlak dışından Türkiye'ye getirilerek Emniyet'e tasdik edilmesine de yer veren Kurtulmuş, o zamanın esmer eyyam kendisine hatırlandığını belirtti. O fasıl yaşanmış bulunan vakalara yer veren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin esbak dönemlerindeki faili belirsiz cinayetleri, yalnızca kimi kullanmakta olanları ortadan kapatmak düşüncesince değil, Türkiye'yi durağan bir duruma getirerek, öz içinde sorunlu bir duruma getirerek Türkiye'yi ortak nevi terörün ayrıksı ortak türüyle tanıtmak ve Türkiye'nin faili belirsiz cinayetler üstünden buz pateni yapmasını getirmek içindi. Türkiye ortak fasıl az elan beş altı günde ortak uyandığımızda faili belirsiz cinayetlerle sarsılıyor ve onun arkasındaki esas niyetleri ve esas failleri ortaya çıkaramamanın da bire ortak sürede politik ızdırabını yaşıyordu. Bu manada merhum Hablemitoğlu cinayetiyle alakalı dört başı mamur gerçeklerin aydınlatılmasını beklenti ediyoruz. Henüz yayınlayamadığı ortak kitabından ötürü maatteessüf faili belirsiz adam öldürmeye kurban gittiği mahsus Hablemitoğlu suikastının gerisinde kim, kimler, ne niyetle ne iç ve aut bağlantılarla vardır? Bunların ortaya çıkarılması, yalnızca ortak dosyanın teferruatının aydınlatılması anlamına gelmez. Hablemitoğlu ve gayri faili belirsiz cinayetlerin aydınlatılması, Türkiye'nin bire ortak sürede geleceğinin de aydınlatılması anlamına gelir. AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren demokratikleşme süreçlerinin en ehemmiyetli araçlarından bir tanesi kendisine görmüş bulunduğu faali belirsiz cinayetlerin aydınlatılması, Türkiye'nin hem demokrasisinin pekişmesi hem de Türkiye'nin geleceğinin aydınlatılması itibarıyla ehemmiyetli ortak adımdır. umut ederiz ki Hablemitoğlu suikastıyla baş başa gayri dört başı mamur faili belirsiz cinayetler de birer birer, gölgede kalanların bütünü aydınlatılır ve Türkiye hem ortak dönemle alakalı hesaplaşmasını yapmış kabil hem de bundan ahir zamanlarda ortak elan on paralık kimsenin faili belirsiz cinayetlere teşebbüs edemeyeceği demokratik ortak ortamı kurmuş olur. Bu manada Hablemitoğlu suikastı zanlısının Türkiye'ye getirilmesi, bu anlamdaki ümitlerimizi de esasen yeşertmiş ve inşallah bu atılacak adımların da Türkiye'nin geleceği itibarıyla iyi olacağına müteallik kanaatlerimiz pekişmiştir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler