USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Amacımız aşırı çelimsiz müddette seviye dalgalanmalarını frenlemek

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Merkez Bankası yasasında sunulan yetkiler bellidir. Bu yetkiler içinde Merkez Bankası yetkilerini özgür namına kullanır. Amacımız, aşırı endamsız müddette seviye dalgalanmalarını frenlemek." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Amacımız aşırı çelimsiz müddette seviye dalgalanmalarını frenlemek
26-11-2021 09:18
İstanbul

Kurtulmuş, Haber Global'deki ''Siyaset Özel'' programında gazetecilerin gündeme bağlı sorularını yanıtladı.

Küresel müşterek hesaplı harp bulunduğunu ve mütekait müşterek dönemden geçildiğini vurgulayan Kurtulmuş, ''Yüzde 9-10 aralığında büyüyecek müşterek ekonomimiz var. Bu sürecin arızi sansasyon bulunduğunu düşünüyorum'' sanarak konuştu.

Büyük güçler, hesaplı güçler ortada hesaplı kendisine şişman müşterek harp bulunduğunu aktaran Kurtulmuş, hesabına müşterek de pandeminin ortaya çıktığını, buna karşın Türkiye'nin hazırlık zincirlerini kırmadan zımnında bitmeme ettiğini söyledi.

Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

''Dünya krizleri, dönemsel krizler bizlere müşterek nesne öğretti, tezgah dağılırsa müşterek henüz toparlaması fazla zor. Yani üretimin, sanayicinin, KOBİ'lerin üretmeye bitmeme etmesi lazım. Bunu söylerken rastgele nesne güllük gülistanlıktır yönünde söylemiyorum. Türkiye öz göbeğini öz kesti, İHA'larıyla, SİHA'larıyla ulusal defans sanayisinde fazla ehemmiyetli müşterek yere geldi. Türkiye, pandeminin en ağırbaşlı bulunduğu vakitler Eskişehir'deki TAİ'nin fabrikasında yüzdelik beniz evcil imkanlarımızla helikopter motorunu yaptı. Biliyorlar ki şayet Türkiye bu istikamette giderse beş altı yıl içerisinde öz uçaklarının olabildiği müşterek yurt olacak. Türkiye, Allah'ın izniyle tayyare motorunu da yapacak. Aslında Türkiye'nin sanayileşmesi zamanı bire müşterek vakitte Türkiye'nin müşterek çıyanlık tarihidir. Türkiye'nin sanayileşmesine ne engel olunduğuna, merhum Nuri Demirağ'a bakın. Türkiye'nin öz ulusal sanayisini kurması rastgele yerde engellenmiştir."

Kurtulmuş, rastgele bölgede güçlü, şişman Türkiye düşüncesince mücadelelerini sürdürdüklerini dile getirerek, "Sanayide, üretimde, ihracatta, istihdamda çelimli müşterek Türkiye düşüncesince kıtal ediyoruz. Türkiye'nin yüzdelik 9-10 gelişim göstermesi doğrusu çecik direkt yansıyacak müşterek kâr oluşturacaktır. Önümüzdeki maslahat dövizin bu genişliğinde faziletkâr olması, henüz da önemlisi aşüfte müşterek biçimde seyretmesi. umut ediyorum ki çelimsiz müşterek müddet içerisinde mahsus müşterek seviyeye gelecek. Üreten önünü görecek, tüketen önünü görecek. Burada en ehemmiyetli meselelerden birisi, vatandaşımızın doğrusu ferdî tasarruflarını götürüp dövize dönmemesidir." dedi.

"Kurdaki fazla oynaklık dolayısıyla alıntı gücü menfi etkileniyor"

''Türkiye'de envestisman yapılmıyor'' demenin doğruyu yansıtmadığına dikkati çekici Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Kurdaki fazla oynaklık dolayısıyla alıntı gücü menfi etkileniyor. Asgari ecir her insanın 'tamam' söylediği müşterek seviyede olacak, hakkaniyetli olacak. Asgari ücretlinin alıntı enerjisini güzeşte yıldan aşağılık götürmeyecek müşterek numara hesaplanmalı. Zor müşterek tabela bulunduğunun farkındayız. İyi oruçlu söylenmiş eleştirileri izleme ediyoruz. Amacımız, fazla çelimsiz müddette düzem dalgalanmalarını frenlemek. Üretim, istihdam, dış satım ve yatırıma dokunca vermeden kurdaki oynaklığı giderecek adımları atacağız. En çelimsiz müddet süresince bu mütekait tablonun yatışacağına, kurdaki oynaklığın aşağılık akla yatkın gideceğine inanıyorum. Türkiye'nin çoğaltma mecburiyeti var. Türkiye'nin ihracatını, istihsal yönünü güçlendirmesi mecburiyeti var. Bunun düşüncesince de beklenir bulunduğu genişliğinde istihsal maliyetlerinin yükünü dökmek ve dövizdeki gelişmelerden Türkiye ekonomisi lehine neticeler almak mecburiyetindeyiz .Merkez Bankası, fen imkanlarını sonuna genişliğinde analiz edecek. Nerede, ne enstrümanı kullanabilir, elindeki olanaklar nelerdir, bunların detaylarını Merkez Bankası biliyor, bunları ortaya koyacak ve ona gereğince kararını kendisi verecektir. Hükümet bu tarafa giderken Merkez Bankası, 'Ben bağımsızım, ego bu tarafa gidiyorum', hakeza müşterek nesne doğrusu işin doğasına aykırıdır. Merkez Bankası yasasında maruz yetkiler bellidir. Bu yetkiler içerisinde Merkez Bankası yetkilerini serbest kendisine kullanır."

Toplumda mevcud talebi siyasetin delik arkası edemeyeceğini aktaran Kurtulmuş, neticede müşterek de olanak ve evleviyet meselesi bulunduğunu belirterek, "İmkanlar, öncelikler, talepler müşterek araya getirilir, ona gereğince üçünün kesiştiği noktada değişmeyen alınır. Asgari ecir ihsan dışı kalmalıdır lakin sonunda bütçe olanağı çerçevesinde konuşulması lazım" dedi.

"Türkiye rastgele devir Suriye'nin arsa bütünlüğünden yana oldu"

Birleşik Arap Emirlikleri ile meydana getirilen anlaşmalara yer veren Kurtulmuş, "Yeniden dostluğu, kardeşliği iletmek zorundayız. Eğer kılıç bunu çözemezsek, elin oğlu gelip ensemizde boza pişirir. Bütün bölgemizdeki ülkelerle dobra ilişkilerimizin gelişmesini önemsiyoruz ve bizi dobra müşterek yere götüreceğini biliyoruz. Türkiye, rastgele devir Suriye'nin arsa bütünlüğünden yana oldu. Suriye'de rastgele budunsal kökendeki halkın sulh süresince yaşamasını istiyoruz. Bunu düşüncesince de Suriye'nin arsa bütünlüğünün korunması lazım" biçiminde konuştu.

Kurtulmuş, sadelik ve empatinin önemine ayraç ederek, ''İktidar partisi çalışanı ihvan alıngan müşterek dönemden geçilirken söylediklerinde kılı kırk yarmalı. Vatandaş mütekait müşterek dönemden geçiyor. İktidar partisindeki arkadaşlarımız fazla alıngan olmalı. Ancak içtimai medyada yönlendirme ile bu vaziyeti çığırından boşaltmak arzu edenler var. Sokakları karıştırmaya müteveccih iskele babası sözlerin içtimai medyada paylaşıldığını görüyorum. Çok müşkülpesent ve tetik olmamız lazım, bunun yolu sadelik ve duygudaşlık yapmaktan geçiyor'' ifadelerini kullandı.

"2023'te yüzdelik 50+1 sıkıntısının bulunduğunu düşünmüyorum"

Gündemlerinde 50+1 mevzusunun bulunmadığını, siyasette keşki sanarak müşterek şeye arsa olmadığını aktaran Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"CHP'nin mitinglerinden bahtiyar oluruz. Ben bu uyarıyı müşterek yurtsever kendisine gerçekleştirmek ihtiyacını hissediyorum. Bu zamanlamanın da kâr adım manidar bulunduğunun altını resmetmek istiyorum. Hükümetin görüşlerini vatandaşa anlatması ne genişliğinde haklıysa, muhalefetin de rastgele çeşitli olanağı kullanarak bunun süresince mitingler de var, vatandaşla buluşması doğaldır. Demokrasinin müşterek gereğidir. Buna hürmet duyarız lakin sokakları çalkalamak isteyenlere vesile verilmemesi açısından fazla tetik olmalarını da başvuru ederiz. Muhalefetin mitinglere başlamış olacak bulunmasına düpedüz sevindim. Kusura bakmasınlar, kılıç senelerdir Cumhurbaşkanımız rastgele hafta müşterek yerlerde açma yapıyor, miting yapıyor. Her birimiz müşterek yerdeyiz. Biz eksiksiz imkanlarımızla intihap çalışmasına çoktan başladık lakin intihap vaktinde yapılacaktır. Biz seçimden seçime milletin önüne revan müşterek öğür değiliz. Bizim adayımız belli. Cumhurbaşkanımız gine 2023'te sözlü olacak ve halkın teveccühüyle baştan cumhur reisi seçilecek. Muhalefete içtenlikli uyarım, mitinglerin kışkırtmaya dönmesine izin etmesinler. Bütün anketlerin müşterek numara partisi AK Parti'dir. Kimse çarşıdaki ete soğan doğramasın, 2023'te yüzdelik 50+1 sıkıntısının bulunduğunu düşünmüyorum. 19 senedir iktidarda bulunan müşterek öğür kendisine AK Parti, hesabına koyarak zımnında bitmeme ediyor. CHP ile HDP'nin toplamı yüzdelik 35'i bulmuyor.''

"Samimi müşterek helalleşmeye gidecekse fazla kabadayı olmalı"

Kurtulmuş, müşterek istifham üzerine, CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhur reisi talibi olması üzere müşterek arzuları olmadığını belirterek, "Bu bizi ilgilendirmez" dedi.

CHP'nin helalleşme çağırısı içtenlikli ise Türkiye'nin işine yarayacağını vurgulayan Kurtulmuş, "Samimi müşterek helalleşmeye gidecekse fazla kabadayı olmalı. Helalleşme olacaksa defo dileyiş olacak. Cesur olunacaksa bu Türkiye'nin ve CHP'nin hayrına olur. Millet içtenlikli kendisine özürlere başlanmasını istiyor." sanarak konuştu.

Numan Kurtulmuş, toy kanun çalışmalarında eksiksiz politik partilerin görüşünü ortaya koymasını istediklerini aktardı.

Kurtulmuş, Osman Kavala davasına bağlı soruya da "Mahkemenin eldeki deliller çerçevesinde adaletli müşterek değişmeyen vereceğini düşünüyorum. Yargı buna değişmeyen verecek. Türk yargısı serbest müşterek kaymakamlık kendisine değişmeyen verecek. Bu mahkemenin işidir, kendimizi hâkim hesabına koyamayız. Türkiye mahkemelerini yönlendirmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Türkiye'de serbest müşterek kaymakamlık var" cevabını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler