USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, 24 Haziran seçimlerinin 4'üncü yılını değerlendirdi

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Yeniden çelimli iri Türkiye ideali çevresinde senelerdir konuşulan, senelerdir ortaya konulmuş olan hedeflerin, iddiaların, ideallerin birer birer gerçekleşmekte bulunduğunu gördük." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, 24 Haziran seçimlerinin 4'üncü yılını değerlendirdi
24-06-2022 15:02
Ankara

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AA muhabirine, 24 Haziran 2018'deki seçimlerin peşi sıra güzeşte 4 salname sürede, Türkiye'nin kazanımlarına bağlı açıklamada bulundu.

24 Haziran seçimlerinin 4'üncü yılının geride bırakılıp 5'inci yılına girildiğini hatırlatan Kurtulmuş, "2023 seçimlerinde vatandaşlarımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin ikinci çağında baştan cumhur reisi seçeceğini beklenti ediyoruz. Bunun düşüncesince mücahede harcama ediyoruz." sanarak konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki bu huzur çağında Türkiye'nin şişman başarılarına önderlik ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Doğu Akdeniz'de hem Türkiye'nin hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haklarını, hukukunu koruyan, Mavi Vatan'ın pekiştirilmesiyle ilgilendiren kararlılık, görülmedik ehemmiyetli müşterek önderlik gerektiriyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızın Mavi Vatan'ı pekiştiren liderliği nedeniyle da kavim kendisine aşırı teşekkürname ediyoruz. Yine bire müşterek biçimde Türkiye'nin 90 salname rüyası ve duası bulunan Ayasofya'nın ibadete açılması, bu sürede Cumhurbaşkanımızın yüksek liderliğiyle ve iradesiyle ortaya çıkmak oldu. En semere eksiksiz dünyada muammer olduğumuz bu pandemi krizi karşısında eksiksiz dünya, üste mütekâmil devletler fark sağlıktan ekonomiye derece ne yapacağını bilmezken Türkiye, bilhassa esenlik dalında altyapısındaki pehlivanlık nedeniyle görülmedik ehemmiyetli müşterek biçimde bu süreci minimum hasarla atlatan ülkelerden biri oldu.

Ukrayna-Rusya krizinde eksiksiz devletler az elan bu krizin müşterek biçimde kişi lehlerine semere getirmesini sağlayacak biçimde savaşın uzaması, savaşın müşterek biçimde sonlandırılmamasıyla ilgilendiren adımları atarken, Türkiye müşterek NATO üyesi olarak, bire müşterek sürede da Rusya ile bitişik ve dobra ilişkilere eş bulunan müşterek iklim kendisine bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız, mücadelesi müşterek an geçmiş sona erdirecek ateşkesin sağlanması, herhangi müşterek dü tarafın da hakkıyla hakkını, hukukunu koruyacak haysiyetli müşterek sulh düzeninin realizasyon edilmesi düşüncesince dehşet müşterek mücahede harcama etti. Bu anlamda da Tayyip Erdoğan ismi, eksiksiz evren siyasetinde toptan müşterek şef kendisine ortaya çıkmak oldu."

Kurtulmuş, başkaca bu sürede, Türkiye'nin hem sınırlarının içinde hem dışarısında PKK/PYD/YPG bilhassa edinmek amacıyla DEAŞ, FETÖ ve başka yıldırı örgütleriyle özveriyle müşterek savaş verdiğini, Türkiye'nin içinde terörün elden çabucak bitirilerek, uç dışı operasyonlarla da ülkenin güvenliğinin güvence dibine alınmasıyla ilgilendiren adımların atıldığını anlatım etti.

"Her biri birbirinden önemli, herhangi müşterek biri 10-15 salname müddet içinde ortaya konulabilecek şişman önderlik örneklerini, Sayın Cumhurbaşkanımız semere 4 salname cumhurbaşkanlığı süreci içinde ortaya koydu." diyen Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, dünkü sistemin verdiği mezuniyet ve sorumlulukları da sonuna derece kullanarak, bu anlamda elan hızlı, elan etkin, elan acele değişmeyen takanak müşterek hile mekanizmasının Türkiye'de ehemmiyetli müşterek biçimde işlemesine önderlik yaptığını vurguladı.

Kurtulmuş, "Yeniden çelimli şişman Türkiye ideali çevresinde senelerdir konuşulan, senelerdir ortaya konulmuş bulunan hedeflerin, iddiaların, ideallerin birer birer gerçekleşmekte bulunduğunu gördük. Bu manada bu 4 salname sürecin Türkiye'nin benzeyen tarihinde ehemmiyetli müşterek arazi edindiğini ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinin bu anlamda tescil ve tasdik edildiğini anlatım kılmak isterim. İnşallah milletimiz eksiksiz bunları değerlendirecek ve 2023'te de Sayın Cumhurbaşkanımızı ikinci el Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin cumhur reisi kendisine seçecektir." değerlendirmesini yaptı.

"Muhalefet blokunun en asliye meselesi doğrultu tayininde zorlanmalarıdır"

2023'teki seçimlere müşterek yıldan az müşterek sürenin kalmasına karşın Cumhur İttifakı'nın karşısındaki ittifakın cumhur reisi adayını belirlememesine bağlı ise Kurtulmuş, muhalefetin adayının belirlenmemiş olmasının kişi belirleyememekten öte, doğrultu belirleme edememenin müşterek sonucunda bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "Ahmet mi olacak, Mehmet mi olacak bunun, aralarında müşterek anlaşmazlık konusu bulunduğu görülüyor. Çok sayıda ismin elan şimdiden sektöre çıktığı, müşterek kısmının da adının gündemden kaldırıldığını görüyoruz. Ama bence gönül rahatlığı taraftaki ittifakın, şu demek oluyor ki aykırılık blokunun en asliye meselesi, kuvvet olurlarsa ülkeyi kesinlikle yöneteceklerine bağlı müşterek doğrultu tayininde zorlanmalarıdır." dedi.

Libya Tezkeresi ile ilgilendiren durumun müşterek el elan bunu tasdik ettiğini dile getiren Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Libya Tezkeresi'nde gönül rahatlığı taraftaki uyuşma blokunun dü asliye bileşeni CHP ve İYİ Parti, mükemmel tersi istikametlerde oy kullanmıştır. Yani Türkiye'nin böylesine ehemmiyetli müşterek ulusal konusu için CHP, HDP ile baş başa tezkereye gönül rahatlığı çıkmış, İYİ Parti de 'evet' demiştir. Türkiye'nin arsıulusal alandaki mücadelelerinde, terörle mücadelesinde, içerideki sosyal dayanışmayı sağlamasında, Türkiye'deki iktisat politikalarıyla ilgilendiren konularda, elden çabucak az elan uğur boncuğu asliye mevzuda bu ittifak, şu biçimde müşterek doğrultu atama etti diyebileceğimiz ve milletin de 'Tamam, sizin istikametinizin ne işe yaradığını anladım.' diyebileceği müşterek veçhe tayinini hâlâ yapamamışlardır."

"Temel sorularda, gönül rahatlığı ittifakın eş müşterek sonucunda bulunmadığı ortada"

Farklı evren görüşü bulunan 6 fazlalık 1 partinin taraf yana gelmesinin şimdiye kadarki yegâne müşterek nedeninin, "Tayyip Erdoğan karşıtlığı" bulunduğunu aktaran Kurtulmuş, bunun haricinde söyleyebildikleri şeyin de "güçlendirilmiş saylav sistem"e devir bulunduğunu dile getirdi.

Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"PYD/YPG ile münasebat kesinlikle belirlenecek? Türkiye'nin, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlara bakışları nedir? Mavi Vatan ile ilgilendiren eş kararları nedir? İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılması örneğinde bulunduğu denli NATO ile ilişkileri ne çerçevede yürütecekler? Bunlar denli asliye sorularda bu partiler grubunun, bu ittifakın eş müşterek kararı, kanaati, yönelişi bulunmadığı ortadadır. Millet bunu değerlendirir ve 2023'te, ne icra ettiği mahsus olan, Türkiye'ye ehemmiyetli müşterek doğrultu atama etmiş bu siyasal iradenin baştan iktidara gelmesi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın baştan cumhur reisi kendisine seçilmesiyle inşallah seçme sonuçlanır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler