USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Türkiye'de intihabat 2023 yılının haziran ayında yapılaca

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Muhalefet gelişigüzel çağ miting yaparak 'Erken seçme istiyoruz' diyebilir. Bu, demokratik hakkıdır fakat Türkiye'de seçimler, 2023 yılının haziran ayında yapılacak." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Türkiye'de intihabat 2023 yılının haziran ayında yapılaca
27-11-2021 15:14
Samsun

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, muhalefetin herhangi birlikte çağ miting yaparak "Erken seçme istiyoruz." diyebileceğini belirterek, "Bu, demokratik hakkıdır lakin Türkiye'de seçimler, 2023 yılının haziran ayında yapılacak ve peşi sıra da 2024 senesinde domestik intihabat yapılarak belediyelerde dünkü başkanların seçilmesi sağlanacak." ifadesini kullandı.

Samsun'da birlikte otelde matbuat mensuplarıyla birlikte araya mevrut Kurtulmuş, meydana getirdiği açıklamada, muhalefetin Türkiye'yi er seçime yaptırmama anne başlığı çevresinde ortaya koyduğu birlikte stratejinin bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin aykırılık partilerinin legal, yasal gösterilerle hükümetin namına kendilerinin işbaşına gelmesi düşüncesince herhangi birlikte ayrışık mitingi yapabileceğini dile getiren Kurtulmuş, "Her ayrışık politikacı çalışkanlık yapabilir. Türkiye, kâmil birlikte politikacı demokrasiye sahiptir. Hatta bundan da mutlu oluruz zira esas bulunan sokakların zehirlenmeden demokratik taleplerinin namına getirilmesidir. Yakın sürede yaşadığımız Gezi Parkı, ve benzerleri eylemlerinde bulunduğu kabil sokakların karıştırılarak Türkiye'yi birlikte iç çatışmaya dönüştürmesi değil, akla yatkın birlikte yazı ve plan çerçevesinde muhalefetin yapılabilmesidir. Bunun yolu da yasal zeminlerde yapılacak gösterilerdir, taleplerdir, toplantılardır." sanarak konuştu.

Türkiye'nin ikinci partisinin noktayı geldiği devir "Biz Atatürk'ün partisiyiz." söylediğini özetleyen Kurtulmuş, Cumhuriyet ve Cumhuriyet'in kuruluşunu sahip çıkan birlikte partinin cezaevinden atık tweetlerle yada yıldırı örgütünün gölgesindeki yöntem merkezlerinden dile getirilen fikirlerle fevk fazladan örtüşen adımları atmasının manidar bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş, CHP'nin şimdiye genişliğinde attığı adımların dört dörtlük tersi adımları atarak tezkereye "hayır" oyu verdiğini hatırlatarak, "Ne antika birlikte tecellidir. Terör örgütünün değişmeyen mercileri bunu dile getirdikten sonraları CHP'nin hakeza birlikte mevzuya dönük olması, CHP düşüncesince 'Eyvah, ört ki ölem' diyebilecekleri birlikte noktadır. Aynı halde Demirtaş'ın cezaevinde geçtiğimiz günlerde 'Hemen sokaklara çıkın, sokaklarda tanıtım gösterisi yaparak hükümeti atmak düşüncesince savaşım edin.' tweetinin doğrudan peşi sıra Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Türkiye'nin ikinci partisinin doğrudan miting kararını birlikte iki dakika içinde alması da herhalde sonuç evre manidardır. Dolayısıyla bu mevzuyu ermiş milletimizin takdirlerine sunuyoruz. Kim kimle teşrikimesai yapıyor, ne halde yapıyorsa bunu elhak belirgin halde yapıyor. Bu iş birliğinin bu genişliğinde kupkuru halde faş edilmesi, önceki Cumhuriyet Halk Partisi'ni yurtsever oylarıyla destekleyen yurtsever vatandaşlarımız düşüncesince görülmedik gaile donör birlikte durumdur." ifadelerini kullandı.

CHP'nin göz boncuğu yazı ve projesi sıfır birlikte parti yerinde bulunduğunu anlatım fail Kurtulmuş, söyledikleri on paralık şeyin "Recep Tayyip Erdoğan'ı istemiyoruz." bulunduğunu belirtti.

"AK Parti'yi istemiyoruz. Giderse gitsin. Nasıl giderse gitsin.' Çok şükür, orada birlikte mertebe kazandılar. Önceden 'Nasıl giderse gitsin.' diyorlardı, demin diyorlar ki 'Demokratik yollarla gitsin.' Bunun düşüncesince birlikte etap atmaya çaba ediyorlar. Siyaset, evet, partiler ortada birlikte yarışı gerektirir. Siyaset, birlikte antagonizm sektörü değil, birlikte rakiplik alanıdır. Bütün partiler ortaya çıkar, savaşım eder. Milletimiz de bu mücadelede kimin projesini, kimin programını akıllıca görüyorsa ona dayanak olur. Milletimiz elhak herhangi birlikte sandıkta hesaplaşıyor. Öyle bulunduğu düşüncesince de kendisiyle, değerleriyle, geçmişiyle, geleceğiyle baş döndürücü ilişik görmediği CHP'yi herhangi birlikte sandıkta muzaffer ve herhangi birlikte sandıkta Cumhuriyet Halk Partisi'ne sittinsenedir sınırını bildirmiş, ona kuvvet yüzü göstermemiştir. Milletimizin bire birlikte feraseti önümüzdeki süreçte de ortaya koyacağı kanaatindeyim ve şayet milletimizden oy namına yasal yollarla iş başına gelmeyi sınamak istiyorlarsa on paralık yolunun da yalnızca 'istemezük' değil, ne istediklerini, nite istediklerini ortaya koymak, şu demek oluyor ki planla, projeyle fiilen milleti inandırma eylemek bulunduğu kanaatindeyim."

Türkiye'nin seçimlerin ikide birde tekrarlandığı, hükümetlerin 17-18 ayda birlikte değiştiği, politikacı partiler anlaşamadıkları düşüncesince cumhurbaşkanlığı seçimlerinin dayanıklı baş döndürücü devir yapıldığı dönemleri baş döndürücü geride bıraktığını kaydeden Kurtulmuş, Türkiye'nin yaşamış bulunduğu baş döndürücü partili politikacı dünyadaki bu kusur tecrübelerinden çıkarmış bulunduğu dersle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtiğini anlatım etti.

Kurtulmuş laflarını şu halde sürdürdü:

"Böylece istikrarı kasılma edecek birlikte kararlılığı ortaya koydu. Bundan sonraları da seçimlerin vaktinde yapılan, eskiden yapılan, neyin ne devir yapılacağı ilkin muhtemelen bulunan ergonomik birlikte politikacı ortamda dolayısıyla bitmeme edecektir. Onun düşüncesince diyoruz, aykırılık herhangi birlikte çağ miting yaparak 'Erken seçme istiyoruz.' diyebilir. Bu, demokratik hakkıdır lakin Türkiye'de seçimler, 2023 yılının haziran ayında yapılacak ve peşi sıra da 2024 senesinde domestik intihabat yapılarak belediyelerde dünkü başkanların seçilmesi sağlanacak. Bu istikamette Türkiye'nin en asliye gereksinimlerinden bir tanesi bulunan inanma ve istikrarı bundan hakeza da sürdürmeye kararlıyız. Her bölgede itimatı kökleştirecek adımlarımızı atarak inşallah 2023 seçimlerini Türkiye düşüncesince güle oynaya gerçekleştirecek ve milletin iradesine daim bu arada başvurma edeceğiz."

Bir matbuat mensubunun, "İstanbul Sözleşmesi'nden çekildik, bunun düşüncesince birlikte alternatifiniz mevcut mı?" sorusu ilişkin Kurtulmuş, "İstanbul Sözleşmesi'nin hanıma gönül rahatlığı hızlı ilişik öngördüğü konuların tüm şu andaki Türk hususiyet sistemi içinde vardır. Sözleşme elhak birlikte sözleşme, türel birlikte yaptırımı bulunmayan lakin türel yaptırımları bulunan konular, hukuklar vardır. Dolayısıyla kanun itibarıyla hanıma gönül rahatlığı şiddetin önlenmesiyle ilişik Türkiye, muktezi adımları güncelliyor, hâlâ elleme adımlar da atıyoruz. Kadına gönül rahatlığı şiddet, ciddi birlikte adamlık suçudur." ifadelerini kullandı.

Bu ciddi adamlık suçunun en ciddi halde cezalandırılması icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, "Bununla ilişik Türkiye'de, Türk hususiyet sistemi içinde ilişik müeyyideler vardır. İlgili müeyyidelerin hâlâ çalışan uygulanması lazım. Eğer arttırma türel tedbirlere gerekseme mevcut ise bununla ilişik tekâlif ortaya çıktığında bunlar konuşulur. Ben kanun namına hanıma sertlik dair Türkiye'nin hususiyet sisteminin aldığı kadar ehemmiyetli birlikte donanıma erbap bulunduğunu görüyorum, biliyorum." sanarak konuştu.

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda Senanur Damgacı'ya bıçak çekip zılgıt ve taşlama fail zanlının videosunu izlediğinde insanoğlunun kanının dondurulmuş bulunduğu dile getiren Kurtulmuş, "Bu genişliğinde adilik, bu genişliğinde şerefsizlik, bu genişliğinde insanoğlu dışılık olmaz. İki hanımefendiye bıçağı sallıyor, az buçuk hâlâ cesurluk etse Allah korusun. Mesela çabucak tutuklandı. Buradan o iddianameyi yazan müddeiumumi hanımefendiye de teşekkürlerimizi, tebriklerimizi birlikte defa hâlâ anlatım ediyoruz. Çok kupkuru ve baş döndürücü açık. Kadına gönül rahatlığı şiddetin halis muhlis insanlığa gönül rahatlığı mamul birlikte sertlik olduğunu, orada olayın ferdî olmadığını, halis muhlis savunmasız hanımlara gönül rahatlığı mamul birlikte zeval bulunduğunu anlatım fail elleme birlikte savca hazırlandı. Böylece hususiyet diline de dünkü birlikte sağ açıklık kazandırdı. Bu mücadeleyi daim bu arada sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler