USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Biz barıştan yanayız

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Ukrayna-Rusya krizinde de tavrımızı görüyorsunuz. Biz barıştan yanayız. Biz Karadeniz'in birlikte harp gölü değil, birlikte harp ortamı değil, birlikte sulh ortamına ehil olmasını kalben istek ediyoruz." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Biz barıştan yanayız
05-03-2022 20:25
İstanbul

Kurtulmuş, Pendik'te sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle (STK) istişare toplantısında müşterek araya geldi.

Toplantıda mütekellim Kurtulmuş, siyasette değme devir hoppadak mütekellim değil, ayrımsız sürede topluluğun değişik kesimlerinin görüşünü de dinleyen, memleketin hayrına söylenen değme lafdan müşterek biçimde hisse almasını bilici müşterek siyasal cereyan olduklarını söyledi.

Kurtulmuş, dünyanın ehemmiyetli müşterek süreçten geçtiğini, hoppadak şimdilerde karşılaşılan Rusya-Ukrayna krizi nedeniyle bunu söylemediğini, bu ve pandemi krizi olmasaydı caba dünyanın görülmedik zahmetli ve ehemmiyetli müşterek dönemeçten geçtiğini vurguladı.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraları kurulan hayattaki çelim dengelerinin darmadağınık olduğunu, 1990'ların başlangıcında Doğu Bloku'nun çözülmesi, Berlin Duvarı'nın yıkılmasıyla dünyanın dünkü müşterek devre girdiğini, değişik çelim merkezlerinin korkunç diyalekt ve global mücadeleye giriştiğini özetleyen Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"Önce tecim savaşları ismi altında dünkü çeşit muharebeler başlatıldı. Yine sonuç 20 senedir gördüğümüz vekalet savaşları altında yıldırı örgütleri üstünden bu güçlerin arasındaki korkunç mücadeleye kanıt olduk. Ve maatteessüf bu mücadelelerden coğrafya adına en baş döndürücü etkilenen bölgelerin başlangıcında da Türkiye geliyor. Şöyle baktığınız devir Kafkaslar'daki ahacık Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki maslahat baş döndürücü şükür anlaşılan müşterek noktaya geldi fakat Kafkaslar bu çelim mücadelelerinin ehemmiyetli araçlarından birisidir. Balkanlar, Karadeniz, Doğu Akdeniz, Afrika, Orta Doğu ayrımsız şekilde. Neyi söylüyorum? Dünyadaki halis muhlis çelim merkezlerinin, çelim mücadelelerinin birlik merkezinde bulunan diyar Türkiye'dir. Coğrafya kaderdir.

Bu coğrafyada filhakika Malazgirt'ten beri az henüz tek zamanımız şöyleki şen müşterek biçimde geçmemiştir. Hep mücadeleyle geçmiştir. Şimdi de şişman mücadelelere tanıklık ettiğimiz müşterek dönemden geçiyoruz. Öyle göründüğü gibi önümüzdeki on seneler bu mücadeleler bu coğrafyada bitmeme edecek."

"Bu coğrafyada baştan çelimli şişman Türkiye'yi kuracağız"

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Türkiye'nin baştan çelimli şişman Türkiye ideali çevresinde entegre peyda etmek durumunda bulunduğunu dile getirerek, "Ne yapıyor olursak olalım, ne bölgede çalışkanlık gösteriyor olursak olalım, evren görüşümüz ne olursa olsun, siyasal tercihlerimiz ne olursa olsun, her insanın kuma müşterek ulusal tercihi olacaktır. O da Allah'ın izniyle bu coğrafyada baştan çelimli şişman Türkiye'yi kuracağız ve baş döndürücü henüz ileriye daima bu arada gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu istikamette de Türkiye'nin şişman müşterek ivme yakaladığını, teknolojiden ulusal defans sanayisine, tahsilden sağlığa, aut politikadan nice global ölçekteki mücadeleye derece ehemmiyetli müşterek diyar biçimine geldiğini anlatım fail Kurtulmuş, "Gücümüzü henüz müşterek tomar artıracağız. Türkiye'ye faydası sıfır tartışmalarla saat kaybettirmek yerine, kuma hedefler çerçevesinde müşterek bayrak adına koyduğumuz 2023'ü, 2053'ü ve 2071'i gerçekleştirerek bu bölgede Türkiye'yi baş döndürücü henüz çelimli müşterek duruma getireceğiz. Allah'ın izniyle Türkiye değme bölgede kendiliğinden kifayetli müşterek diyar değil, ayrımsız sürede değme bölgede global ölçekte rakiplik edebilen müşterek diyar olacak." biçiminde konuştu.

Son çağda pandemi ve global konuşu gelişmeler nedeniyle Türkiye'nin de tesirinde kaldığı, yaşamış olduğu zahmetli vakitleri baş döndürücü endamsız müddet ortamında aşacaklarını vurgulayan Kurtulmuş, şişman milletlerin şişman hedeflerinin olduğunu, 84 milyonun daima bu arada kuma hedeflere akıllıcasına yürüyeceğini söyledi.

Kurtulmuş, "Türkiye'nin önünü boğazlamak isteyenlere de katiyen okazyon vermeyiz. Onları yolumuzdan atar, yolumuza bitmeme ederiz. Bu ivmeyi, bu istikameti dobra yakaladık, henüz çelimli müşterek biçimde yolumuza bitmeme edeceğiz. İnşallah Türkiye'yi bu yoldan yöneltmek isteyenlerin, önünü kapamak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacağız. Hep bu arada gayretle fiilen 2023'te Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı baştan Türkiye Cumhurbaşkanı yaparak yolumuza bitmeme edeceğiz." dedi.

"Ümit ediyoruz ki bu harp en endamsız müddet içerisinde hakkaniyetli müşterek sulh biçiminde sonlanır"

Kurtulmuş, Türkiye'nin Akdeniz ve Karadeniz'de yürüttüğü yer yağı ve tabii taş yağı lambası yağı kontrol faaliyetlerine bağlı de bilim verdi.

Azerbaycan'a dayanak verilerek Karabağ'ın işgalden kurtulmasının sağlandığını, ayrımsız biçimde Türkiye'nin, diplomatik adına Ege'deki doğruluk ve hukukunu korumayı başardığını, Balkanlar'da da istikrarın merkezi bulunduğunu kaydeden Kurtulmuş, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Şimdi bu Ukrayna-Rusya krizinde de tavrımızı görüyorsunuz. Biz barıştan yanayız. Biz Karadeniz'in müşterek harp gölü değil, müşterek harp ortamı değil, müşterek sulh ortamına erbap olmasını kalben dilek ediyoruz. Çünkü hem Ukrayna ile hem Rusya ile dobra ilişkileri sürdüren müşterek diyar adına sonsuz arada açıklık buluculuk yapabilecek, müşterek biçimde devletler ortada yazışma kurabilecek müşterek konumu korumaya himmet ediyoruz ve onun düşüncesince deriz ki hal sahada değil, hal masadadır. Hem Rusya'ya hem Ukrayna'ya sonsuz bu telkinleri Sayın Cumhurbaşkanımız yapıyor. umut ediyoruz ki bu harp en endamsız müddet içerisinde hakkaniyetli müşterek sulh biçiminde sona erer ve Türkiye'nin de ortamında bulunmuş olduğu bu coğrafyanın henüz şişman bedeller ödemesinin önüne geçilmiş olur."

Türkiye'nin terörle uğraş ile defans sanayisindeki başarısına da yer veren Kurtulmuş, "Türkiye, helikopter, tank motorunu, özlük tayyare motorunu yapabilecek adımları atmaya başlamış. Yeniden çelimli şişman Türkiye idealine erbap olmak, hoppadak kuru müşterek iddiaya erbap peyda etmek değil, bu iddianın gereğini yapabilme becerisine erbap olmaktır. Milletimizin verdiği yetkiyle, oyla bu bölgelerde adımlarımızı atıyoruz. En şişman gücümüzün Türkiye'nin demokrasisi bulunduğunun farkındayız. En şişman gücümüzün milletimizin iradesi bulunduğunun farkındayız. Sadece neye gönül rahatlığı olduğumuzu, neyin olmaması icap ettiğini değil, neyi istediğimizi ve neyi yapmamız icap ettiğini biliyor, bunu da milletimizle paylaşıyoruz. İnşallah bu zahmetli vakitleri da geride bırakarak baş döndürücü henüz çelimli müşterek biçimde yolumuza bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, konuşmasının arkası sıra STK temsilcilerinin problemlerini dinledi.

Toplantıya Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler