USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş deli dolu yayında soruları yanıtladı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk deli dolu yayınında gündeme bağlı soruları yanıtladı.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş deli dolu yayında soruları yanıtladı
09-11-2022 05:05
Istanbul

Başörtüsüne bağlı hazırladıkları kanun değişikliği teklifinin referanduma lazım kalmadan meclisten geçmesini istediklerini kaydeden Kurtulmuş, Türkiye'de başörtüsü meselesinin senelerce haksızlık biçimine geldiğini ve bu probleminin ağız ağıza ortadan kalkmasını amaçladıklarını söyledi.

Anayasa değişikliği ait mecliste mevcut partilerle görüşmelerinin sonuç evre katıksız bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Burada müşterek şimdi göz boncuğu iktidarın inisiyatifine bırakmaksızın en fevk ahbaplık normu bulunan anayasal kodifikasyon ile bunu çözelim. Son evre güzel niyetle ortaya konuşmuş müşterek hâl var. Bunun düşüncesince güzel niyetle başlamış müşterek süreçte partilerin kapsısı da güzel niyetle çalınmıştır. Ne yararcı esbabımucibe ne de dünkü müşterek bakış açısı olsun diye. Milletvekilleri de bu kararın parçası olsunlar. Başörtüsü ile alakadar hakla özgürlüklerin genişletilmesiyle alakadar partilerle temasa geçilmesi alışılagelen ve demokratik olandır. Oturup konuşabilmeyi başarabilmeleri demokrasinin gelişmesinin gereğidir. Bir musahabe yerin bariz tutulması görülmedik normaldir." dedi.

"Sayın Bahçeli büyüklük adamı vasfına reva biçimde sonuç evre yakışan müşterek şeyi ortaya koydu"

MHP önderi Devlet Bahçeli'nin devir içerisinde Türkiye'nin hayrına olan, enli kesimlerin bir araya gelmesinden yana müşterek hâl içerisinde bulunduğunu tamlayan Kurutulmuş, "Sayın Bahçeli büyüklük adamı vasfına reva biçimde sonuç evre yakışan müşterek şeyi ortaya koydu. Bu madde parlamentoya vardığında grubu mevcut partiler görüşlerini paylaşacak. Keşke olabilecek en erdemli ittifakla, milletvekillerin müşterek defa hele tamamının oy verdiği müşterek gelişmeyi yaşayabilsek, bu Türkiye demokrasisi düşüncesince nitekim ihtilal durumunda müşterek hâl olur. Parlamentoda AK Parti, CHP, MHP, HDP filhakika daima dek içinde. Oturumlar oluyor, ekip başkanları görüşüyor. Israrla söylediğimiz, HDP'nin içerisinde yıldırı örgütüne andıran duran bazı unsurların varlığına şurası söylüyoruz; HDP'nin dağla, terörle arasına resmiyet koyması gerek. HDP bu mesafeyi başarırsa Türkiye siyasetinde dava kalmaz. Keşke dağla, terörle, silahla, bombayla arasına resmiyet koyabilse." niteleyerek konuştu.

HDP'ye müteveccih masanın yedinci ayağı bulunduğu halinde beyanlarının müşterek itham olmadığını tamlayan Kurtulmuş, "6 zait 1 masa müşterek eş namzet çıkaracaksa bu namzet HDP'den oy almayacaksa yarışa engelleme olması beklenir değil. HDP'nin desteğini kolayca elde edilen kendisine görüyorlar, bununla birlikte HDP ile görünmemek istiyorlar. Biz oradaki tavra bunu söylüyoruz. HDP bu masanın bileşeni mi, değil mi?" ifadelerini kullandı.

"Konu referanduma giderse halkın baş döndürücü iri bölümü 'evet bu yasağı kaldıralım, bu kusur Türkiye'nin gündeminden çıksın' diyecektir"

Başörtüsünü zecrî rastgele yasa olmamasına karşın senelerce başörtüsü yasağının uygulandığını aktaran Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"Bu mevzunun Türkiye'nin gündeminden kalkması, iktidara mevrut partinin tavrına mucibince cereyan edilmesinden çıkarılması lazım. Madem CHP güzel niyetlidir, kadın en fevk ahbaplık normu bulunan kanun düzenlemesi ile gerçekleştirelim. Bizim tavrımız budur. Gelin bu düzenlemeyi bu arada yapalım, hakkıyla şayet müşterek yarar olacaksa bu parlamentonun kazancı, destekleyen partilerin ateşçi olsun. Teklifi geçmiş gündeme getiren CHP'dir. Konu referanduma giderse, baş döndürücü iri çoğunlukla, ezen genellikle halkın baş döndürücü iri bölümü 'evet bu yasağı kaldıralım, bu kusur Türkiye'nin gündeminden çıksın' diyecektir. Ola ki plebisit sonucu ortaya çıkarsa bunun geçmişine değişmeyen verecek bulunan Yüksek Seçim Kurulu'dur."

Ailenin korunmasına müteveccih planlanan düzenlemeye de yer veren Kurtulmuş, şöyleki konuştu:

"Türkiye Yüzyılı'ndan bahsediyoruz. Türkiye'nin çelimli iri ülkesi düşünmek topu topu tüfeği olan, ekonomisi çelimli bulunan Türkiye'den ibaret olmamalıdır. Türk camiasının yapısı çelimli olmalıdır. Ailenin türlü tehditler karşısında korunması düşüncesince anayasal teminat dibine katılması lazım. Önümüzdeki dönemde, şu anda Türkiye'yi ölümsek biçimde ait madde kabilinden görünmüyor aileye erinç saldırılar fakat bunun müşterek güruh yansımalarını görüyoruz. Bunları özendirici tavırları görüyoruz. Birtakım dâhilen ve haricen insanlara vesile kesmek düşüncesince dü teklifi ansızın getiriyoruz. Birisi hürriyet bir tanesi ailenin korunması bakımından. Teklif bu biçimde gündeme gelecek."

"Aileyi korumaya müteveccih kodifikasyon LGBT bireylerine müteveccih ayrımlara dönüşür mü?" şeklindeki istifham dair Kurtulmuş, "İsteyen istediği yaşamı yaşıyor. Herhangi biçimde bası dibine katılması kabilinden madde çalışarak bahis konusu değildir. Batı devletlerinde 1960'lardan buyana bitmeme fail süreç. Burada aileyle alakadar tehditler 3'lü müşterek gidiş ortaya çıkıyor. İlki bu durumun yasalaşması, yasal benimseme edilmesi. İkinci aşama da türdeş evliliklerinin meşrulaştırılması. Hemcins evlilikleriyle oluşan ailelerin bebek kazanma hakkına cemaat olması. ABD'de bazı eyaletlerde Batı'da bazı yerlerde gerçekleşmiş vaziyette. Buna erinç hazırlık almak, Türk familya yapısını arkalamak düşüncesince zaruri. Kimsenin zat ferdî hayatlarına erinç gözdağı değildir. Aile dört başı mamur toplumlar düşüncesince ana ve babadan oluşur. Türk familya yapısını arkalamak zorundayız. Bunun düşüncesince aileyi güçlendirecek tedbirleri anayasaya koymamız lazım." ifadelerini kullandı.

"Siyaset arbede sektörü cephe değil, rakiplik alanıdır"

"Türkiye Yüzyılı lansmanına mukabil gazetecilerin çağırılmasının bakış açısı olup olmadığı" yönündeki istifham dair Kurtulmuş, "AK Parti demokrat, düzeltmeci müşterek parti. Bir kez üstelik olsa AK Parti'ye oy vermişlerin payı yüzdelik 68. Farklı kesimlerin gönlüne girmeyi kazanmış politik hareket. Siyaset dilini baştan çelimli biçimde ortaya koyabilmemiz lazım. 20 yılda altyapısını az şimdi tamamladı. Şimdi müşterek kur fevk genişlemek lazım. Türkiye Yüzyılı bu. Bundan ahir süreçte hakeza müşterek tarzla ilerleyeceğiz. 2023 seçimleri Türkiye Yüzyılı kapısını anahtar bulunan aralıktır, eşiktir. Biz hala reform, demokratik açılım, iri Türkiye gösterimi diyoruz. Burada dil, anlatma doğrulum bakımından dünkü aşama atıyoruz. Bu seçime çevrilmiş görülmemesi gerekir. Türkiye'nin bundan ahir süreçlerde de gelişigüzel mevzuda beklenir bulunan en erdemli ittifakı bulabilmek, bunun yolu da konuşmaktan geçiyor. AK Parti değişik kesimlerle diyalog kurabilen müşterek parti. Siyaset arbede sektörü cephe değil; rakiplik alanıdır. Siyaset kimlikler üzerinden, çatışmacı, kamplaştırıcı biçimde yapılırsa o siyasetten ülkeye yarayışlı gelmez." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, sonuç çağda planlı Türkiye Yüzyılı lansmanı ve TOGG Gemlik Kampüsü'nün açım törenlerine DEVA ve Gelecek Partilerinin çağırılmamasına müteveccih istifham dair ise ağırlıkla parlamentoda mevcut partilerin çağırma edildiğini söyledi.

CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiaları

CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'nin narkotik parasıyla ekonomiyi ayakta tuttuğu" iddiasının, Türkiye'nin ikinci partisinin umumi başkanına yakışmadığını vurgulayan Kurtulmuş, "Bunlar akilane şeyler değil, vatanseverce laflar de değil. Türkiye'yi bazı arsıulusal bölgede köşeye sıkıştırmayla alakadar çevreler var. Ana aykırılık partisi başkanının dediği laflar Türkiye'ye görev etmez. Yurt dışından itham karşıcı çevrelerin ekmeğine yağ sürer. Türkiye'nin biçimsiz gösterilmesinin altyapısını oluşturur. Burada baş döndürücü korkulu müşterek tez var. Bu açıktan açığa söylenebilecek tez değildir." niteleyerek konuştu.

Mahir Ünal'ın istifası

AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden affını talip Mahir Ünal'ın AK Parti'ye senelerce fedakarca görev fail giranbaha müşterek arkadaşları bulunduğunu özetleyen Kurtulmuş, Cumhuriyetle müşterek sıkıntıları olmadığını fakat başkalarının Osmanlı, Selçuklu ile sorunu olabileceğini söyledi.

Tarihi müşterek dört başı mamur kendisine okuduklarını kaydeden Kurtulmuş, "Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet bizim. Cumhuriyetle göz boncuğu devir sorunumuz olmadı. Atalarımızın müşterek bölümü ile problemi olanlar mevcut ise onların bileceği iş." dedi.

Sosyal iletişim araçları piyasasının sonuç evre canlı ayrıcalığı bakımından müfit olduğuna inandıklarını fakat sonuç evre biçimsiz oruçlu kullanıma bariz bulunduğunu gördüklerini özetleyen Kurtulmuş Dezenformasyon yasasının köksüz olup bitenleri kapsadığını ve bu yasa yapılırken AB'nin dezenformasyon yasaları üstünde etraflıca müddet çalışıldığını kaydetti.

"50+1'de göz boncuğu probleminin olmadığını düşünüyorum"

Geçtiğimiz sene 17 Aralık haset ekonomide yaşanmış bulunan sıkkın süreçte bile seçimlere bağlı düşünce yaşamadıklarını tamlayan Kurtulmuş, ağustos sonu bakımından AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oylarının artışta bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş şöyleki konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın global liderliği, Türkiye'nin lehçe oyuncu kendisine ortaya çıkışı, Dolmabahçe'de Rusya ve Ukrayna'nın müşterek araya getirilmesi, peşinden hava takası, maktu bulunan hububat koridorun baştan Cumhurbaşkanımızın gayretleriyle açılması, Türkiye'nin evren ile alakadar sorunları çözebilecek çelimli müşterek diyar imajını pekiştirdi. Cumhuriyet tarihinin en iri içtimai projesi bulunan dolgun ev projesi, Türkiye Yüzyılı vizyonumuz, elden peşinden TOGG'un açılışı. Bütün bunların bütünü fevk fazladan meydana getirdiği hizmetlerin, çalışmaların enli kesimler çeşidinden görüldüğü Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı var. Diğer yandan gelişigüzel devir dağınıklığı ortaya çıkan Altılı artılı uyuşma var. 50+1'de göz boncuğu probleminin olmadığını düşünüyorum."

"Masayı bugüne genişliğinde getiren sayın Kılıçdaroğlu"

Muhalefetin daha namzet belirleyemediğine dikkati çekici Kurtulmuş, "Seçime 7 ay kalmış. Hala müşterek namzet üstünde dilsiz müşterek bloktan bahsediyoruz. Ben ona 6 artılı masa diyorum. Masayı bugüne genişliğinde getiren sayın Kılıçdaroğlu. Masanın dağılmamasını sağlamaya çaba etti. HDP'nin oyu Şayet olmazsa o masadan çıkma eş adayın seçim yarışının kulpunu tutmaması beklenir değil. Masadaki dava namzet çıkaramamak değildir. Esas dava eş düşünüm çevresinde bütünleşememek. Birçok mevzuda değişik fikirleri bulunan masadan bahsediyoruz. Hangi mevzular çevresinde bir araya geleceği bariz görünmüyor. Kılıçdaroğlu'nun sonuç çağda dediği cümleler adaylığa akilane yürüdüğünü gösteriyor. Masada müşterek kısmın ise istemediği anlaşılıyor. Bizim karşıda kimlerin namzet olabileceği ile alakadar rastgele endişemiz yok. Kim çıkarsa çıksın, bu müşterek yarıştır, kilidin anahtarı vatandaşın elindedir." açıklamasında bulundu.

Kurtulmuş vatandaşların detayları haricinde politik partilere örgen yapıldığı iddialarına bağlı ise hakeza müşterek gidiş mevcut ise vatandaşların lazım başvurularını yapmalarını ve e- Devlet üstünden üyeliklerini bozma etmelerini söyledi.

"Suriyelilerin AK Parti'ye oy vermeleri düşüncesince vatandaşlığa geçirildiği" iddiasının "kuyruklu müşterek yalan" bulunduğunu kail Kurtulmuş, Türkiye'de 4-4,5 milyon sığınmacı bulunduğunu, yurttaşlık meydan sayının ise bu kitlenin baş döndürücü az müşterek bölümü bulunduğunu kaydetti.

Asgari sevap ve EYT çalışmaları

Türkiye'nin görülmedik erdemli çoğalma payı yakaladığını ve ekonominin toparlanma sürecine girdiğini kail Kurtulmuş, "Fiyat söylemem. Ama ayaklık söylüyorum. Vatandaşımızı enflasyonu ezdirmeyeceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık'ta toplanacak. Bu cins rakamların söyleniş edilmesi esasta vatandaşımıza haksızlık. Bu çetince süreçte yurttaşlarımızın beklentilerinin altında aşama atılmadı. Kimse de ferah keseden sayıları söyleniş etmesin. Bütçe disiplini içerisinde yurttaşlarımızın alıntı enerjisini fevk çekecek müşterek düzentileme olacak. İşsizlik payı 9,8'lere düştü. Duyarlı işverenlerimizi kutlama kartı ediyoruz. Aşırı fiyatlanma zamanında baştan sona bu arada hata içre cereyan fail iş dünyasının bulunduğunu beyan geçirmek isterim. Hatta minimal sevap açıklamasından evvela zat çalışanların ücretini artıran işverenlerimiz oldu. Sonuçta aylakçılık oranları aşağıya indi. EYT ile alakadar Çalışma Bakanlığımız emek harcamayı yapıyor. Kapsamı Çalışma Bakanlığımızın meydana getirdiği çalışmalarla ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

"Birilerinin Putin'e 'AK Parti Moskova il başkanı' demesi baş döndürücü yakışıksızdır, Türkiye'ye hakarettir"

Kurtulmuş, Türkiye'nin aut politikada Rusya bulunan ilişkilerine ilişkin, "Hem Rusya bizim bitişik ve müttefikimiz hem Ukrayna. Biz müşterek tarafta bu muharebede müşterek yan kendisine Türkiye'yi sonu mahsus sıfır yola sokamayız. Rusya ne diledi Batı'dan? 'Ukrayna'nın NATO üyesi olmayacağına değgin teminat verin' dedi. Cumhurbaşkanımız dü tarafla konuşabilecek biricik lider. Dış siyaset öznel değil rasyonel, bilimsel, akliyeci politikalarla olur. Menfaatlerin yakınlaşması, çatışması yahut rakiplik halinde ortaya çıkar. Türkiye'nin içeride kendisini çelimli kılacak enstrümanları geliştirmedeki argüman, kılıç Ege'de oldubittiye peyrev kalamayız demesi. Aynı sürede en çetince şartlarda müzakereyi bariz tutmak. Putin'in de Batı'ya yaklaşmak, evren piyasalarıyla iş muktedir olmak düşüncesince Türkiye'den bambaşka yakınlaşabileceği diyar görünmüyor. Hem hububat hem katıksız gazın Avrupa ve evren piyasalarına çıkmasını gerçekleştirme geçirmek bakımından Türkiye inanılır müşterek ortak. Savaşı sonlandırabilecek barışçıl müşterek diyar kendisine öne çıkıyor. Türkiye bu genişliğinde saygınlığı elde etmişken birilerinin Putin'e 'AK Parti Moskova il başkanı' demesi baş döndürücü yakışıksızdır, Türkiye'ye hakarettir." ifadelerini kullandı.

Türk halkı ile Amerikan halkı ortada maslahat olmadığını tamlayan Kurtulmuş, "Türkiye ile Amerika ilişkileri baştan sona inişli yokuşlu olmuştur. Türkiye'nin ekseni filan kaymıyor, Türkiye zat eksenini kuvvetlendirme ediyor. Bunu yaparken de dört başı mamur ülkelerle ülfet birlikteliği içerisinde zımnında sürdürmek istiyor." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler